Am povestit zilele trecute despre ecosistemul creat de Samsung în jurul aplicației SmartThings. Toate device-urile smart de acasă pot fi controlate direct din aplicație. Iar acum am avut ocazia să testez acest lucru.

Am testat Samsung Jet Bot

Am testat un aspirator inteligent Bespoke JetBot+. L-am controlat de pe un Samsung Galaxy Z Fold 3, un telefon super-interesant. Aplicația SmartThings este disponibilă în App Store, Google Play sau magazinul de aplicații Galaxy Store. Experiența a fost plăcută și vezi în timp real progresul, nivelul bateriei aparatului. Poți da comenzi de la distanță. Ai controlul asupra fiecărei sesiuni și știi că ai sufrageria, holul și camerele curate în permanență.

Mi s-a părut foarte simplu de instalat și de conectat. Pașii sunt bine explicați și aplicația este intuitivă. Chiar n-am avut nicio problemă.

Conectarea la telefon

Trebuie să instalezi aplicația SmartThings pe telefon. Este disponibilă și pe Android și iOS. Telefonul trebuie conectat la rețeaua WiFi de acasă, pentru că prin această rețea se va face conexiunea cu robotul. Trebuie folosit un cont de Samsung pentru autentificarea în SmartThings.

Aspiratorul trebuie instalat pas cu pas. Întâi stația de încărcare / curățare. Apoi aspiratorul este pus prima dată la încărcat: e bine să fie 100% la prima utilizare. Apoi, pe telefon, din aplicație se adaugă noul robot. Accesați meniul de dispozitive, adăugați dispozitiv nou. Robot pentru curățenie și marca Samsung / JetBot. Se apasă butonul Start, apoi butonul Recharge trebuie ținut apăsat.

Telefonul se conectează la robot și va întreba datele de acces la WiFi. Trebuie aleasă aceeași rețea ca la telefon și introdusă parola de la routerul WiFi. Puteți da un nume special pentru robot.

Apoi se adaugă camera în care faceți prima dată curat: living, hol sau dormitor. Creează hărți pentru fiecare în parte. Senzorul LiDAR permite recunoașterea obiectelor/obstacolelor. “Vede” dacă este un scaun, o minge sau ceva mai serios, precum dulap, pat sau birou. Puteți crea zone în care nu vreți să meargă aspiratorul deloc.

În fine, puteți seta pentru fiecare cameră sau zonă: modul de curățare, puterea de aspirare și ceea ce mi s-a părut interesant, un program de curățenie care poate fi repetat zilnic.

Sunt trei moduri principale: pe modul unu curăță spațiile centrale și apoi marginile și colțurile camerei. Pe al doilea mod merge în sens invers: de la colțuri spre centru. Iar al treilea mod permite curățarea în zig-zag.

Puterea de aspirare poate să fie maximă, smart sau normală la repetarea ciclurilor. Aspiratorul va merge până bateria scade la 14%, apoi se duce singur la stație, unde se încarcă și gunoiul este extras automat într-un sac.

Se poate crea un program zilnic sau săptămânal, primiți pe telefon notificări despre starea aspiratorului, programul derulat și așa mai departe.

Mi s-a părut foarte tare faptul că poți integra în SmartThings și televizorul Samsung, mașina de spălat rufe, purificatorul de aer și ce alte dispozitive smart mai ai de la ei. Scapi de telecomenzi și le controlezi din telefon direct. Integrările sunt la fel de simple și poți controla totul rapid și de la distanță.

Vedeți mai jos câteva imagini cu hărțile create pentru mine, opțiunile din aplicație și alte detalii similare.

Urmează modelul cu AI

Samsung tocmai a lansat oficial noua generație a acestui robot. JetBot AI+ adaugă inteligența artificială în ecuație. Exact ca la alte gadgeturi Samsung, tehnologia inteligentă va îmbunătăți diverse aspecte ale sistemului.

De exemplu, are cameră și puteți supraveghea ce se întâmplă pe-acasă. Puteți vedea ce face animalul preferat de companie atunci când sunteți plecați. Poate vedea dacă animalul nu se simte bine sau dacă este supărat poiate să pună muzică relaxantă. În plus, aspiratorul devine cameră de supraveghere pentru acasă.

Abia aștept să ajungă și acest model la test.

Cât mai multe dispozitive conectate

Aceștia sunt doar primii pași în crearea unei case inteligente. Nu prea există zonă unde să nu fie măcar vreun gadget inteligent care poate fi controlat din aplicație. Recent, au prezentat o astfel de casă cu zeci de gadgeturi smart, în cadrul evenimentului virtual Life Unstoppable. De la frigidere, mașini de spălat și uscător, mașina de spălat vase, purificatorul de apă, purificatorul de aer, plus soluțiile pentru curățarea hainelor, televizoare și monitoare smart, soluții de sunet și așa mai departe.

De asemenea, Samsung colaborează cu Google pentru toate dispozitivele smart, precum termostatele Nest sau sonerii inteligente. Plus dispozitive de la alte branduri mari: Philips, Sonos, Fibaro, Yale, Honeywell sau Bose. Iar pe viitor sigur vor fi tot mai multe astfel de dispozitive.