Classmate 2Rezumat: un mini laptop ok, cu Windows XP, iti faci treaba cu el. Bateria tine putin, iar elementele gandite pentru copii au ramas si in varianta Classmate 2.

Intel a pregatit Classmate 2 pentru lansarea comerciala in magazine, dar nu l-a pozitionat ca laptop pentru toti si cred ca ramane pe nisa educationala. In rest, este un mini laptop perfect: are procesor Celeron ULV (ultra low voltage) la 900 MHz si 512 MB de RAM. Ecranul are diagonala de 9 inci, un avantaj imens fata de Asus Eee PC, dar rezolutia este 800 x400, deci nu e tocmai confortabil. Nu este tocmai greu, are circa 1,4 kilograme, iar tastatura este comoda si pentru mainile unui adult. De fapt, laptopul este foarte bun pentru cei care calatoresc des. Windows-ul porneste in circa un minut, iar aplicatiile ruleaza normal, nu am avut parte nici macar de vreun ecran albastru.

Classmate 2Mini laptopul celor de la Intel, versiunea comerciala, a ramas cu multe dintre elementele laptopului initial gandit pentru copii. Mie personal imi place minerul special, dar nu cred ca s-ar potrivi in mina unui businessman, unde Eee PC merge datorita design-ului “sleek”.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Eu am avut in teste versiunea cu memorie Flash de 2GB, dar exista si una cu 30 de GB. Are cititor de carduri, mufe USB, mufa de casti, pentru cablul de retea si asa mai departe. Gaseste automat retelele WiFi si se conecteaza la ele instant. Fiind XP poti face cu el absolut orice faci si cu un alt laptop normal. Evident, nu vei putea juca jocuri de mare angajament. Dar pentru cele obisnuite, merge.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.