Am făcut un clasament cu aplicații de editat poze disponibile pe Android. Mare parte dintre ele sunt disponibile și pe iPhone. Le găsiți după nume în iTunes. Există aplicații oarecum similare și pe Windows 10 (căutare în Windows Store). Dar deocamdată ne ocupăm de cele pentru smartphone cu sistemul de operare Google. Trebuie să aveți mare atenție, uneori sunt prezente în Google Play și aplicații infectate.



Vezi varianta video!

  1. Adobe Photoshop Express este o aplicație de editare foto pentru dispozitivul mobil. Editați-vă fotografiile și creați rapid colaje. Eu o folosesc pentru editarea culorilor, contrast, crop și alte efecte pe care le oferă. Uneori este mai rapidă și mai simplu de folosit decât celelalte. Oferă o parte dintre uneltele cunoscute pe care Adobe Photoshop le oferă deja pe PC cu Windows. Evident, are și varianta de iOS pe care o am salvată pentru data viitoare când o să folosesc un iPhone. Poate anul viitor (dacă renunță la notch). Pe scurt: interfață intuitivă, procesare rapidă, opțiuni foarte multe de editare, efecte speciale. Ușor de înțeles și de utilizat. Fotografia este disponibilă instant și veți putea să o trimiteți instant pe Facebook, Instagram, WhatsApp sau alte sisteme socieale sau de comunicare.
  2. Pixlr-o-matic este aplicația care mi=-a transformat feed-ul de Instagram și m-a dus la aproape 5.000 de followers. Am folosit-o de acum zece ani, dinainte să aibă Instagram propriile filtre. Asta face aplicația, are niște filtre adăugate de utilizatori. Preinstalate sunt cele mai populare, dar găsiți și multe altele dacă vă pasionează, se pot descărca suplimentar. De asemenea, adaugă niște efecte de tip DSLR, gen blur pe fundal, steluțe luminoase, raze de lumină, baloane de săpun, ceea ce pot face poza să arate excelent. Bine, o pot face să arate și mult prea editată dacă insiști. Dar vă spun că sunt pozele cu cele mai multe like-uri și comentarii. Și este o aplicație gratuită complet.
  3. Snapseed este un editor foto la fel de cunoscut și habar n-aveam că au fost cumpărați de Google. Demult. Știam de el de pe vremea când am instalat Pixlr, dar mi-a plăcut mai mult cealaltă aplicație. Oferă soluții de editare similar cu Adobe Photoshop și poți transforma o poză ordinară într-una cu adevărat extraordinară. Ceea ce este perfect pentru orice utilizator de telefon. Mai ales dacă ai o cameră foto care nu te ajută prea tare.
  4. Photo Resizer HD este o aplicație de editat poze pe care o folosesc în două ocazii. Fie sunt undeva unde nu merge internetul și trebuie neapărat să trimit poza. Camera mea pe Note 20 face pozele de 5-10MB, deci merg foarte greu pe EDGE sau 3G. Atunci folosesc aplicația și reduc dimensiunea, astfel se face mai mică, dar rămâne vizibilă. Al doilea caz este când încarc poze pe blog, atunci nu le pun la calitate maximă din rațiuni de spațiu, așa că trebuie micșorate. Uneori pentru Facebook este bine să redimensionați perfect imaginea și să o micșorați, altfel o comprimă ei și se pierde calitatea imaginii.
  5. Lit Photo este din aceeași rațiune, să ocupe pozele spațiu mai mic. Nu vă enervează când trimiteți cinci poze și Gmail spune că depășesc maximum admis? Pe mine mă enervează. Deși uneori trimite fișierul cu Drive. Dar nu totdeauna. Uneori este doar enervant așa că prefer Lit Photo. E la fel de simplu de utilizat și rapid.
  6. Photo Collage – m-am enervat cu 100 de aplicații care nu făceau colajul fix cum voiam eu. Ba e le înghesuie random, ba le pune în format standard, nu cum îmi doream să fie. Cu aplicația asta am reușit să fac unele cât de cât reușite, când vreau să arăt mai multe imagini, dar fără prea multe detalii suplimentare. Uneori arată bine. Cel mai bine când pui poze din vacanță cu ceea ce ai vizitat.
  7. Text on Photo – am vrut să scriu pe poză că totul va fi bine sau ceva de gen. Nu mergea cu nimic. Am pus aplicația asta și am rezolvat imediat. E bună pentru Stories în special.
  8. Draw on Photo aceeași chestie, am vrut să fac un smilie pe poză, nu reușeam cu altceva. Așa că am găsit cum să desenez și mi-a plăcut că e simplu de folosit și intuitivă.
  9. Picsart își face foarte multă reclamă și are și varianta cu animație, deci este foarte ok. Dar este cea mai scumpă aplicație și de-asta am pus-o la final. Da, uneori rezultatele sunt geniale. Dar e greu pentru consumatorul român să plăteacă mulți bani pentru așa ceva.
  10. TinyPlanet permite editarea pozelor cu fundalul rotunjit – ca și cum ai sta pe o mică planetă. Am căutat odată ore în șir cum fac ăștia pozele de gen, nu am găsit. La final, pe un forum recomanda cineva această aplicație. De asemenea este foarte scumpă.
  11. Google Photos are multe beneficii. De exemplu, puteți seta să salveze un număr nelimitat de poze la rezoluția recomandată de ei. Astfel eliberați telefonul și aveți o arhivă cu toate trăznăile lumii. Dar are și funcții de editat poze. Are multe unelte pentru modificat imagini, pentru crop, schibmat culori și așa mai departe. Mai mult, ai opțiunea să facă optimizări cu tehnologie AI și să realizeze colaje pe care le poți găsi în galerie mai târziu.
  12. Editor preinstalat – majoritatea telefoanelor au un editor de poze preinstalat. Eu pe Samsung am, pe Xiaomi am, pe Zenfone am. Intri direct în galeria foto, deschizi poza dorită și apare opțiunea de editare. Poți schimba culorile, poți roti imaginea și așa mai departe.

Dă o notă acestui articol:
[ratemypost]