Am avut ocazia zilele trecute să testez senzorii de parcare Directed 901U de la Falcon Electronics, montați pe o Dacia Duster care venea din fabrică cu o cameră video pentru marșarier. Foarte multe mașini noi vin doar cu senzori pe bara din spate sau cameră video, dar lipsesc cei din față. La Falcon vă puteți cumpăra și instala acești senzori de parcare, care au un preț foarte bun.Am făcut și această prezentare video în care v-am arătat senzorii, boxele pentru avertizare și am făcut un test de utilizare. Dați un play pentru a afla mai multe:

Senzori de parcare

Senzorii au o soluție de montare nouă astfel încât arată exact la fel ca unii montați din fabrică, la un nivel calitativ foarte bun. Vin cu două difuzoare, care sunt montate în interior, ca să vă dați seama pe ce parte există un obstacol care ar putea fi atins atunci când parcați.

Nici eu nu eram foarte convins de utilitatea senzorilor, dar de când îi folosesc am devenit fan. Pot parca în spațiile înguste din oraș, trec rapid pe lângă mașinile parcate și nu-mi fac griji că o să-mi apară vreun semn pe mașină. Senzorii Directed 901U te avertizează sonor la apropierea de obstacole pe care nu le vezi, piuie rar când ești departe, apoi mai intens, apoi chiar continuu dacă ești pe cale să atingi ceva.

ads

Senzorii de parcare față Directed 901U se montează din interior spre exterior, cu ajutorul preducelei profesionale incluse (diametru 26 mm), pentru perforarea optimă a barei autoturismului. Mai mult, cablurile de conectare sunt ecranate, fiind special create pentru a împiedica posibilele interferențe. După cum vedeți în clip arată foate bine, exact ca și cum ar fi instalați din fabrică.

Senzorii Directed 901U pot fi activați atât la pornirea mașinii, cât și la apăsarea butonului special și la introducerea în marșarier. Ei se dezactivează automat dacă au trecut 2 minute de la activare sau a fost depășita viteza selectată, viteză ce poate fi setată de utilizator. De asemenea, sunt dezactivați manual la simpla apăsare a butonului.

Se potrivesc pe orice tip de mașină și se pot monta contra cost la Falcon Electronics. Iar prețul pentru acest model este la ora actuală 499 lei (fără montaj).

Este adevărat, găsirea unui loc de parcare în marile orașe din țară devine o provocare tot mai mare, iar dacă ești mai neexperimentat poate fi un calvar. Eu am ajuns la service pentru că am parcat într-un loc care părea destul de mare, doar că era un obstacol pe care nu l-am observat în oglindă și l-am atins.

Potrivit statisticilor, în București sunt 6 mașini pe un loc de parcare, iar peste 40% dintre accidentele ușoare au loc în parcare. Așa că vă recomand senzorii Directed 901U de la Falcon.