Caut aplicații de livrare pentru mâncare, băutură, dezinfectant, bunuri de utilizare generală care încă mai funcționează în carantină. Vă povestesc mai jos ce am testat și nu funcționează, precum și ce soluții online am găsit pentru livrarea la domiciliu. Voi aveți alte propuneri? Vă rog să comentați sau să îmi trimiteți prin mesaj, mail, whatsapp etc.

Glovo home delivery

Suntem în a 15-a zi de carantină și am testat cam toate aplicațiile de livrare și magazinele care oferă livrare la domiciliu. Nu mă refer la electronice și electrocasnice sau echipamente IT, ci doar la livrare de mâncare, băutură, dezinfectant, bunuri de consum, produse de tip supermarket sau chestii de genul ăsta. Să vă explic de am testat eu.
P.S. nu am făcut lista ca să acuz pe cineva, ci ca să ajutăm lumea să stea acasă. Cele cu roșu nu au mers, nu pierdeți timpul. De-asta și aștept alte propuneri de la voi.

Aplicații de livrare care nu au funcționat

Am încercat de zeci de ori, dar nu au mers niciodată:

 • Bringo – cea mai lăudată aplicație online, am încercat-o de săptămâna trecută aproape zilnic. Se poate formula comanda, se pot adăuga produsele în listă, dar în momentul în care dai comanda, apare inevitabil mesajul că toți livratorii sunt ocupați. Unii colegi au insistat că dacă dai refresh mult o să meargă. În 10 zile o singură dată a prins și a arătat mesajul că acum caută livratorul. Și a căutat vreo oră, după care a returnat același mesaj. Niciun livrator disponibil.
 • eMag cu produse din Mega – a fost a doua idee care mi-a venit. Am testat în fiecare zi în ultimele 10 zile, niciodată nu a existat slot. Lunea trecută îmi arăta că poate livra pe 1 ianuarie la ora 2 AM. S-a dovedit a fi doar un bug software și de fapt nu se poate găsi niciun slot, nici măcar nu m-a lăsat să fac ceva, dă doar mesaj că nu sunt disponibile.
 • Carrefour livrare directă – a treia variantă, am mai cumpărat de la ei, cunoșteam produsele, era relativ ok, nu foarte scump, au oferta variată. După ce faci lista de produse și introduci adresa se duce în același răspuns, nu există nicio estimare privind posibilitatea de a livra. Come-on dude, faceți o planificare, ceva, chiar și în Excel.
 • Auchan livrare proprie – îmi place Auchan și găsești lucruri interesante acolo, dar nu a mers în nicio zi. Ba produsul de pe site nu poate fi comandat „decât în magazin”, nu cu livrare la domicilu, ba dacă poate fi comandat, atunci nu există livrator, deci același rezultat.
 • Mega Supermarket online – am încercat și direct, chiar m-am bucurat că părea că merge, dar după ce am adăugat tot în coș și am dat livrare acasă nu exista niciun slot liber pentru livrare, nici măcar pe viitor.
 • Glovo din Kaufland – am făcut de vreo 10 ori comanda asta, când deschizi aplicația apare că poți comanda. Apoi un mesaj general că își cer scuze că vor întârzia, nicio problemă am zis. Fac lista, mă chinui 40 de minute, când dau comanda apare un alt mesaj: Magazinul a devenit indisponibil. Efectiv de fiecare dată este la fel.
 • Igiena-curatenie.ro – chestii de curățat, apăreau pe site, le-am comandat și ne-au sunat că nu mai au pe stoc decât 1 produs din toată lista.

