Dacă te numeri printre cei care au obiceiul să adoarmă cu o carte în mână, atunci știi prea bine senzația aceea de deranj când chiar trebuie să-ți aduni ultimele puteri și să te ridici să stingi lumina, înainte să te abandonezi somnului.

veioze cu lumină bună

Veioze cu lumină bună

Situația poate fi remediată prin alegerea unei veioze de calitate care se stinge cu o investiție minimă de energie din partea ta. Veiozele sunt printre obiectele preferate de designeri; sunt extrem de ofertante pentru a inova, pentru a reinterpreta, pentru a oferi clienților noi și noi modele cu atribute funcționale, dar și decorative.

Înainte să ne lăsăm cuceriți de un design anume, dacă ne dorim o veioză destinată cititului, trebuie să ne asigurăm că modelul ales oferă o iluminare adecvată, direcționată pe suprafața de citit. Veiozele cu abajur sunt considerate modele clasice, create pentru a răspândi o lumină blândă, difuză, odihnitoare. Abajurul veiozei este adeseori confecționat din pânză, hârtie sau sticlă, fiind materiale ușoare și nepretențioase. Pentru citit însă, o veioză cu abajur trebuie să fie suficient de înaltă – până la nivelul cărții ținute în dreptul ochilor – iar abajurul de culoare cât mai deschisă și cât mai transparent.

Veiozele cu corp flexibil și funcție de dimming (scădere a intensității luminii) sunt de regulă modele minimaliste, potrivite pentru cei care pun pe primul plan funcționalitatea. O veioză cu corp flexibil are marele avantaj de a putea fi îndreptată spre zona pe care ne-o dorim iluminată cu precădere. Acest gen de veioză este foarte iubit pentru că respectă spațiul personal și nu deranjează partenerul de cuplu. Becul led este perfect încorporat în design-ul veiozei, astfel încât lumina răspândită în afara suprafeței de citit este redusă la minim.

Veiozele moderne sunt considerate obiectele care surprind prin materialele inedite, combinații surprinzătoare și design-ul de multe ori neobișnuit. Veiozele moderne caută să integreze unele elemente decorative și au rolul de a veni cu un accent care esențializează ansamblul. De aceea, dacă ne dorim să folosim o astfel de veioză pentru citit, trebuie să avem în vedere ca sursa de lumină să fie puternică și direct orientată spre locul dedicat cititului, asigurându-ne astfel că vederea nu ne va fi afectată.
Veiozele tip lampă de birou – ca și cele cu corp flexibil, acest gen de veioză este opțiunea ideală pentru cei care au nevoie ca iluminatul să fie concentrat și direcționat corect și precis spre zona de citit, în același timp protejându-le ochii de lumina prea puternică.

Veiozele cu sistem de prindere de tip clips sunt un model caracterizat de portabilitate De obicei sunt echipate cu acumulatori, fiind independente de sursa de alimentare cu energie electrică. Cu toate că veiozele cu clips sunt obiecte cu design ingenios, acestea se situează în afara categoriei de obiecte decorative și sunt alese exclusiv pentru nevoia de a citi confortabil oriunde ne aflăm: în patul de acasă, în călătorie, în camping sau în alte locuri unde nu avem o sursă de curent la îndemână.
Să nu uităm că veiozele reprezintă surse de lumină care au o contribuție majoră și la crearea atmosferei din locuință. Alegând din modelele remarcabile create de designerii italieni, le putem integra în amenajarea locuinței amplasându-le pe comode înalte, în biblioteci sau chiar pe pardoseală pentru a crea efecte scenografice spectaculoase.

Vă invităm să vizitați rovere.ro și să descoperiți modele de veioze moderne sau clasice, de calitate excepțională. În magazinele fizice Rovere, specialiștii vă oferă informații detaliate și recomandări care vă ajută să alegeți cu ușurință corpuri de iluminat potrivite pentru nevoia și stilul locuinței.