Am testat zilele astea aplicația mobilă CEC Bank, este o soluție extrem de sigură pentru plăți mobile, te scapă de drumurile la ghișeu, de eventuala coadă de la ora de vărf și de hârtii. Știați de aplicația asta? Voi la ce folosiți aplicația mobilă sau ați folosit-o? Răspundeți la întrebare și intrați în cursa pentru unul dintre premii, detalii la finalul articolului.

Aplicația mobilă CEC Bank
Aplicația mobilă CEC Bank

Am admirat viteza cu care se transmit informațiile și multitudinea de opțiuni pe care le oferă. Am apreciat faptul că CEC Bank, cea mai veche instituție financiară din România, se modernizează și vrea să fie parte din revoluția digitală, vrea să fie alături de publicul tânăr, vrea să-și aducă publicul la curent cu noile tehnologii. De-aia vă recomand aplicația mobilă CEC Bank.

Pe scurt, fie că ești pe iOS, fie pe Android, aplicația mobilă CEC este cea mai bună soluție dacă ai un cont acolo, fie că este cardul de salariu, un depozit sau alt tip de cont, el poate fi gestionat de pe telefon. Autentificarea se face prin coduri trimise prin SMS de bancă, apoi cu un cod PIN din șase cifre. Fiecare tranzacție, plată, transfer sau altceva este autorizat prin acel cod. Se lucrează la implementarea autentificării cu amprentă, care ar simplifica totul.

Direct din aplicație, de pe smartphone, puteți plăti facturile, puteți transfera bani între conturile proprii, dar puteți trimite și bani fără efort, puteți crea șabloane pentru plățile recurente (precum factura de telefon, de internet sau televiziune). Plata facturilor se poate face și prin scanarea codului de bare. De asemenea, puteți face schimb valutar, puteți face depozite sau chiar plăți către Trezorerie.

ads

Eu am problema asta, fiind prins cu evenimentele, deplasările, articolele pe care le am de scris, se întâmplă să uit să plătesc ceva sau să transfer bani pe card și așa mai departe. Dar smartphone-ul îl am mereu la mine. Am întotdeauna acces la Internet, am două modem-uri în geantă, baterie externă, deseori am și telefon de rezervă, în caz că se întâmplă ceva. Folosesc aplicația mobilă să transfer imediat bani pe card, dacă nu am. Folosesc aplicația mobilă să plătesc vreo factură de care am uitat sau chiar să trimit bani celor dragi.

Sunt câteva recomandări pe partea de securitate pe care vi le fac. Specialiștii spun că, momentan, sistemul iOS al Apple este mai sigur decât Android. Pentru că fiecare aplicație este analizată, pentru că orice problemă de securitate este rapid raportată și rezolvată. Dar dacă aveți Android, el poate fi securizat. Samsung are Knox, pentru alte dispozitive există securizarea cu amprentă sau cu cod din cifre. Pe smartphone-ul de banking nu este recomandat să aveți multe aplicații din Google Play. Nu descărcați la nimereală, folosiți aplicațiile oficiale verificate și nu comunicați nimănui, nici pe mail, nici prin mesagerie, username și parole, codurile de securitate, coduri PIN sau alte informații speciale. Pentru a fi și mai siguri pe fiecare tranzacție nu folosiți WiFi gratuit și chiar acasă puteți folosi 3G sau 4G pentru tranzacții, fiind mult mai greu de interceptat decât routerul WiFi.

Găsiți în aplicația CEC Bank nu doar unelte bancare, ci și informații utile pentru fiecare. Ratele de schimb valutar, indicii de referință, calculator de rate pentru credite. De asemenea, aveți toate datele de contact pentru bancă și o soluție care vă permite localizarea celei mai apropiate filiale, dacă aveți ghinion și trebuie să ajungeți la ghișeu. Altfel, scăpați de toate drumurile.

Puteți descărca gratuit aplicația mobilă CEC Bank din Google Play sau din iTunes. Dacă vă activați serviciul mobile banking până pe 30 iunie 2016, veți beneficia de acest serviciu gratuit în primele 6 luni.

Concurs

Împreună cu CEC Bank avem și un concurs pentru voi. Spuneți-mi într-un comentariu la acest articol la ce folosiți voi aplicația mobilă sau la ce ați folosi-o de-acum încolo.

Toți cei care lasă un comentariu au șansa să câștige o invitație dublă la film – și să aleagă filmul dorit – în rețeaua Cinema City. Vor fi în total patru premii care vor fi oferite prin tragere la sorți. Concursul este deschis până pe 24 mai, ora 23-59. Câștigătorii vor fi anunțați pe 25 mai.

Galerie foto