Am făcut cam 1.300 de kilometri cu Honda Civic, în trei zile. Cam 550 la dus, pentru că am mers prin Brașov – Reghin – Bistrița. La întors, am tras mai mult, mergând prin Sighet să vedem Săpânța, apoi Baia Mare, Dej, Sibiu, Rîmnicu Vâlcea, Pitești – București. Am ajuns azi-noapte pe la 12-00. Cam trei accidente, două mai grave, plus nelipsitele lucrări de pe drum, circulație pe un singur fir și semafoare pe care numai eu le respectam. Dar drumul a fost frumos, îmi place drumul lung și îmi plac serpentinele, ce să mai, îmi place să conduc și Honda Civic a fost foarte ok.

La drum prin România...
La drum prin România...

La drum, prin România

Munți frumoși, păduri care se împuținează pe zi ce trece, dar care sunt încă departe de dispariție. Cine a trasat drumurile a fost cu siguranță pasionat de horincă, pentru că fac mult prea multe curbe comparat cu relieful pe care trebuiau să-l parcurgă. Dar asta nu este neapărat un lucru rău. Te oprește de la viteză, dacă te duce mintea, evident.

Multe secțiuni din drumurile parcurse sunt dificile pentru că sunt gropi, uneori a trebuit să opresc de tot și să trec pe lângă vreun crater. Nu mai zic de basculante, camioane cu lemne – se taie pădurea în draci – tractoare, căruțe, vaci…

Prin Maramureș chiar n-au fost prea multe chestii tradiționale (exceptând horinca, oferită cu generozitate), au răsărit vilele cu termopane, bisericile adventiste sau baptiste. Am ratat o localitate care avea un muzeu al satului tradițional pentru că am luat-o pe alt drum decât trebuia 🙂 La Săpânța am petrecut mai mult timp și am vizitat câte ceva, revin pe tema asta. Mâine dimineață vă povestesc și despre Honda.

Galerie foto – de pe drum

[nggallery id=357]

Video