Aquaman (2018) face parte din seria de filme spin-off cu eroii DC, practic au luat fiecare caracter și i-au făcut povești separate. Aici povestea este despre Atlantida, devenită acum regat subacvatic și cum ajunge Arthur Curry (Jason Momoa) să fie șeful Atlantis, deci Aquaman.

O să avem concurs și cu filmul ăsta, deci stați pe-aproape, că vă anunț eu ce și cum.

Aquaman (2018)

Povestea, pe scurt. Thomas Curry este paznic la un far, iar în urma unei furtuni salvează o domniță, care nu e alta decât Atlanna, un fel de regină din Atlantis. Pînă la urmă se îndrăgostesc și au împreună un copil, Arthur. Se naște cu puterea de a comunica cu animalele marine. După o vreme regina e obligată să se întoarcă pe tron, iar tânărul Arthur este lăsat totuși în grija unui consilier care să-l antreneze pentru ce va urma.

Ajunge înapoi în Atlantis unde este primit cu bunăvoința specifică, fiind considerat “sânge-mâl”, corcitură, cum vreți să-i ziceți, așa că că este alungat. Dar situația se schimbă și pînă la urmă se complică și ca să nu vă dau spoilere, mă opresc aici din relatare.

Inutil de spus că universul DC este tot mai complex, iar ultimele povești sunt din DC Extended Univers, deci oarecum conexe cu filmele principale. Eu deja am pierdut magia acestui univers când am văzut primele filme în care apăreau mai mulți super-eroi simultan, gen Batman vs Superman sau Justice League. Era suficientă o poveste bună, cu un erou, nu un amestec cu mai mulți. Nu zic nici că Marvel ar fi mai coerenți, am văzut în alt film de-ăsta vizionar cum se băteau Iron Man și Spider-Man cu Captain America, nu știu, mi s-a părut foarte aiurea. Nu zic că nu am văzut filmul, dar nu m-am bucurat de el.

Revenind la noile povești, e bine că explică mai în detaliu povestea unui erou, dar sunt și aici destule fabulații și lucruri care nu se potrivesc. Am văzut multe povești slabe, dar sunt și unele unde s-a reușit o intringă reușită și o acțiune fără prea multe pauze. Mi-a plăcut de exemplu Black Panther, dacă se țin de poveste la fel de bine, cred că Aquaman are șanse să iasă bine.

Am citit o parte din review-uri, pentru că nu vreau să știu totul de la început. M-am ferit să văd ce se întâmplă până la urmă. Grafica ar fi un punct forte pentru film, dar există și multe probleme de logică. Cert este că abia aștept să văd filmul. Și vă anunț asap când va fi concursul pentru cei care vor să meargă la film.