Freelancer în domeniul IT? Cine ar putea înțelege cel mai bine cum te poate ajuta tehnologia dacă nu tu? Așa că, n-o să te luăm cu prea multe povești și vom trece direct la subiect: Fairo, aplicația ideală pentru PFA-uri și PFI-uri prin care îți poți automatiza task-urile ce țin de facturare, contabilitate, calcule de impozit și rapoarte fiscale. Da, adică toate lucrurile mai puțin plăcute care vin la pachet cu libertatea pe care ți-o oferă viața de freelancer.

Fairo app

Meseria ta e despre a simplifica lucrurile, nu? Ei bine, aplicația Fairo face exact la fel; super-simplifică partea mai puțin frumoasă din freelancing, și te ajută să nu mai pierzi atât de mult timp cu task-urile administrative ce țin de PFA. Dar hai mai bine să trecem un pic prin toate funcționalitățile Fairo. Recomandarea noastră? Descarcă aplicația gratuit, intră în comunitatea freelancerilor Fairo care a depășit în doar un an 10.000 de useri și explorează produsul pe măsură ce citești articolul ăsta.

Facturezi în mai puțin de 60 de secunde

Cu sau fără timp, cu Fairo, facturezi ca un profesionist, în maximum 60 de secunde. Facturile generate de aplicație arată profi, sunt precompletate cu datele clienților tăi extrase direct din baza publică de date ANAF. Iar la final, poți trimite factura clienților tăi direct de pe telefon, oriunde te-ai afla. A, și era să uităm un detaliu, spunem noi, esențial: cu Fairo, îți poți personaliza factura cu logo-ul afacerii tale.

Și cea mai bună parte e că nu trebuie să stai cu ochii pe plăți sau să dai refresh în aplicația de banking: Fairo îți trimite notificări automate atunci când clienții îți achită facturile. Trebuie doar să-ți conectezi conturile bancare și știi dintr-o privire care dintre facturile emise prin aplicație sunt achitate, neachitate sau restante.

Îți ții contabilitatea dintr-un swipe

Știi să dai swipe pe telefon? Atunci știi să-ți faci contabilitatea și să-ți etichetezi tranzacțiile ca venituri impozabile sau cheltuieli deductibile.

Cu soluția de Contabilitate Smart, poți să-ți gestionezi și să-ți ții evidența tranzacțiilor de business cu un simplu swipe pe telefon. În plus, toate facturile și chitanțele generate cu Fairo sunt automat adăugate în Contabilitatea Smart.

Cu toate organizate în aplicație, e mult mai ușor să-ți completezi declarația unică, indiferent că alegi să lucrezi cu un contabil sau nu. Dacă o faci singur, o să-ți fie surprinzător de simplu. Iar dacă alegi să o faci cu un contabil, îți va mulțumi că ai rezolvat deja mai bine din jumătate de treabă.

Îți calculezi impozitul simplu, rapid, fără stres

Când ai multe proiecte pe cap, calcularea impozitului n-ar trebui să-ți ia mai mult de câteva minute. Poate că sună imposibil, dar dacă ai un PFA sau un PFI, indiferent că ești cu normă de venit sau neplătitor de TVA, calculatorul de impozite face asta pentru tine rapid și eficient.

Trebuie doar să introduci datele tale de business și afli imediat cât impozit ai de plătit, inclusiv impozitul pe venit și contribuțiile la asigurarea socială și de sănătate. Iar dacă ai venituri din alte surse precum chirii sau dividende, le poți pune la socoteală și pe ele.

În plus, la final poți descărca un fișier PDF cu toate rezultatele, gata să le dai copy-paste în declarația unică sau să le trimiți contabilului tău la final de an fiscal.

Scapă de stresul rapoartelor obligatorii cu Fairo

Când nu-ți place un task, tinzi să-l lași pe ultima sută de metri, nu? Dar vine un moment de panică (sezonul fiscal) când trebuie să strângi toate hârtiile de-a lungul anului și să completezi rapoartele de final de an fiscal pentru PFA-ul sau PFI-ul tău. ‍

Atunci ai da orice să ți le rezolve cineva în câteva secunde, doar apăsând pe un buton. Ei bine, minunea asta e posibilă dacă folosești Fairo. Cu datele pe care le strângi în aplicație, generezi în câteva secunde rapoarte precum Registrul-Jurnal de Încasări și Plăți, Registrul de Evidență Fiscală și Registrul Inventar.

Economisește bani cu Fairo

Cu Fairo pui accentul pe “free” din “freelancer”, pentru că ai opțiunea unui abonament care este absolut gratuit. Asta înseamnă fără costuri ascunse și fără perioadă de probă. Când îți faci cont și te loghezi prima oară, te abonezi automat la planul gratuit GO. Acesta îți oferă acces la funcționalități precum: facturare (până la 5 clienți), automatizarea monitorizării facturilor și calculatorul de impozite standard.

Însă dacă vrei să-ți administrezi finanțele de business profesionist, poți mereu să faci upgrade la abonamentul RUN și să ai acces la toate funcționalitățile și serviciile Fairo precum: soluția de Contabilitate Smart, calculator de taxe cu rezultate mult mai detaliate și prioritate pentru asistență clienți.

Așa că dacă vrei să ai mai mult timp, mai multă energie și mai mulți bani să-ți dezvolți afacerea și să te concentrezi pe task-uri care te pasionează cu adevărat, descarcă aplicația și fă echipă cu Fairo.