Cei mai mulți dintre noi folosim aplicații pentru a număra pașii și kilometrii parcurși, pentru a analiza somnul cu ajutorul unei brățări smart sau pentru a număra caloriile fiecărei mese. Și totuși există o aplicație pentru sănătate care vă ajută să trăiți mai bine și să economisiți timp, scăpând de stres și nervi.

Vă prezint mai jos aplicația realizată de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, accesibilă pe telefon. O puteți încerca și voi, însă pentru acces complet trebuie să vă faceți un cont personal, în care se introduc datele de identificare și contact, iar contul este validat în urma vizitei la recepție, cu buletinul. Însă merită drumul, sunt mult mai multe funcții și informații comparativ cu alte aplicații similare.

De-a lungul timpului, am testat mai multe aplicații medicale și puține sunt atât de complexe precum cea realizată de REGINA MARIA. Pe scurt, nu doar că puteți afla clinicile din proximitate, dar puteți face programări și check-in online atunci când ați ajuns la medic, aveți acces la istoricul medical, cu toate analizele, consultațiile și diagnosticele primite, puteți consulta o bază de date cu informații verificate de medici, vedeți rating-ul acordat de pacienți fiecărui medic, dar puteți pune și întrebări online despre simptomele pe care le aveți.

Vreau să le trecem în revistă pe fiecare, pentru a înțelege mai bine cum funcționează.

Secțiuni dedicate cu informații personalizate

Aplicația vă oferă acces la informații medicale complexe; pe de o parte, este o platformă de conținut, cu răspunsuri de specialitate oferite de medici la întrebările pacienților, dar există și conținut personalizat. Sunt secțiuni dedicate anumitor afecțiuni sau subiecte medicale frecvent căutate de pacienți: nutriție, somn, sarcină, gripă, alergii, tiroidă, sănătatea femeii și a bărbatului, dar și curiozități medicale și multe alte informații.

Puteți pune întrebări cu privire la anumite simptome pe care le aveți și veți primi răspuns de la medici. Dar și mai interesant este faptul că puteți vedea ratingul acordat de alți pacienți medicilor de la Regina Maria. La ora actuală, 9.6 este media notelor obținute de aceștia. Sistemul de feedback electronic (pe mail sau direct în aplicație) se activează automat după fiecare consultație, astfel încât până acum 1.258 de medici au note obținute în urma a 165.000 de review-uri. Sistemul de acordare a calificativelor este bazat exclusiv pe experiențe reale ale pacienților și este afișat public, în profilul fiecărui medic, pentru a crește încrederea și transparența pentru alți pacienți în căutarea medicului potrivit.

Tot în aplicație puteți verifica rezultatele analizelor efectuate, iar pacienții cu vechime pot vedea istoricul consultațiilor, recomandările medicilor și întregul dosar medical.

Una dintre cele mai mari probleme în sistemul de sănătate românesc este lipsa unei soluții de programare rapidă și, de asemenea, respectarea ulterioară a acesteia. Prin aplicația REGINA MARIA puteți face programarea online direct de pe telefon și recent, au lansat și opțiunea Self-Check-in, care permite celui programat să ”anunțe” că a ajuns la clinică, fără a mai trece pe la recepție. Acest lucru scurtează timpii de așteptare și ajută la fluidizarea traficului în clinică.

Se poate face check-in doar dacă ați ajuns înainte de ora programată, cu maxim 30 de minute înainte. Puteți face check-in din aplicație dacă aveți activată localizarea, iar app-ul are permisiunea de a vedea locația. Confirmarea check-in-ului se poate face și prin scanarea unui cod QR sau printr-un cod primit pe SMS.

Altfel, puteți face check-in la terminalele interactive care sunt în prezent în 11 locații din București și din țară. Terminalele de self check-in sunt disponibile in spitalele Euroclinic, Băneasa și Ponderas, precum și în policlinicile Floreasca, Băneasa, Dorobanți, Sun Plaza, Cluj Pasteur, Iași, Brașov Campus Medical, Timișoara Iulius Mall.

De notat că există și câteva situații care nu îți permit să faci Self Check-in, de exemplu dacă ajungi în locație după ora programării, dacă există o sumă neachitată în cont sau dacă ai o programare prin CAS.

Regina Maria estimează că sunt peste 200.000 de utilizatori ai aplicației ”Contul meu”, iar numărul crește de la lună la lună. Programările realizate online, atât prin portalul ”Contul meu” din site, cât și prin aplicația de mobil REGINA MARIA, au atins pragul de 10.000 pe lună.

Dacă v-am convins, descărcați și voi aplicația disponibilă pentru Android și iOS. Iar în afară de aplicația de mobil, contul vi-l puteți face online aici.