Am văzut o groază de clipuri, inclusiv un documentar despre alpinism utilitar și cum au putut supraviețui unii căderii de pe fațada unui zgârie nori. Știu, e o pasiune, nu poți interzice asta. Dar poți elimina riscurile cu un robot inteligent. Am descoperit Winbot plimbându-mă prin expoziție. E fain, pare lipit de geam, dar el merge, curăță tot. Am pus clipul pe Youtube ca să vedeți.

Winbot - robot pentru alpinism utilitar
Winbot – robot pentru alpinism utilitar

Winbot e simpatic și știe să se oprească la margini și să se întoarcă în sens invers. Cred că e o problemă dacă clădirea are multe geamuri mici, dar dacă este cu geamuri înalte ca sediul Vodafone din Charles de Gaulle cred că se pot curăța foarte bine cu roboțelul. Ca idee un astfel de robot costă 350-400 de dolari și curăță geamuri pînă te plictisești de el.

Firma Ecovacs are mai multe astfel de unelte inteligente. Un robot-aspirator care se încarcă singur la priză. Un altul se plimbă prin casă și purifică aerul. Ba chiar un robot *de familie* care monitorizează ce se întâmplă acasă și știe să reacționeze la anumite situați… Deci se poate.

Video