Bănuiesc că ați citit deja pe blog privind certificarea obținută de Telekom Romania în privința serviciilor de date mobile. Pentru cei ce nu știu, operatorul a obţinut cel mai mare scor pentru serviciile de date în urma testelor de performanţă derulate de către auditorul independent P3 communications.

 

Dar sunt mai multe avantaje și profit de ocazie să vi le menționez pe fiecare. Întâi de toate, acoperirea foarte bună în țară, care a crescut de două ori comparat cu anul anterior, aproape 1000 de stații LTE fiind instalate anul acesta. În prezent, reţeaua 4G a Telekom Romania acoperă 98% din populaţia urbană şi 83% din întreaga populaţie (urbană şi rurală). În plus, clienţii Telekom care nu se află în zone cu acoperire 4G se pot bucura de experienţa 4G datorită conexiunii avansate ce foloseşte tehnologia 3G HSDPA, care permite viteze de până la 43,2 Mbps.

Apoi, Telekom Romania a lansat campania #Netliberare, cel mai recent anunț fiind legat de accesul nelimitat la Internet 4G cu numai 5 euro pe lună, ceea ce este o ofertă foarte bună. Dar, esențială este calitatea rețelei de date. Certificatul acordat după campania de testare derulată de P3 communications arată că Telekom Romania a reușit ceea ce și-a propus. Reţeaua mobilă Telekom Romania a Telekom Romania a obţinut cel mai mare scor, 508 din 600, pentru serviciile de date mobile. Scorul P3 reprezintă o metodă de punctare acceptată universal şi aplicabilă la nivel internaţional pentru a evalua calitatea şi performanţa reţelelor.

Telekom Romania a obţinut cea mai bună performanţă pentru conţinutul video de pe YouTube, prin cel mai scurt timp, în medie, de afişare a conţinutului video pe ecranul utilizatorului.

Campania de testare a fost la nivel national şi a acoperit toate tipologiile geografice şi administrative reprezentative precum oraşe mari (inclusiv Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Suceava, Brăila, Tulcea), oraşe medii şi mici (precum Aiud, Turda, Paşcani, Vaslui, Cernavodă, Tecuci, Sebeş, Dej şi multe altele), precum şi pe drumurile de legătură dintre acestea, selectate de P3 communications în acest scop.

Nu trebuie să uităm nici faptul că Telekom Romania, în parteneriat cu Ericsson, a realizat la Bucureşti prima demonstrație live a capabilităţilor tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est, în iunie 2017. Abia aștept să vedem serviciile funcționale.