Allview Viva H7 life este una din tabletele ieftine lansate anul acesta de firma brașoveană. Are dotării medii, un preț relativ ok și are tehnologie 3G, o puteți folosi cu un SIM de date. A fost lansată împreună cu o ofertă de date mobile, cu 5GB de date în rețeaua RCS&RDS. Cei de la Allview oferă o astfel de tabletă la concurs, celor interesați. Detalii la finalul articolului.
UPDATE final: Castigatorul este autorul comentariului nr 836.Silviu Scurtu. Astept detalii daca esti in Bucuresti sau nu pe adresa de e-mail de la Contact. Video cu tragerea la sorti este la finalul comentariilor.

Allview Viva H7 life
Allview Viva H7 life

Pro și contra Allview Viva H7 life

Puncte pozitive:

– are un preț accesibil (499 lei la eMAG);
– este compactă, aproape de dimensiunile unui phablet;
– include slot de simuri 3G și slot de SIM-uri microSD;
– are 1GB de RAM;

Puncte negative:

– display-ul de 7 inch 1024×600 pixeli are imaginea aiurea și are un sistem touch antic;
– autonomia este minimă (2.800 mAh);
– 3G este limitată la 21Mps download/5,6Mbps upload;
– realizarea este clar de produs low-end;

Câteva impresii personale

Allview Viva H7 life este o ediție specială, realizată special pentru cei care vroiau să scape de WiFi și să aibă o conexiune de date mobilă accesibilă. A fost lansată în parteneriat cu RCS RDS – pentru a citi știrile și pentru Facebook/Twitter și email este o conexiune mobilă suficientă (acolo unde are acoperire). Pe de altă parte, nu este o tabletă pentru filme / Youtube sau jocuri video. Procesorul este low-power și nu cel mai nou, memorie are suficientă, dar acceleratorul Mali 400MP făcea valuri acum câțiva ani (tehnologia este dezvoltată în 2008!). Mă mir că au pus la bord 8GB de memorie internă, probabil după multiplele plângeri legate de produsele cu doar 4GB intern.

Pentru cei care nu folosesc smartphone sau nu vor să consume viața bateriei telefonului, tableta poate fi folosită perfect în drum spre școală sau în metrou/autobuz, cum spuneam, pentru a consuma conținut online – articole, e-mailuri, poze, dar mai mult de atât nu prea… De-aia am recomandat întotdeauna tabletele un pic mai scumpe, dar mai capabile, cu care poți face fix ce vrei. Plus de asta autonomia este un minus major… deși ei spun 4 ore, real nu trece de câteva ore de utilizare și asta se va simți – mai ales după ceva vreme când se mai edorează acumulatorul. E drept, tablete mai performante la acest preț le găsiți doar fără 3G. Pe de altă parte, astăzi puteți face smartphone-ul hotspot și nu aveți nevoie de nicio altă conexiune (care vine cu un abonament suplimentar și alte costuri).

O altă veste bună este că puteți folosi această tabletă pe post de smartphone. Nu aș recomanda nimănui să folosească așa ceva, dar se poate întâmpla să rămâi fără baterie la telefon și atunci doar bagi SIM-ul în tabletă și poți suna. Se întâmplă uneori…

Concluzii

Allview Viva H7 este fix pentru cei care doresc un dispozitiv ieftin pe care să navigheze online și să intre pe Facebook, având avantajul unei conexiuni 3G (merge cu RCS RDS). Nu este pentru multimedia (filme sau jocuri), iar în ciuda faptului că este compactă nu are un design nemaipomenit. Tableta are un preț de 499 lei la eMAG.

Concurs !

Poți câștiga o tabletă Allview Viva H7 life dacă răspunzi în comentarii la o întrebare:

– ce preferi: o tabletă 3G cu specificații mai slabe sau o tabletă mai puternică, doar WiFi?

Câștigătorul va fi anunțat pe 31 iulie, prin tragere la sorți (random.org) – tot aici, la finalul comentariilor.

Galerie foto