Am testat Samsung T5 Evo, un SSD extern portabil de mare capacitate. Rezistent și rapid, este excelent pentru creatorii digitali care călătoresc des și lucrează cu fișiere de mari dimensiuni. Se conectează la fel de rapid la laptop, tablete, telefon sau alte dispozitive care au mufe compatibile. Este ușor de cărat și compact, iar varianta de 8TB mi-a fost foarte utilă.

Samsung T5 Evo

Detalii tehnice Samsung T5 Evo

Interfața: USB 3.2 Gen 1
Viteza de scriere/citire: 460 MB/s scriere/citire
Capacitate: 2 / 4 / 8 TB
Dimensiuni: 9.5 x 4 x 1.7 mm
Greutate: 102 g
Pachetul include: SSD + cablu USB-A to USB-C
Temperatura de operare: 0 – 60 C
Tehnologii: USB-C, UASP Mode, rezistență la cădere
Compatibil cu: Windows 11, 10, macOS (v.10.15.x +), Linux (v. 4.4.x +), Chrome OS, Android, iOS/iPadOS (v.13+)
Preț: 2.999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 3.7]

Pro și contra Samsung T5 Evo

Avantaje:

  • mic, compact, ușor;
  • capacitate și viteză mare;
  • conectivitate USB-C 3.2;

Dezavantaje:

  • nu include cablu USB-C la USB-C;
  • viteza de scriere/citire variază;

Impresii după testarea Samsung T5 Evo

Am văzut modelul Samsung T5 Evo încă de la anunțul oficial făcut de compania sud-coreeană. În ultimii ani am testat mai multe modele de-ale lor, iar calitatea realizării și tehnologiile avansate m-au convins că sunt o achiziție potrivită.

Nu este o excepție nici Samsung T5 Evo, un SSD portabil de dimensiuni mici, care oferă o capacitate de până la 8 TB. Cam cea mai mare capacitate oferită în prezent de SSD-urile portabile disponibile pe piață. Alături de capacitate, T5 EVO oferă viteze mari de transfer al datelor, importante pentru creatorii digitali. Are și un un design compact, durabil, fiind o soluție SSD foarte utilă pentru transferul de imagini, filmări, proiecții 3D CAD, elemente din jocuri video și alte fișiere de mari dimensiuni.

Este realizat pentru consumatorii care doresc să înlocuiască hard disk-urile tradiționale (HDD-urile). SSD-ul T5 EVO este o opțiune de stocare de ultimă generație, cu o capacitate mai mare și viteză mai mare. Și aduce și un design compact, de dimensiunea palmei.

Prevăzut cu USB 3.2 Gen 1, T5 EVO transferă date de până la 3,8 ori mai rapid decât HDD-urile externe și oferă viteze de citire și scriere secvențiale de până la 460 MB/s, facilitând transferul fișierelor mari.

Conectivitatea este plug-and-play. Doar conectat la PC, tabletă sau telefon, acest SSD este văzut automat și poate fi accesat instant.

Conceptul de design al T5 EVO este „compact și ergonomic”. SSD-ul portabil este proiectat pentru a oferi o experiență mai bună, cu un design ergonomic, rămânând în continuare compact și ușor. Dimensiunile sale sunt: 95 mm în lățime, 40 mm în lungime și 17 mm în grosime. Are chiar și un dispozitiv de prindere, pentru a fi agățat la chei.

Este primul dispozitiv de stocare portabil de 8 TB pe care îl testez. Este suficient de mic pentru a putea fi ținut într-o mână. Stă comod în buzunar și aproape că nu îl simți. Are doar 102 grame, mai ușor decât telefonul.

Nu este disponibil decât în culoarea negru. Se simte la mână cauciucul pentru rezistență. Rezistă la căderi de până la 2 metri în mod garantat. Este protejat de umiditate sau praf. Suportul său, ca un fel de de inel, dar dreptunghiular, îi oferă un aspect premium. Astfel poate fi fixat cu ușurință pe orice geantă sau bagaj cu acest dispozitiv.

În ciuda designul său comod, T5 EVO nu face compromisuri în privința capacității. Cu o capacitate de stocare de până la 8 TB de date, T5 EVO poate găzdui fișiere mari, clipuri video, fotografii și jocuri de înaltă rezoluție, ceea ce îl face potrivit atât pentru lucru, cât și pentru divertisment. Un T5 EVO de 8 TB poate stoca peste 2 milioane de fotografii, 1,8 milioane de fișiere muzicale de 4 MB sau 3.500 de clipuri video.

Tehnologii de răcire și protecție

Noul SSD portabil prioritizează siguranța prin tehnologia de protecție termică și securitatea prin criptarea datelor hardware. Tehnologia Dynamic Thermal Guard de la Samsung protejează împotriva supraîncălzirii și menține temperaturi bune de funcționare, în conformitate cu standardul internațional de siguranță IEC 62368-1. În plus, SSD-ul portabil acceptă criptarea datelor hardware pe 256 de biți prin Advanced Encryption Standard (AES), oferind utilizatorilor siguranță și încredere atunci când stochează date.

T5 EVO este compatibil cu o serie de sisteme de operare și dispozitive gazdă, cum ar fi macOS, Windows, telefoane inteligente, tablete și console de jocuri. T5 EVO dispune și de software-ul Samsung Magician, care oferă un set cuprinzător de opțiuni de gestionare, cum ar fi verificarea în timp real a stării unității, funcția de verificare a autentificării autentice, nivelul de performanță și actualizări de firmware.

T5 EVO, disponibil în variante de 2 TB, 4 TB și 8 TB, este dotat cu un cablu USB tip C-C și are o garanție limitată de trei ani.
Varianta de 8T este într-adevăr scumpă acum, prețul este 2.999 lei la eMAG. Are și versiuni mai mici, de 2TB sau 4TB care sunt mai accesibile.

Galerie foto