Am testat zilele astea o aplicație de Android, Canvy, un manager de contacte care reușește să aranjeze într-un mod interesant persoanele cu care țineți cel mai des legătura. De asemenea afișează perfect metodele de contact standard pentru fiecare – apel, Whatsapp, SMS – sau îi puteți invita și pe ei să folosească aplicația. Are o interfață care arată mai bine, fiind bazată pe „casete” (tiles – care pot fi rearanjate).

Aplicatia Canvy - manager de contacte pentru Android
Aplicatia Canvy – manager de contacte pentru Android

Aplicația Canvy este gratuită și se poate găsi în Google Play (link la final). De asemenea, puteți obține informații suplimentare pe site-ul lor și pe contul lor de Youtube.

Mi s-a părut că oferă o modalitate simplă și cu un design plăcut de a ordona toate contactele – aplicațiile standard sunt dificile, afișarea este aiurea, căutarea este dificilă, aici aplicația Canvy excelează. Are de asemenea un short-cut, un widget care poate sta pe ecran, vedeți mai jos în galerie cum arată. Aceasta permite accesarea aplicației cu un singur click de oriunde te-ai afla pe telefon, mi se pare foarte utilă.

Interfața simpatică permite sortarea contactelor după cele mai des contactate persoane sau după cele mai recente discuții, dar se poate realiza și o combinație între cele două. Pentru fiecare utilizator ai la dispoziție metode diferite de contact, nu doar apel și SMS, ci și Messenger, Whatsapp, Skype sau altele. Din interfață puteți căuta după nume, dar și după numărul de telefon dacă vă amintiți cifrele.

Aplicația Canvy va permite de asemenea curățarea agendei de telefon prin agregarea datelor de contact ale celor cu care țineți legătura. O actualizare în acest sens o să vină anul acesta. Aplicația ușurează partajarea de informații de contact între utilizatorii înregistrați acolo. Puteți invita orice contact să își facă cont, iar apoi faceți schimb de contacte. Se pot trimite datele destul de ușor și dacă celălalt nu are cont de Canvy, prin selectarea metodei potrivite de a trimite informația.

Practic este cea mai simplă metodă (și sigură) pentru a schimba informații de contact cu colegii de birou, cu prietenii sau în grupuri specializate. Canvy permite setarea de notificări care să anunțe utilizatorii atunci când unul din contactele lor și-a actualizat informațiile publice (adăugând sau ștergând din canalele de comunicare disponibile).

Utilizatorii au control permanent asupra informațiilor disponibile și partajate, aplicația Canvy nu stochează deloc informații pe server, ci doar local, pe fiecare dispozitiv. Fiecare utilizator de Canvy decide punctual ce date partajează și sincronizează și care informații rămân private și confidențiale.

În interfața Canvy se pot personaliza acele date – pot fi făcute mai mari sau mai mici, exact cum este pe Windows Phone. Se pot personaliza fotografia, metodele de contact și altele. Datele privind canalele de comunicare pe care poate fi contactată o anumită persoană sunt într-un singur loc și pot fi accesate simplu, prin long tap și “drag & drop”.

Practic ajungi la persoana pe care vrei să o contactezi mult mai rapid, din maxim două click-uri, în loc să parcurgi tot meniul care la unele telefoane poate fi făcut destul de alambicat. De asemenea, cu doar un click alegi prin ce metodă să iei legătura cu persoana, pe telefon, SMS, Whatsapp sau altceva.

Acestea fiind spuse, megeți pe Google Play și descărcați aplicația și lăsați-mi un comentariu cu părerea vostră despre ea, cum vi se pare design-ul, cum vi se par funcțiile oferite.

Galerie foto