Am testat o serie de accesorii Samsung ca să nu vă bateți capul cu ele. Încărcătorul wireless este genial, dacă aveți S6 este foarte bun pentru birou. Căștile Gear Circle sunt ok, dar calitatea sunetului lasă de dorit. Husele oficiale Samsung sunt ok, merită banii.

Încărcător wireless pentru Samsung Galaxy S6
Încărcător wireless pentru Samsung Galaxy S6

Încărcător wireless pentru Galaxy S6

Funcția de încărcate wireless a fost anunțată ca o mare invenție, deși funcția exista și la S5 (cu o husă sau capac special) și la Note 4. Este vorba de încărcare prin inducție, iar pentru a funcționa telefonul trebuie să stea pe suport și fix în poziția corectă. Există încărcare wireless și la modelele Xperia, dar și la terminale Lumia, nu este ceva de la Samsung. Am avut ocazia să testez încărcătorul wireless, iar partea bună este că mi se pare comod de utilizat și în plus nu mai strici mufa de încărcare de la telefon. Deși tot ai avea nevoie de ea atunci când transferi datele pe PC.

Încărcătorul este simplu de utilizat, practic conectezi partea rotundă la un încărcător normal Samsung pe microUSB, apoi pui telefonul deasupra, asta e tot. Se încarcă rapid, 10 minute ar aduce două ore de utilizare, 30 de minute încarcă cam 30% din baterie, dar probabil ia peste o oră și jumătate să îl încarci full. Costă vreo 170 de lei, nu este tocmai scump, dar nici foarte ieftin.

Samsung Gear Circle
Samsung Gear Circle

Căști wireless Galaxy Gear Circle

Am testat și căștile Gear Circle, sunt foarte ok, dar nu au calitate audio. Am testat de-a lungul timpului foarte multe căști de tip “dop” și astea au cea mai slabă calitate audio. Se aude din butoi. Sunt însă foarte bine făcute și stau comod la gât, sistemul de prindere cu magnet este genial. Sper ca următoarea versiune să aibă și un sunet bun. Deocamdată le recomad doar pentru șoferi, pentru că le pot ține la gât și pot răspunde la apeluri fără să mai umble la telefon. Sunt căști cu Bluetooth, dar sunt singurele căști de acest gen testate care nu s-au desincronizat niciodată și le-am putut folosi fără bătăi de cap. Dacă le ții la gât nici măcar nu se duce sunetul automat pe ele, ci poți vorbi normal. Dacă le iei și le introduci în ureche, automat se preia apelul pe căști. Cel puțin așa am făcut eu și a funcționat.

Bateria se încarcă peste noapte, dar ține foarte mult. Le-am folosit și o săptămână fără a necesita reîncărcare. Din acest punct de vedere sunt excelente. Prețul este însă de vreo 400 de lei, deci nu sunt tocmai accesibile.

Pe scurt: sunt bune, funcționează perfect, au autonomie mare, nu se desincronizează. Dar calitatea audio este slabă.

Samsung Gear Circle: unboxing


Husă smart pentru Galaxy S6

Pe lângă încărcătorul wireless și căștile Gear Circle am utilizat și o husă originală Samsung, de la MobileDirect, care te ajută să protejezi terminalul și are deschiderea prin care se afișează notificările fără a deschide tot ecranul. Chestia te ajută să ai autonomie mai mare, pentru că display-ul consumă în mod tradițional cea mai multă energie.

Dacă tot cheltui mult pe telefon, merită să îl protejezi așa cum trebuie. Nu mai stau cu grija că va cătea sau că se zgârie. Husa asta costă 150 de lei, nici ea nu este foarte ieftină , dar nici extraordinar de scumpă. Telefonul se încarcă wireless și cu husa asta pe el.

Am mai găsit la MobileDirect încărcător wireless și pentru Galaxy S5 sau Note 4.