Am avut recent ocazia să testez o cameră auto Full HD perfectă pentru mașină și am aflat de asemenea despre o campanie contra violenței în trafic, cum poți deveni un martor în trafic pentru a preveni situațiile extreme.

DVR Nextbase 4063

Cum filmează



Camera auto DVR Nextbase 4063

Nextbase sunt unul dintre producătorii cu tradiție din zona de camere auto, iar pe piața din Marea Britanie sunt cel mai vândut brand. În România aceste camere se pot găsi la Falcon Electronics, puteți găsi informațiile și prețul aici.

Am testat o mulțime de camere video pentru mașină, iar Nextbase 4063 nu are nicio surpriză pentru un utilizator experimentat. Totuși, are câteva atuuri puternice și un preț excelent care mă face să o recomand. Vedeți mai jos și un clip video în care sunt filmările realizate pe zi / noapte prin centrul Bucureștiului.

În primul rând aș menționa faptul că această cameră auto DVR are tehnologie WiFi și aplicații dedicate, așa că imaginile se pot transfera rapid pe smartphone pentru a face sharing. Este una din cele mai comune probleme, la camerele auto în general trebuie să aștepți pînă ajungi la laptop, să pui cardul microSD într-un adaptor și să transferi imaginile.

Al doilea mare atuu al camerei video este stabilizarea integrată pe trei axe. Are un senzor giroscopic care corectează vibrațiile, rezultatul fiind imagini mult mai bune calitativ. Senzorul de imagine este realizat de Sony și chiar dacă are 2 megapixeli detaliile sunt bune.

Camera înregistrează automat traseul parcurs, dacă aveți loc pe cardul de memorie. Aici depinde de ce card aveți la dispoziție (nu este inclus în cutie), am să vă dau câteva exemple. Pe un card de 8GB încap doar 60 de minute de înregistrare Full HD. Cel mai bine ar fi să aveți un card de 64GB, care atinge 480 de minute, deci va trebui golit peste mai mult timp.

Camera are un suport ușor de prins pe parbriz, un cablu de alimentare suficient de lung să ajungă la priză, iar unghiul de filmare este de 150 de grade. Are și un ecran LCD cu diagonala de 2.7 inch pentru a vedea meniul de setări sau pentru a revedea vreun clip în mașină.

Fii martor în trafic

Pe străzile din România se petrec foarte multe accidente grave, dar și incidente, care deseori nu sunt raportate. Anul acesta au fost înmatriculate încă 400.000 de mașini noi în România, iar asta se vede pe stradă. Indiferent la ce oră ieși cu mașina, străzile sunt pline.

În acest context, al aglomerării traficului mai ales la nivel urban, tensiunea dintre conducătorii auto crește, regulile nu mai sunt respectate, bunul simț a cam dispărut. Incidentele sunt și ele în creștere, fie că sunt agresiuni verbale, fie că sunt comportamente nepotrivite, fie că sunt accidente cauzate de nerespectarea regulilor de circulație.

Cum ne putem proteja? O cameră auto DVR poate fi martorul din trafic de care ai nevoie. Mai mult, este și complet imparțial. Înregistrează absolut totul așa cum s-a întâmplat.

Dacă vrei să participi la campanie, poți fi și tu Martor în Trafic aderând la grupul de Facebook.

Galerie foto