DreamWorks a ales HP ca furnizor pentru soluțiile tehnologice folosite la crearea filmului de desene animate The Croods. Au utilizat de data asta  portofoliul HP Converged Infrastructure, care include servere, soluții de stocare, soluții de networking, software de administrare și stații de lucru, cât și echipamente de imprimare și redare digitală de la HP. Producția animației „The Croods” a necesitat peste 80 de milioane de ore de randare pentru a genera imagini vizuale pornind de la modele tridimensionale.The Croods

 

Pentru a da viață unor personaje precum Grug și Eep, DreamWorks a contat pe serverele HP ProLiant și portofoliul HP Enterprise Services utilizate în sediile de randare din patru locații geografice – Glendale și Redwood City în California, Bangalore în India și Las Vegas. Performanța și puterea de operare continuă livrate de soluțiile HP au permis DreamWorks Animation să randeze volumul enorm de date necesar producției filmului.

În plus, serverele blade HP ProLiant BL460c Gen8 au asigurat studioului un volum de lucru cu peste 40% mai mare și au îmbunătățit performanța cu peste 42% per watt în comparație cu generațiile precedente.(1) Ca rezultat, studioul și-a mărit capacitățile de randare până la o medie de 500.000 de sarcini efectuate pe zi.

Artiștii de la DreamWorks Animations au folosit HP Z820 și Z800, cele mai noi stații de lucru de la HP, pentru a construi creaturile exotice și peisajele extraordinare pe care le întâlnește familia Croods.

Stația de lucru HP Z820 este dotată cu procesoare Intel Xeon și este cu până la 50% mai rapidă decât modelele precedente, ceea ce le permite artiștilor să lucreze interactiv la scene ample și complexe, care cuprind multiple cadre, personaje și filme.

De asemenea, studioul de înregistrare de ultimă generație al DreamWorks Animations a folosit stațiile de lucru HP Z800 pentru a captura invențiile creative ale lui Guy și râsul cald al lui Gran.

HP a îmbunătățit și mai mult experiența utilizatorului cu soluția HP Remote Graphics Software, care a permis artiștilor din studiourile din Glendale, Redwood City și Bangalore să colaboreze în timp real pe un singur ecran de desktop.

The Croods