Allview P6 Qmax a ajuns la mine de ceva vreme, doar că nu am avut timp să vă scriu despre ele, fiind plecat și având și alte review-uri de terminat. Este un phablet de nivel mediu, este mare, are dotări relativ ok și un preț să zicem decent. Pentru că este un model cu care vor să facă vânzări, cei de la Allview vă oferă și un concurs cu ocazia asta: puteți câștiga o tabletă cu un comentariu.

Allview P6 Qmax
Allview P6 Qmax

Pro și contra Allview P6 Qmax

Mi-a plăcut la acest model:
– realizarea decentă și finisajele;
– raportul performanță versus preț;
– ecran Full HD decent;
– camera foto ok;

Rămâne de discutat:
– este dual SIM;
– formatul de 6 inch este mare, incomod de utilizat;
– procesorul utilizat este mai vechi, ultra-economic;
– bateria e mică în comparație cu formatul ales;
– experiența în interfață și aplicații nu este extraordinar de fluentă;
– există destule alternative la acest nivel de preț;

Experiențe cu P6 Qmax

Mă așteptam la P6 Qmax să fie doar o „tabletă mai mică”, dar nu este chiar așa. Este un terminal ok, chiar dacă are ecran de 5.95 inch și stă cam aiurea în buzunar. Veți vedea în pozele de mai jos că nu este cu mult mai mare decât iPhone 6 Plus, deci să zicem că te obișnuiești cu dimensiunea. a 6 inch am văzut mulți colegi cu Nexus 6, personal mie mi s-a părut prea mare și am ales un model cu ecran de 5.5 inch. Am folosit și Note o vreme, dar și la 5.7 inch dimensiunea este foarte mare. Cred că modelul ideal ar avea 5.2-5.3 inch, nu știu să zic exact. M-am obișnuit cu 5.5 inch, dar este mare, dacă îl ții în buzunar se simte aiurea, dacă te apleci se simte… Totuși, 5 inch este un format destul de compact, ochii s-au obișnuit cu ecranul mai mare, rămân temporar pe 5.5 inch.

Ecranul Full HD este de calitate bună, LCD IPS, cu o densitate de 400ppi. Am văzut imagini și clipuri pe ecran, este un display bun comparat cu modelele ieftine obișnuite. Cam toate modelele de nivel mediu au ecran HD 720p. Sau au ecran Full HD, dar procesorul este mult mai prost. Aici rămâne fix la alegerea fiecăruia.

Telefonul nu arată ciudat și nu pare din plastic ieftin, cum te-ai aștepta la un model de circa 1.100 de lei. Maginea pare metalică, iar în rest este un plastic rezistent care arată relativ ok. Pe față pare că are o folie aplicată deja de producător, sub plasticul oficial cu specificații. Singura problemă remarcată a fost la capacul de plastic de pe spate care nu se mai închide foarte bine. Rămâne o gaură de sub 1 mm care nu poate fi închisă, e drept, nici nu am apăsat cu forță pe el 🙂

Interfața utilizată este foarte simplă și a mi s-a părut ok, mă bucur foarte mult că nu are diverse floricele și motive populare sau icon-uri desenate de chinezi care te fac să nu poți folosi terminalul. Cu toate astea nu poți spune că se mișcă „flawless”, simți procesorul low-power cum se trezește la viață. Și datele de mai jos din testele de performanță arată similar.

Bateria integrată este de 3.000 mAh, iar acest lucru se simte. Autonomia bună este dată de procesorul low-power, dar dacă vrei să folosești procesorul octa-core, energia se duce repede. Un model de top la aceste dimensiuni avea nevoie de minim cei 3.220 mAh de la Note sau Nexus. Nu vă mai zic de cei 4000 mAh de la Lenovo P70.

Camera foto este decentă, are 13 megapixeli, în general stau bine pe foto, nu asta e problema. Camera frontală este de 5 megapixeli, peste medie, dar nu toată lumea este interesată de partea foto. Cam atât cu dotările și realizarea Allview P6 Qmax, să vedem cum stă la putere hardware.

Performanțe tehnice

Procesorul P6 Qmax este un octa-core Mediatek MT8392 la 1.7 GHz, destul de ok, dar, cum spuneam mai sus, este economic. Pe de altă parte este o arhitectură mai veche. Cortex A7 este cea mai economică versiune, lansată în 2011, se mișcă mai greu cu ultimele variante de Android. Cele opt nuclee lucrează bine împreună, scoate un scor bunicel la testele multi-core, dar pe single-core se vede tehnologia mai veche. Mediatek are și un procesor octa-core cu Cortex A53, economic și puternic, mai nou.

Scorul în Antutu este de aproape 30.000 de puncte. Adică la jumătate cât vârfurile de gamă, dar sub alte modele de nivel mediu. Vedeți în clipul de mai jos scorul și comparația cu alte modele. În testul Vellamo al Qualcomm, scorul este destul de mare, 1.400 de puncte față de 1900 pentru cele mai bune modele. Iar în celelalte teste vedeți cum stă comparat cu alte modele. La grafică 3D stă slab, poate cel mai slab dintre modelele cu oarecare pretenții.

În orice caz, este un model ok, chiar dacă nu tocmai de top la performanță. Prețul este totuși de 1.100 de lei, așa că nu poți cere foarte multe.

Concluzii

Allview P6 Qmax este un phablet ok pentru cei care vor să renunțe la combinația telefon cu ecran mic + tabletă cu ecran mare. Poți lua un singur device, cu ecran destul de mare, dar cu formatul unui telefon, care poate rezolva toate problemele. Oricum, este un model de nivel mediu, pentru cei atenți la buget. Deja la 1.500 de lei vorbim despre telefoane premium, mai performante. Dar 1.100 este un preț decent, putem recunoaște asta. Oricum dacă cumperi un telefon de 500 și o tabletă de 600 de lei vei avea parte de experiențe mai mult ca sigur slabe. Așa ai un device, dual-SIM, destul de performant. Părerea mea este că merită prețul. Dacă nu sunteți de acord, vă rog să îmi spuneți.

P.S. Dacă a avut cineva probleme cu Allview P6 Qmax, cu soft-ul, update-ul sau probleme hardware, dați-mi de veste.

Concurs!

Pentru că merită promovat acest model, cei de la Allview oferă și un premiu unui comentator.
Vreau să răspundeți în comentariu la următoarele întrebări:

– ce anume vă place la Allview P6 Qmax – care din funcții, dotări și din ce cauză anume?
– merită banii?
– dacă ați câștiga modelul, ce-ați face cu el prima dată?

Concursul este activ pînă pe 31 iulie.

ATENȚIE: fără comentarii pe scurt, fără copy+paste de la cei dinainte. Fără comentarii cu alt nume – NU ESTE tragere la sorți!
Un singur comentator va câștiga tableta Allview, cel selectat împreună cu echipa Allview.

Video

Galerie foto