Borezonanța este foarte lăudată, sunt mii de cabinete de „terapie cu biorezonanță” sau de forumuri unde se discută această „medicină alternativă”. Uitasem de ceva vreme de întâmplarea noastră reală cu biorezonanța, dar iată că astăzi, ieșind de la metrou după o întâlnire deosebit de plăcută, am primit un ditamai pliantul care mă invita să fac „un test gratuit de biorezonanță” ca să descopăr dacă sunt sănătos sau ba. Mi-am adus aminte de o întâmplare cât se poate de reală și care ne-a dat bătăi de cap ca familie tânără și care a dovedit dincolo de orice bănuială că vorbim de o înșelătorie fără precedent. Ba da, are un precedent, este ca mersul la vrăjitoare, la Mama Omida.

Aparat de „biorezonanta”, o teapa evidenta

Ce este biorezonanța și cum funcționează ea?

Când te duci la „specialistul” în biorezonanță el povestește multe despre această tehnică și îți prezintă o groază de „dovezi”. Spune că ar fi vorba de o tehnologie inventată de NASA, că este folosită de astronauți în spațiu, că este verifică de numeroase diagnostice corecte și vindecări la limită. Așa se spune și despre vrăjitoare, așa se spune și despre „radiestezie”, despre guru din India și alte povești. Toate astea prind la oameni disperați care au boli incurabile și la rudele lor care speră în minuni. Biorezonanța nu este inventată de NASA. Ci o invenție a unui om pus pe făcut bani, care a avut legături cu NASA, deși nici vorbă să fie vreo tehnologie avansată sau folosită de astronauți.

De fapt singura interacțiune cu corpul uman este citirea unor impulsuri electrice de pe piele. Dacă asta ar fi permis un diagnostic corect și o schemă de tratament corectă, ar fi folosită peste tot în spitalele lumii. Dar nu este cum zic ei.

Să vă povestesc și întâmplarea  personală.

ads

Înșelăciunea cu biorezonanța

Cum se desfășoară țeapa cu biorezonanța? Simplu, citește mai departe și o să vezi.

În primul rând treaba este organizată, vorbim de un adevărat „cabinet medical” eventual luxos, cu secretară și programări, cu „medic” care își etalează halatul alb și diplomele primite. Rămâi plăcut surprins, mai ales dacă ești invitat la cabinet de cineva cunoscut. Sincer, cred că biorezonanța nu este o înșelătorie în sine, ci modul cum o aplică românii constituie un caz clasic de țeapă.

După ce „medicul” te trage de limbă legat de toate antecedentele de boală, părinții, stilul de viață etc – chestie relativ normală, nu? – se trece apoi la testul efectiv. Practic, de mâini și cap ți se leagă niște senzori ca în Star Trek, iar datele culese intră într-o aplicație pe laptop / desktop, tehnologii cât mai avansate, iar programul piuie, fîsîie, gâlgâie exact ca la contactul cu lumea de dincolo în cazul vrăjitoarelor. Este impresionant, cred că tensiunea îți crește și oricum ajungi în starea în care chiar crezi ce îți spune nenea operatorul.

Noi am fost pe lângă Unirii. Soției i-a spus „doctorul” nici mai mult nici mai puțin că va face leucemie dacă nu urmează tratamentul lor. Evident, era intrat într-un MLM cu așa zise medicamente, de fapt sunt suplimente nutritive. Acum cinci ani trebuia să plătim sute de euro pe lună pentru tratament. Șoc și groază… Până când am început să gândim rațional. Da domnule, s-ar putea, dar nu ar trebui să știe medicina clasică dacă soția este bolnavă? Ba da. Mergând la medicul de familie, ni s-a spus din start că biorezonanța nici nu este studiată corect, nici nu este luată în serios de niciun medic actual. Poate pe viitor se vor găsi aplicații pentru acest tip de „analiză”. Analizele clasice nu au scos nimic la iveală, poate doar o anemie. Nici până în ziua de azi „amenințarea” lor nu s-a dovedit decât o prostie.

În aceeași zi cu soția am făcut și eu testul. Eu nu eram pe moarte, ci doar predispus la unele boli dacă nu luam un tratament de vreo 100 de euro pe lună. Ce tâmpenie, ce șantaj pentru oamenii nepregătiți, creduli, naivi! Acum înțeleg cum se îmbogățesc unii pe spatele unor bolnavi închipuiți.

Am găsit o discuție similară și aici >> și o altă poveste personală care demonstrează că este scam .

Am înțeles că există o înșelătorie specială pentru bolnavii cu cancer, SIDA sau alte boli incurabile, „medicii” lăsând pacientul și familia acestora fără bani, fără case și mașini pe promisiunea că se va vindeca. Nici până în ziua de azi nu am auzit de vreo vindecare miraculoasă… Am să revin pe tema asta!