Pe 11 septembrie 2001 eram, că orice ziarist, în redacție și evident, munceam din greu. Fiind pe externe aveam calculator bun, jucăm Age of Empires 2 și aveam mIRC-ul în tray. Stăteam pe chat circa 12 ore pe zi, cam cât stăteam și la muncă pe vremea aia. La un moment dat, în mijlocul jocului, începe să blink-ăie mIRC-ul…

Foto: © Steve Allen – Dreamstime.com

Evident, veștile circulau online mult mai repede: un avion lovise un bloc din New York. Dacă nu mă înșel, prietenii de la EvZ aflaseră printre primii. Evident, lumea credea că e un accident tragic și site-ul CNN.com crăpase instant. Pe agenția de știri erau doar alerte, nu venise încă o informație concretă. Apoi, dintr-o data, parcă tot Pămîntul se întorsese cu capul în jos. Al doilea avion lovise al doilea turn, atentat la Pentagon și apoi se vorbea de un atentat la Capitoliu. “America, în război” am scris atunci, pentru că așa părea… A fost una din zilele alea pe care nu le voi uita niciodată. Am și visat odată unul dintre avioane prăbușindu-se peste clădiri.

Abia după ce am văzut Fahrenheit 911 mi-am dat seamă că am fost extrem de naiv să cred că un astfel de eveniment se poate produce fără să fie la curent cine trebuie. Sunt multe care nu se leagă în poveste, teoria conspirației a fost totdeauna puternică, dar și serviciile americane au fost totdeauna informate. Un astfel de eveniment nu poate trece neobservat. Însă nici la ei nu a fost identificat vreun vinovat clar, ok, Al Qaeda, Osama Bin Laden și așa mai departe. Dar intern nimic. Iar povestea merge mai departe…

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !