ANCOM: peste 1,5 milioane de numere portate în 2023

În anul 2023 a continuat tendință de creștere a volumului de numere de telefon portate, fiind stabilit un nou record de portari, de la lansarea, în 2008, a serviciului de portabilitate. Astfel, anul trecut, 1.541.269 de numere de telefon și-au schimbat operatorul, dar nu și utilizatorul. Din totalul numerelor portate, 96%, adică 1.472.946, sunt numere […]

Numărul de conexiuni 5G din România s-a dublat

Numărul conexiunilor 5G de internet mobil s-a dublat în prima jumătate a acestui an, depășind 1,5 milioane. În continuare se remarcă creșterea cu 10% a numărului de conexiuni Gigabit de internet fix, cele 1,9 milioane de conexiuni reprezentând aproape 30% din total, conform raportului de date statistice aferent primului semestru al anului 2023.

Licitația 5G: ANCOM va colecta 432.6 milioane de euro

Licitația de spectrul 5G s-a finalizat. Autoritatea de reglementare în telecom, ANCOM a împărțit operatorilor spectru de 420 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz, adică 76% din cantitatea de spectru disponibilă în cadrul procedurii de selecție.
ANCOM operatori mobil voce mobila

ANCOM: operatorii telecom au crescut acoperirea de voce în 2020

ANCOM a finalizat recent ce-a de-a treia campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă pe teritoriul României, în urma căreia un singur operator de servicii de telefonie mobilă a fost sancționat pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire de 98% din populația României. Însă toți operatorii și-au îmbunătățit acoperirea cu semnal de voce mobilă […]

ANCOM: statistici privind consumul de vode și date în pandemie

În cele 60 de zile de stare de urgență, traficul de internet și date a crescut în medie cu 26%, adică 30% în rețelele fixe și 5% în rețelele mobile, în timp ce traficul de voce a înregistrat o creștere medie de 11%, comparativ cu cele 60 de zile de dinaintea instaurării stării de urgență.
amplificator de semnal gsm 2g 3g 4g

Ce este și cum funcționează amplificatorul de semnal GSM

Pentru că utilizatorii și companiile depind tot mai mult de Internet și telefonie, amplificatoarele de semnal 2G/3G/4G vor deveni tot mai utilizate. La asta contribuie și situația creată după pandemia Covid-19 și în ciuda fake-news-urilor care circulă zilnic pe tema asta.

ANCOM anunță prelungirea licențelor operatorilor telecom pe 2100 MHz

Operatorii telecom pot să-și prelungează licențele pe 2100MHz după ce s-a adoptat un OUG care stabilește exact taxele necesare, spun oficialii ANCOM. După plata taxei către bugetul de stat de primii doi operatori menționați, ANCOM va emite licențele ce urmează să ajungă la termen în perioada imediat următoare.

Scad iar prețurile la apelurile mobile – ANCOM

Începând cu 1 ianuarie 2020, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piaţa din România vor percepe un tarif maxim de terminare a apelurilor la puncte mobile de 0,76 eurocenţi/minut, în scădere cu 10% față de 0,84 eurocenți/minut, cât este în prezent. Această măsură de reglementare a fost deja consultată cu industria din România şi […]