Notez separat: decizia se refera la roaming in cele 27 de state membre, tarifele vor fi taiate din 1 iulie

Precizare de operator: tariful de 1 euro/MB este tarif de wholesale pentru operatori, nu pentru client, deci decizia asta nu scade tarifele la date in roaming pt utilizatorul final de la 1 iulie. Daca operatorii vor “reaseza” tarifele ramane o decizie comerciala, depinde de fiecare, CE nu reglementeaza tarifele de retail pt date in roaming (asa cum a facut cu vocea si sms-ul).

Mai jos, stirea ca atare:

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

Parlamentul European a aprobat definitiv, la prima lectura, reducerea incepand din 1 iulie 2009 a tarifelor percepute pentru trimiterea de SMS-uri si folosirea internetului pe telefonul mobil in roaming in interiorul Uniunii Europene. Eurodeputatii au adoptat proiectul cu 626 de voturi pentru, 22 impotriva si noua abtineri. Un SMS trimis dintr-un alt stat membru decat cel de origine sa coste 11 eurocenti fara TVA, incepand de la 1 iulie, fata de 28 de eurocenti cat costa in medie in prezent. Pentru serviciile de internet mobil (descarcare, e-mail), tariful practicat intre operatori va fi limitat la inceput la 1 euro fara TVA de megabyte descarcat, fata de 1,68 in medie in prezent.

Eu cand am verificat ultima oara era vreo 6 euro plus TVA per MB la Vodafone.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.