V-am tot promis că scriu despre S2 Guld și am tot amânat să o fac din diverse motive. M-am jucat cu telefonul suficient și nu reușesc să-i găsesc vreun cusur. Se pare că partea de software merge ok, telefonul este solid și merge ok. Practic, este o alegere înțeleaptă pentru un terminal accesibil, funcțional, dual-SIM. Într-adevăr, nu este un smartphone și nici nu uimește prin vreo funcție extraordinară. Este un telefon obișnuit, ecranul are diagonala de 2 inchi și 65.000 de culori, rezoluția este 240×320 pixeli. Are 104 grame și este gros de circa 1,25 centimetri. Memoria internă este limitată, dar suportă carduri de memorie de până la 8GB, o performanță pentru pasionații de multimedia. Are ca funcție specială posibilitatea de a anula orice sunet, fie că este apel, mesaj SMS sau alarmă. Totuși, dacă îl uitați așa, s-ar putea să fie probleme.

Telefon Dual SIM

Pentru playerul de muzică există o mufă specială 3,5 mm jack, plus amplificatorul de sunete Yamaha care dă o altă calitate sunetului când ascultați muzică. De fapt, putem spune că partea de muzică reprezintă un atu. Conectarea la computer se face prin mini USB, port care folosește de altfel și la încărcarea bateriei. Interesant încărcătorul care folosește tot un cablu USB normal.
Bateria este de 800 mAh, nici prea puternică, dar nici dintre cele mai slabe. Pentru mine a fost ok, dar eu nici nu vorbesc foarte mult la telefon. COnform specificațiilor ține 3 ore în convorbire și circa 100 în stand by.
Pe partea de aplicații are tot ce vrei, Alarmă, Calculator, Radio FM și chiar tehnologie Bluetooth. Are de asemenea o aplicație interesantă de ebook reader. O lecție pentru marii jucători din industrie.
Se poate conecta la Internet prin GPRS și are un browser WAP. Mai imi place că are carcasa metalică, asta îți dă încredere că nu se sparge din prima când pun copiii mâna pe el. Camera foto digitală este de numai 1,3 megapixeli, deci practic este de formă. Dacă ești blogger, poți să mai folosești din când în când și pozele când treci prin întâmplări deosebite. Altfel este frustrantă.
Mai multe poze cu Allview S2 Guld >>

Concluzii: Este un telefon Dual SIM, care oferă exact ceea ce promite. Funcționalitate la un preț corect. Depinde de fiecare ce telefon mobil vrea, dar dacă doriți un Dual SIM accesibil și de încredere, telefonul reprezintă o alegere corectă.