Conform unui studiu Intel, românii nu au renunțat deloc la gadgeturi și tehnologie în vacanță. Ba din contră, au avut timp de mai multă interacțiune 🙂
Cam 95% dintre cei interogați spun că au fost conectați în vacanța de vară, fie în țară, fie în străinătate.

romani-tehnologie-intel

Peste 70% dintre participanții la studiul Intel au utilizat tehnologia în vacanță peste două ore pe zi, iar 17% au stat tot timpul conectați în concediu. Tipul de conexiune preferată a fost Wi-Fi (78%), urmată de conexiunea 4G (13%) și de cea 3G (8%). Doar 1% au preferat să nu aibă conexiune la Internet în vacanță.

Din studiu reiese că bărbații au folosit tehnologia în vacanță pentru a căuta: hărți (25%), informații turistice (23%) și muzică (21%). În schimb, femeile au preferat să caute: informații turistice (30%), hărți (20%) și aplicații de editare foto (18%). Cam 85% dintre respondenți și-au ales destinațiile de vacanță făcând research pe Internet.

cele mai utilizate dispozitive

Laptopurile și sistemele 2 în 1 sunt dispozitivele preferate în vacanță pentru 44% dintre români. Ele sunt urmate de smartphone-uri (38%) și de tablete (9%).
Aflați mai multe pe iq.intel.ro.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!