Cosmote a adoptat în vară o serie de noi denumiri pentru abonamentele de telefonie mobilă – de la XS la XXL – după modelul mărimilor la haine. Fiecare include minute, SMS-uri, date, după buget.
În cadrul concursului anunțat azi, care are ca premiul cel mai popular smartphone al anului 2011 vom discuta câteva dintre aceste abonamente și extraopțiuni și vreau să aud și părerea voastră legată de ele. Așa că începem cu XXL – abonamentul cel mai complex oferit de Cosmote pentru persoane fizice.Cosmote XXL

Cosmote XXL

În primul rând, mă așteptam să fie mai scump, dată fiind denumirea. După cum știm, operatorii au oferte de abonamente destul de inaccesibile. Cosmote XXL este 24,80 de euro lunar și oferă o listă foarte lungă de beneficii. Plus reduceri la unele terminale smartphone imposibil de ignorat.

Ce include abonamentul? Păi 350 de minute naționale și internaționale (doar în zona 1), 2000 de minute în rețea sau Romtelecom, 2000 de mesaje SMS pe lună, dar și 250MB pentru date – email și web. Sigur, putem merge mai departe și ne putem uita la cele 2000 de minute de apeluri video 3G în Cosmote sau la cele 250 de mesaje MMS. Sigur, 250MB pentru date nu acoperă cam toate nevoile unui smartphone, dar cu siguranță te poți limita la mail și accesezi restul pe WiFi. Sau iei o extraopţiune de date. Mi se pare destul de echilibrat.

Și mai interesant mi se pare să iei cu abonament XXL un smartphone la reducere. De exemplu, la Samsung Galaxy SII, un smartphone extrem de puternic și atractiv, reducerea este de 900 de lei. Este 2099 ron fără contract, iar cu acest abonament îl poți lua la 1199 ron. Sau terminalele echilibrate – Samsung Galaxy S Plus este 1399 ron fără contract sau 499 ron cu abonament XXL. Samsung Galaxy W altă versiune, ar fi 1399 ron fără abonament, dar scade la 599 ron cu acest abonament. Sunt la ofertă și telefoane Nokia sau LG, depinde de gusturi.

ads

Cam atât. Cum vi se pare abonamentul XXL?

(!) Comentariile de tip „da”, „ok”, „tare” sau „super” nu vor fi luate în seamă!