Centrul de vaccinare din Grand Arena Mall nu este semnalizat nicăieri. Am căutat dinainte să mă informez cât de cât. Am văzut niște mesaje postate pe Facebook, fără locație. Am căutat pe Maps, nimic. Vă povestesc și experiența cu vaccinul AstraZeneca / Oxford.

centrul de vaccinare Grand Arena Mall

Am tot sperat că odată ajuns acolo, o să văd vreun panou. Vreun banner sau indicator. O coală A4 tipărită cu săgeată? Nimic. Zero. Este ascuns de zici că vin protestatarii anti-vaccinare să îl atace.

Și mai enervant a fost că nu era nici măcar paznicul să îl întreb. Așa că a trebuit să dau ture pe-acolo până am găsit un nene în uniforma de bodyuguard. Bine că știa. Centrul de vaccinare din Grand Arena Mall e la etaj. După patinoar și zona de Food Court, pe partea stângă cum vii de jos. Acolo era un banner ceva, nu scria numele centrului, dar arăta pe cineva care se vaccina. Hai să vă povestesc și experiența, pas cu pas.â

Experiența de vaccinare în Grand Arena Mall

Mi s-a părut interesant, dar este un centru încă mic. Au un sistem cu bilete de ordine, însă în faza actuală nu era nimeni înainte.
bilet de ordine centru de vaccinare Grand Arena Mall

Pasul 1 – număr de ordine. La ora 11 eram persoana numărul 81. Un pacient cu simptome de gripă nu a fost acceptat la vaccinare azi. Din fericire nu m-am întâlnit cu el. E bine să fi pe cât se poate de sănătos la vaccinare, chiar dacă ai boli cronice.

Pasul 2 – triajul. Odată ce numărul de ordine este afișat pe ecran, poți intra. A durat cam 10 secunde la mine până am intrat. La triaj te întreabă dacă ești bine și completezi declarația că ai înțeles despre ce e vorba și ești ok. Sunt întrebări despre ce boli ai, ce ai avut, ce simptome ai avut, dacă ai avut Covid sau nu. Chestii obișnuite. Găsiți chestionarul online. Odată terminat formularul, mergeți la pasul următor.

Pasul 3 – evaluarea doctorului. Era o doamnă doctor, m-a întrebat doar dacă mă simt bine și dacă iau pastile în mod regulat. I-am spus că pentru obezitate doar fac mișcare și ocazional sport. A zis că e bine dacă mă ajută. Și m-a trimis la înțepat.

Pasul 4 – injecția. Am făcut în decebrie și vaccinul anti-gripal și n-am avut niciun efect secundar. N-am răcit de minim 2 ani. Deci overall sunt ok. Evident, după știrile din ultimul timp am avut emoții. Ca orice om. Am întrebat dacă este lotul Astra Zeneca cu probleme – nu era. Și cam asta a fost.

Pasul 5 – așteptare 15 minute. Te pune să aștepți perioada asta în caz că apar reacții alergice. Nu alea de piele sunt importante, ci să nu faci șoc anafilactic. Cred că au fost câteva la nivel global, din milioane de vaccinări. Totuși, e o precauție bună.

Pasul 6 – adeverința de vaccinare ți se dă la final, înainte de ieșire. Am rapelul pe 7 mai.

Alte povești

Eram programat la vaccinare cu Pfizer pe 31 ianuarie 2021. Am prins acea criză a fiolelor și amânarea de 14 zile. N-am putut face nimic. Din păcate nu prinsesem loc în București. Ne gândisem să mergem în week-end la Rânca și să mă vaccinez la Novaci, pe drumul spre TransAlpina.

Reprogramarea automată nu s-a făcut fix pe aceeași zi. Pe scurt, m-au pus pe 17 februarie 2021, cu ser Moderna. În mijlocul săptămânii, tocmai la Novaci. Totuși, m-am bucurat pentru alegere. Chiar eram fan Moderna. Însă, tot pe 17 am fost cu fiul la medicul de familie. Ne-am întors grăbiți că mergea la școală. Am văzut în retrovizoare girofarele din spate. Polițistul a zis că “el m-a văzut” că am trecut pe roșu și mi-a suspendat permisul. Chiar dacă puteam merge pe 17 până la mama naibii, nu aveam cum să mai fac rapelul. Soția n-are permis. Să iau taxi / uber 500 de kilometri. Tren nu, autocar nu. Am făcut reprogramare.

Vaccinul AstraZeneca a fost criticat constant. Ba că e old-school și nu “modern”, ca Pfizer sau Moderna. Ba că nu este eficient la noile tulpini, în special cea sud-africană. Ba că acum provoacă probleme de coagulare. Că unii oameni, după prima doză, au decedat – atac de cord sau embolism pulmonar. De groază. Însă nu cred că un singur eveniment poate declanșa așa ceva. Rămân optimist că au fost cauze naturale. Vă țin la curent.

24 de ore mai târziu

Am avut aseară ușoare simptome de gripă. M-am simțit slăbit, iar o ușoară febră de 37.5 a durat câteva ore. Nu am avut friguri sau dureri suplimentare. Am mai observat pe tracker ceva puls ridicat, de la 90 la 120 de bătăi pe minut, dar s-au calmat de la sine acuma. Acum nu am alte simptome, mai revin.