Aplicații de livrare cu probleme

Au mers, dar cu greu, iar acum deja amână livrările:

 • Lola Market – am aflat de asta de la Costin, se pare că este un start-up spaniol care abia începuse activitatea la noi și livrau din Carrefour și din Mega. Iau banii direct de pe card și dacă există diferențe de preț le iau și pe alea fără să întrebe și fără autorizație, primești doar notificare că ai plătit.
  La prima comandă nu au dat efectiv niciun semn. Am primit la 3 ore după ora stabilită o notificare că au ajuns la magazin. Apoi o oră mai târziu că au finalizat cumpărăturile. Apoi nimic. Nu au formular de contact, pe mail nu răspund, iar pe chat nu se uita nimeni. Nici acum la 7 zile după nu au răspuns. În fine, după alte 4 ore au ajuns și au adus toate cumpărăturile.
  La a doua comandă data stabilită era astăzi. Acum apare că se va livra mâine.
  Update: a livrat totuși și Lola Market, sâmbătă seara, produsele au costat cu 45 de lei peste estimarea inițială.

Aplicații de livrare care funcționează

Am testat și au mers relativ ok:

 • Glovo Orice / Mâncare / Băutură  – am luat prin Glovo *orice* de la farmacie câteva chestii de care aveam nevoie și de asemenea am luat din Diverta ceva pe vremea când mai era Mall Vitan deschis. Acum depinde de magazin. Din secțiunea de băuturi am luat vin de la Serve, am fost acum câțiva ani la podgorie și mi-ar rămas în cap că era bun vinul. A ajuns în maxim 30 de minute. Am comandat de asemenea pizza de câte ori am avut chef, de la Trenta sau de la Pizza Hut, nicio problemă, mâncarea bună și livrarea rapidă. Sincer, pe asta ne bazăm în perioada următoare.
 • eMAG – am comandat șervețele dezinfectante, bicicleta eliptică, alte produse de curățenie și ce mai trebuia prin casă. Vin rapid, se livrează cât mai fără contact, totul ok. N-am avut nicio surpriză, nici măcar din Marketplace.
 • Sublimme – am descoperit anul ăsta un restaurant care face mâncare keto, dar mai ales dulciuri keto, cu adevărat sublime. Deoarece aveau o locație aproape de centrul vechi m-am temut că o să fie închiși sau că nu găsim produse. Dar din fericire merge în continuare și au livrat la fix, mi se pare că folosesc tot Glovo pentru livrare, dar nu vezi tu curierul, doar te sună când ajunge și atât.
 • Caralact.ro – am găsit asta fix căutând de mâncare online cu livrare. Am comandat miercuri seara și a venit joi, totul ok, produse bune, bine ambalate. Bine, vorbim de pui, ouă, cârnați, brânză, chestii de pe la fermă sau probabil din zona lor. Plătit cu cardul, fără probleme.
 • Real Foods – am cumpărat tot pui, ouă, cașcaval, chestii de gen. Au venit relativ rapid, toate produsele de calitate, o să mai apelăm.
 • Sera cu arome – descoperită pe Facebook, nu mai știu exact, dar am luat niște murături asortate excepționale, din păcate nu cred că mai fac, dar au varză murată.
 • Ferma din curte – am comandat și de la ei pui și carne, s-au mișcat rapid și a fost totul ok.
 • Perfektum – magazin de bere artizanală cu livrare acasă. Am dat comada, s-a confirmat și a doua zi a fost aici.
 • Farmacia Tei – am avut nevoie să trimitem medicamente bunicilor și pentru că nu aveam cum să mergem am comandat la Farmacia Tei cu livrare prin curier. Au ajuns destul de rapid, totul s-a desfășurat normal, fără surprize.
 • Fine Store – am comandat pentru ziua mea și a venit în două zile.
 • Rafinat.ro – am comandat online și a venit după 48 de ore.

Livrare la domiciliu – aplicații netestate

Am auzit de ele dar nu le-am încercat niciodată:

 • Happy Orders – am văzut azi dimineață pe Facebook. Ei spun că toate comenzile pînă în ora 11 se vor livra în aceeași zi, ceea ce ar fi un plus. Săptămâna viitoare este posibil să testez sistemul să văd cum merge.
 • Loca Sweets – tot cu dulciuri keto, am mâncat de la ei și a fost excelent. Zilele trecute am văzut pe Facebook că vor livra în continuare, dar numai anumite pachete speciale și torturi. Se livrează doar marți și vineri, în București și în alte zone apropiate de capitală.