Am testat Adata SC685, un SSD extern mic și ultra-rapid, cu conectare USB 3.2, perfect pentru fotografi și videografi. Este mai mic decât un pachet de țigări, dar permite transferul rapid de fotografii sau clipuri de pe dispozitive mobile pe terminalul pe care faceți editarea.

Specificații Adata SC685

Culoare: Alb / Negru
Capacitate: 500 GB
Dimensiuni: 84.7 x 54.8 x 9.5 mm
Greutate: 35 g
Interfața: USB 3.2 Gen 2 Type-C ( backward compatible with USB 2.0 )
Accesorii în cutie: cablu USB 3.2 Type-C to C + cablu USB 3.2 Type-C to A
Viteza: 550 Mbps
Preț: 250 lei

Mai multe detalii tehnice găsiți pe site-ul Adata.

Păreri privind Adata SC685

După cum am povestit recent, am descoperit mufa USB 3.2 de pe laptop și o foloesc acum din plin. Tehnologia are o viteză de 6 ori mai mare decât generațiile anterioare. Dar trebuie să ai și gadgeturile potrivite. O folosesc cu un cititor de carduri SD, dar și pentru transferul de pe telefon, mult mai rapid ca USB Type-A. Cum necesitatea de stocare crește continuu, am o serie de HDD-uri externe pe care le conectez și am poze, filmări și documente. Dar HDD-urile externe sunt extrem de lente comparat cu SSD-urile și asta se simte impediat.

De cum am conectat Adata SC685 am observat că toate fișierele se transferă mult mai rapid. Vorbesc de filmările mele, care deseori sunt 4K, uneori chiar 8K, depinde de situație și de terminal. Fișierele ocupă mulți giga și în general le puneam la transfer și plecam după cafea. Dar nu mai este cazul acum.

Cu SSD-ul extern Adata se pot transfera 10GB în circa 20 de secunde. O să vă pun mai jos și testele realizate cu acest SSD și comparație tehnică cu HDD-ul meu extern pe USB normal. SSD-ul este plu-n-play, doar conectezi cablul și este detectat automat, dar trebuie să ai măcar Windows 7, merge și pe Linux sau Mac Os. De asemenea se poate conecta la terminalele mobile cu mufă USB Type-C. Se poate folosi de asemnea la iPad Pro 2018 sau mai nou, MacBook Pro 2019 sau mai nou, MacBook Air 2019 sau 2020, Xbox One X sau PlayStation 4 Pro.

Oricum, este cea mai bună soluție pentru transfer rapid de fișiere. Sau pentru luat fișiere mari de la birou pentru acasă sau invers. Fără transferuri lungi și fără să cari o cărămidă în geantă. Simplu și comod.

Vedeți mai jos testele realizate. Pe stânga este Adata SC685, iar pe dreapta HDD-ul meu extern. Vedeți câte dispozitive de stocare folosesc în modul curent, fără să luăm în calcul Google Drive, One Drive și celelalte pe Cloud.

Concluzii

SSD-ul extern Adata SC685 este mic, compact și ușor, aproape cât un card bancar. Încape în buzunar, încape în portofel, nu îl simți. Dar este și puternic și rapid. Depășeșete 550MBps și poți alege diverse capacități. Există și variantă de 250GB, ieftină, dar și aceasta de 500, de 1TB sau chiar de 2TB.
Este un produs bun, accesibil, cu care vă faceți treaba și sigur nu veți regreta investiția.

Puteți cumpăra acest produs de pe eMAG.

Galerie foto