Am testat Huawei FreeBuds Pro 2, un set de căști wireless abia lansate la evenimentul de la Istanbul. Dacă Huawei au reușit să impresioneze cu o gamă nouă de produse, pe lângă ceasuri, au reușit să facă asta și cu căștile.

Huawei FreeBuds Pro 2

Pro și contra Huawei FreeBuds Pro 2

Avantaje:

  • design avansat și tehnologii noi;
  • stau mai bine în ureche;
  • audio de calitate mai bună;
  • microfoane mai bune;

Dezavantaje:

  • rămân un produs destul de scump;
  • pot cădea la exerciții mai intense;
  • ANC consumă mai rapid bateria;

Detalii tehnice Huawei FreeBuds Pro 2

Driver: driver dinamic φ 11 mm
Frecvență: 14 Hz ~ 48 kHz
Baterie: 55 mAh
Baterie cutie: 580 mAh
Timp încărcare căști: 40 minute (în cutie)
Timp încărcare cutie: 120 minute
Rating: IP 54
Dimensiuni: 29x22x24 mm
Greutate: 6 gr
Greutate cutie: 52 gr
Culori: Silver Blue, Silver Frost, Ceramic White
Tehnologii: LDAC, Triple Adaptive EQ, ANC 2.0,
Preț: 900 de lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4.8]

Impresii după testare

Am testat mai multe generații de căști Huawei. Dacă la început aveau aceeași problemă cu toată lumea: sunete prea înalte, fără prea mult volum, situația s-a schimbat dramatic în ultimii doi ani. Căștile Huawei au devenit tot mai bune și cred că sunt acum printre cele mai bune căști disponibile pe piață.

În primul rând a crescut calitatea sunetului. Oferă un sunet mai bogat, chiar cu un pic de bass, nu se mai aude foarte subțire. A crescut volumul muzicii, poți asculta liniștit muzica favorită. De asemenea, căștile noi includ tehnologie ANC (Active Noise Cancellation). Practic microfoanele detectează zgomotul ambiental și căștile îl blochează, facilitând astfel o audiție de foarte bună calitate. Partea de audio este realizată în colaborare cu firma specializată franceză Devialet.

Au integrat tehnologii premium pentru audiție. Două unități de sunet puternice sunt cuplate cu colaborarea inteligentă a tehnologiei digitale dual-crossover, oferind un bas mai bun și o calitate bună a sunetului cu detalii bogate. Adoptând protocolul de codec audio de înaltă rezoluție LDAC, căștile oferă utilizatorilor cea mai puternică experiență de calitate audio. Triple Adaptive EQ pentru un efect de sunet ideal: tehnologia adaptivă folosește microfonul intra-auricular detectând starea utilizatorului în timp real, apoi calculând diferența de compensare în timp real în funcție de scurgerile de sunet. Algoritmul de anulare a zgomotului exclusiv Huawei permite căștilor să capteze cu acuratețe vocile umane, îmbunătățind în același timp anularea zgomotului.

În plus, au lucrat și la partea de ergonomie. Căștile stau mai bine în ureche și parcă nu alunecă atât de rău. Modelul anterior mai cădea din ureche la anumite exerciții sport. Evident, trebuie folosite și capetele de silicon potrivite, sunt disponibile în cutie mai multe dimensiuni. Dar acum stau mai bine căștile.

Tehnologia nouă, Bluetooth 5.2, permite o conexiune mai rapidă, mai stabilă și se pot utiliza căștile cu două dispozitive compatibile. Un alt punct pozitiv este rezistența la apă. Căștile Huawei FreeBuds Pro 2 au primit un rating IP54, fiind astfel mai ferite pe ploaie. Nu sunt tocmai recomandate pentru înot la bazin. S-ar putea să meargă, dar dacă intrați pe sub apă s-ar putea și strica.

Bateria căștii ține vreo 6 ore și 30 de minute. Dar asta fără ANC, tehnologia de blocare a zgomotelor consumă intensiv energie. Cu ANC activat, autonomia scade la doar 4 ore. Căștile puse apoi în cutie au nevoie de 40 de minute pentru a se încărca complet. Cutia are nevoie de două ore la priză ca să se încarce complet. Apoi ține destul de mult. Cam 30 ore oferă cutia , dar asta fără ANC. Cu tehnologia activă țin doar vreo 18 ore. Este bine că integrează și încărcare wireless, mai puteți încărca de la telefon sau de la bateria externă care are tehnologie dedicată.

Concluzii

Huawei FreeBuds Pro 2 au parte de îmbunătățiri la toate capitolele. Se aude mai bine, stau mai bine în ureche. Au tehnologii actualizate. Cred că sunt printre dispozitivele care au evoluat pozitiv. Este adevărat, acum prețul este destul de măricel. Dar când cumperi așa ceva cel mai mult contează calitatea audio. Cred că aici stau destul de bine.

Galerie foto