Pentru fanii Xiaomi nu există un cadou mai potrivit de Sărbători. Fac mai jos un top 10 telefoane Xiaomi care pot fi cumpărate acum la preț bun. Am mers cumva descrescător, de la cele mai bune spre cele mai ieftine. Am fost surprins că nu mai este pe stoc modelul Ultra, probabil au golit stocurile de Black Friday.
top telefoane xiaomi

Clasament telefoane Xiaomi

Chiar și mie mi-ar fi greu să aleg între primele două dispozitive din top. Xiaomi Mi 11 este flagship-ul tradițional, iar Xiaomi 11T Pro (au renunțat la Mi) este versiunea actualizată din toamnă. Modelul Pro este mai ieftin, iar bateria mai mare mă încântă, precum și încărcarea ultra-rapidă. Însă Mi 11 are ecranul 4K luminos, senzori foto mai buni. Parcă aș înclina spre el.

  1. Xiaomi Mi 11 – a fost clar vedeta de anul acesta. Avem modelul Ultra, dar care a fost foarte scump și cumva o demonstrație tehnologică doar pentru cei mai pasionați fani. Sunt convins însă că vânzările mari le-au realizat cu acest model. Este la fel de puternic precum principalii rivali, foarte dotat tehnic, dar mai ieftin decât majoritate concurenților. Iar design-ul le-a ieșit foarte bine.
  2. Xiaomi 11T Pro este și el o variantă de ales. Are bateria mai mare și vine cu încărcarea record de 120W. Are sunet mai bun, sistemul fiind realizat de Harman Kardon. Același procesor puternic, dar un ecran FHD+, avantajul fiind că va ține bateria mai bine. Dar luminozitatea este de doar 1.000 nits, față de 1.500 nits la Mi 11. Așa că sunt elemente pro și contra. Prețul este mai bun. Evident, există și 11T, fără Pro, dar este un pic mai slăbuț.
  3. Xiaomi Mi 10 rămâne o alegere excelentă. Fostul flagship de anul trecut este acum la preț foarte bun și este clar că vă descurcați perfect cu el. Luat de nou, telefonul va ține mult și bine și se va mișca perfect. Nu cumpărați însă second-hand pentru că riscați o mulțime de probleme.
  4. Mi 11 Lite 5G NE este o variantă actualizată pentru Mi 11 Lite 5G, cu un alt procesor, stocare mai mare și o cameră puțin diferită. Este o variantă bună, dar merge ales în continuare și Lite 5G care este mai ieftin, dar și modelul de bază Lite 4G dacă îl găsiți. Sigur, cu cât e mai ieftin, experiența va fi ceva mai redusă.
  5. Mi 10T Lite este și el din toamna trecută, dar are avantajele lui. În primul rând este mult mai ieftin acum. Apoi are un procesor decent și varianta de 128GB este mai rapidă, cu o stocare mai bună. Bateria este destul de mare pentru acest nivel, deci va ține foarte bine. În plus are dotări care pe flagship nu prea mai sunt: mufă de căști, card microSD, infraroșii, radio FM, NFC și altele. Iar camerele foto sunt chiar bune.
  6. Redmi Note 9 Pro este în continuare o alegere bună. Aș fi pus Note 10 Pro aici, dar nu mai este pe stoc și văd că sunt slabe șanse să mai apară. Dar Note 9 Pro este o continuare bună pentru vedeta Note 8 Pro care s-a vândut în milioane de exemplare. Are dotări excelente, preț bun și merită luat în continuare.
  7. Redmi Note 10 este și el disponibil în continuare, doar că procesorul este ceva mai lent. Poate fi ales de cei care au răbdare și nu se enervează când nu merge ceva. Nici cel de pe 9 Pro nu este foarte rapid, dar cu siguranță este mai rapid decât acesta. Totuși, merge orice și puteți accesa orice aplicație sau joc video. Deci la nivelul său de preț este o alegere bună.
  8. Redmi 10 are camerele foto mai bune decât Note 10, dar pierde la capitolul procesor încă un nivel. De asemenea, stocarea sa este și mai lentă, ceea ce duce experiența un pic mai jos. Pe de altă parte, are senzor foto de 50 de megapixeli, ceva mai bun. Și prețul este bun.
  9. Redmi 9C este o variantă mai accesibilă, cu un procesor și mai lent, camere foto mai slabe. El merită ales de către cei care nu au buget acum pentru o achiziție mai serioasă. Deși sfatul meu ar fi să apelați la rate mai degrabă decât să luați un telefon slab. Poate fi un cadou pentru cei în vârstă sau pentru copiii care acum primesc primul lor telefon.
  10. Redmi 9AT ar fi cam cea mai ieftină variantă la ora actuală. El are dotări minime pentru cei care nu dispun de bani aproape deloc. Este o alternativă pe termen scurt dacă s-a stricat telefonul vechi și trebuie înlocuit rapid. Altfel, nu l-aș recomanda cuiva.

Pe voi ce modele de telefoane Xiaomi vă inspiră? Credeți că ar fi o alegere pentru cadourile de Sărbători?