LG Optimus 3D este în topul terminalelor smartphone de anul acesta. Zic fără să exagerez că este un competitor important pentru Galaxy S2, HTC Sensation sau Xperia arc, doar că îți oferă un pic și din tehnologia viitorului, ecranul 3D fără ochelari. Mie mi-a plăcut foarte mult tehnologia 3D, pentru jocuri, pentru clipuri, doar că îți obosește ochii, nu poți sta toată ziua pe 3D. Din fericire interfața telefonului nu te obligă să folosești tehnologia video.

Video

Atenție la sonor – am lipit o melodie din YouTube și n-am găsit opțiunea să fie mai încet 🙂

Click pe poză pentru varianta mărită!

LG Optimus 3D - galeria 3D
LG Optimus 3D – galeria 3D

Așa cum spuneam, găsiți telefonul în oferta MarketOnline.ro.

LG Optimus 3D

Telefonul arată ok, nu este nici prea gros, nici prea greu, stă foarte bine în mână și are ecran mare, așa cum îmi place mie. LG Optimus 3D are chipset-ul Omap de la Texas Instuments, cu procesor ARM la 1 GHz, dual-core, accelerator grafic PowerVR. Mi-au mers bine și jocurile 3D, dar și filmulețele 3D. Vedeți mai jos un clip urcat pe YouTube. Păcat de Android 2.2, dar sud-coreenii au promis un update la 2.3 și sper să se țină de cuvânt. Totuși, terminalul este bun, robust și lipsit de bug-uri. Bateria a ținut cam o zi și jumătate, l-am cam frecat. Galeria 3D e genială și oferă acces la o mulțime de trailere. Dacă aveți un WiFi cu bandă suficient de bună, puteți vedea clipuri de pe Youtube 3D. Jocurile sunt drăguțe, mai ales dacă ne gândim la jocuri cu mașini.

LG Optimus 3D - jocuri
LG Optimus 3D – jocuri

La capitolul grafică 3D, nu vă așteptați la imagini care ies din ecran, ca la iMax, e vorba doar de profunzimea imaginii și de senzația de perspectivă în spațiu. Unii utilizatori vor spune cu siguranță că nu observă nimic 3D, se întâmplă și la varianta cu ochelari. Chestie care ține de modul în care creierul procesează informațiile primite de la nervul optic. După 30 de minute, simți deja senzația de greutate în ochi. Iarăși, unii nu vor fi deranjați, iar alții vor spune că nu se pot uita la telefon că se simt deja amețiți. De-asta tehnologia 3D este în continuare controversată.

LG Optimus 3D - spatele
LG Optimus 3D – spatele

Camera foto / video 3D are senzorul de doar 5 megapixeli. Bun pentru chestiile obișnuite, un snapshot cu o întâmplare, un filmuleț 3D cu copiii la joacă. Dar cam atât. Probabil ar fi costat foarte mult cu o cameră foto de calitate mai bună și așa are nevoie de două lentile.

LG Optimus 3D - camera foto
LG Optimus 3D – camera foto

Concluzii

LG Optimus 3D este un smartphone puternic, cu tehnologie grafică avansată, design bun, ecran 3D și cameră foto/video cu tehnologie 3D. L-aș alege înaintea multor alte terminale Android, dar trebuie notate două idei: vine cu Android 2.2 și veți avea nevoie de update ulterior la cea mai nouă versiune a platformei. Tehnologia 3D nu este perfectă, obosește ochii, nu se vede decât în unghiul perfect. În rest, de nota 10.
Prețul este de 2.496,23 lei.