Bun, tocmai s-au aprobat toate certificările pentru noul cablu USB 3.1, dar ce înseamnă USB Type-C sau USB-C? Este o tehnologie care preia de la Lightning (Thunderbolt o va face la următoarea versiune) ideea că poți băga mufa oricum în port pentru că merge, nu mai trebuie căutată poziția perfectă. Este un standard care va permite transfer de date la 10Gbps (USB 2.0 avea 480 Mbps, 3.0 a urcat la 5Gbps). Foarte mișto, excelent. Dar mufa arată așa:

usb 3.1

Cu alte cuvinte nu se va potrivi la niciun telefon, la nicio tabletă, la niciun accesoriu existent acum pe piață.
Pentru a putea utilizat USB 3.1 vei avea nevoie de noul telefon cu mufă 3.1, de noua baterie externă cu mufă 3.1 și așa mai departe 🙂

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

Acum mufa de micro-USB (în variantele 2.0 și 3.0) este impusă producătorilor de terminale de Uniunea Europeană. Cei de la Bruxelles vor trebui să includă 3.1 în legislație, apoi producătorii vor face terminale și accesorii 3.1…

Probabil astea vor fi lansate anul viitor, dar fiind puține pe piață nu vor prinde, probabil prin 2016 vom vedea ceva mișcare mai serioasă.

În rest, ideea e bună, doar de-aia au făcut-o Apple.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!