Recent am trecut printr-o experiență cu centrala termică din apartamentul mamei. Acum niște ani s-a mutat într-un bloc nou. Centrala a fost obligatorie, termoficarea în București este cum este, iar în blocuri noi nu mai apelează nimeni la Radet.

engie thermo smart

Ce opțiuni ai când centrala termică trebuie înlocuită

Cu centrala ai un control mai bun și ai confortul asigurat. Poți face duș sau baie caldă când vrei, poți face în casă cât de cald vrei. Toate bune și frumoase până când te trezești într-o dimineață că sună senzorul de gaz. Teoretic el sună dacă detectează vreo scăpare de gaze. Deci te cam panichezi. Din fericire în cazul nostru nu au fost scăpări de gaze, în schimb centrala s-a defectat. În situația asta este sigilată conducta de gaze și se așteaptă remedierea situației.

Sună bine, siguranța trebuie să fie pe primul loc. Însă în viața reală rămâi fără apa caldă și fără căldură. Fără confortul despre care vorbeam. În cazul nostru incidentul s-a întâmplat în martie, când era și destul de rece afară. Așa că am căutat alternative. Reparația pentru cea veche dacă este posibilă. Schimbarea centralei cu una nouă. Apoi am aflat pe site despre o altă opțiune care mi s-a părut interesantă.

O soluție smart la această problemă

Pentru că este client ENGIE, am descoperit pe site-ul lor oferta ENGIE Thermo Smart. Este varianta cea mai simplă, rapidă și care oferă multe beneficii. Atenție, este vorba despre înlocuirea vechii centrale, nu despre instalarea pentru prima dată.

Abonamentul smart oferă schimbarea centralei vechi cu una nouă. Centrala este Viessmann Vitodens 050W 24 kW. Plata se va face la factură, deci nu vă bateți capul cu costurile pe moment. Include o garanție de cinci ani.

Echipa ENGIE vine rapid și face instalarea noii centrale. Mai mult, vă asigură preluarea și reciclarea vechii centrale. Monitorizarea noii centrale este non-stop și se intervine pro-activ dacă apar probleme. Există un termostat smart din care se controlează tot sistemul.

La toate astea se adaugă menținerea unui preț fix al gazelor timp de 12 luni. În primele șase luni din noul contract aveți și reducere 15% la prețul gazelor naturale. Iar pachetul ENGIE Thermo Smart vă asigură de asemenea servicii tehnice de verificări, revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică.

Plata noii centrale este eșalonată printr-un abonament lunar, timp de 60 luni, direct pe factura de gaz. Mi s-a părut o decizie smart și am considerat că merită să aflați și voi despre asta dacă vreți să înlocuiți vechea centrală. Dacă un astfel de echipament depășește 8-10 ani de utilizare, este timpul pentru o centrală nouă. Altfel pagubele pot fi mult mai mari.