Am avut ocazia să testez două accesorii de gaming de la Gioteck. Căștile TX40S și un controller VX4, ambele realizate în principal pentru console de jocuri, dar compatibile și cu un PC. Pentru că am participat recent la un concurs Asus, am profitat de ocazie să testez și accesoriile.

Gioteck se lansează în România

Gioteck, producător internațional de periferice, a intrat de luna aceasta pe piaţă din România. Gioteck este o companie tânără, înfiinţată în anul 2008, al căror produse sunt gândite şi concepute în Marea Britanie. Gioteck oferă pasionaţilor de gaming o gamă largă de produse fiabile, performante și accesibile, care se potrivesc perfect cu nevoile lor.

Dacă vreți mai multe detalii despre produse, găsiți pe pagina lor.

Căștile Gioteck TX40S

N-am fost niciodată adeptul căștilor premium, nu sunt audiofil. Mi se pare important să se audă bine, nu pe înalte sau prea înfundat. Dar mi se pare esențial să fie căștile confortabile. Gioteck TX40S sunt în primul rând căști ieftine, costau la data publicării articolului doar .

Mi-a plăcut că sunt ușoare și chiar stau confortabil. Acoperă bine urechea și se aude corect. Nu uitați că sunt căști pentru jocuri video în principal, nu pentru ascultat muzică clasică. Pentru nivelul lor de preț se aude suficient de bine. De asemenea, Windows 10 permite un control foarte bun al sunetului din căști și nu trebuie să stați neapărat cu setările standard.

Gioteck au driverele de 40 mm, destul de mari pentru a asculta la calitate maximă. Difuzoarele sunt acoperite cu piele Alcantara, având o calitate peste medie. Microfonul este detașabil. Poate fi închis și din butonul de pe fir, dar poate fi scos atunci când aveți îndoieli că s-ar fi închis. Faptul că este flexibil permite o aranjare mai bună ca să stea fix în dreptul gurii. Astfel se aude mult mai bine în discuțiile de pe Discord și dialogul cu membrii echipei.

Tehnologia unică bidirecțională Lucid Chat Audio oferă dialoguri fără interferențe sau ecouri. Astfel, Gioteck TX40S sunt căștile perfecte pentru Fortnite sau PUBG, dar nu o să vă lase nici când ascultați muzica favorită sau vă uitați la filme.

Controller Gioteck VX4

În turneul de care scriam mai sus a trebuit să joc FIFA 21, Mortak Kombat 11, Counter-Strike și altele asemenea. Deși CS se poate juca cu tastatură și mouse, iar MK11 merge cu taste, FIFA ar fi fost un dezastru fără controller. Evident, am controller de PS4, dar fiind utilizate de junior în bătăliile lui zilnice, Dual Shock este a trecut prin multe bătălii și abia se mai ține. Tremură din încheieturi și uneori mai apasă și singur butonele. Așa că testul Gioteck VX4 a venit la fix.

Controlerul VX4 merge și cu fir și fără fir. Oferă un confort bun în timpul sesiunilor de joc maraton. Stă corect în mână, exact precum cel de la PS când era nou. Toate butoanele necesare sunt la locul lor. Doar când joci în echipă sau ai nevoie să-ți explice cineva mișcările te încurci în “apasă triunghi!” pentru că are alte desene pe butoane. Dar te prinzi rapid care sunt. Eu l-am conectat pe fir și am reușit să iau bătaie la FIFA 21 cu doar 1-2. Vorbim de băieți care joacă competitivi, streameri precum Ovi.

Ca orice controller respectabil are și un port audio de 3,5 mm pentru conectarea de căști de gaming. Oricum, și acesta nu este un dispozitiv super-premium, ci un controller . A fost o experiență plăcută și promit să mai joc FIFA. Evident, la MK și CS n-am avut nicio șansă cu băieții care stau la gaming cam câte ore scriu eu pe zi 🙂