Update (6 decembrie 2022): am făcut astăzi tragerea la sorți pentru concurs. Au fost 406 comentarii pe blog și 415 comentarii pe Facebook. Comentariul câștigător este nr. 457, adică al 51-lea de pe Facebook, Mihaela Mihai. Felicitări!
Tragerea la sorți video este aici:
Cunoașteți cele mai uzuale metode de autentificare biometrică și cum vă ajută datele biometrice să vă securizați suplimentar dispozitivele și accesul la conturile digitale? Descoperiți toate aceste informații și intrați în concursul organizat de ESET.
Cum funcționează autentificarea biometrică?
Pe măsură ce identificarea biometrică devine mai comună și mai fiabilă, este, de asemenea, din ce în ce mai utilizată ca tehnologie de autentificare implicită. Probabil marea majoritate folosește deja amprenta sau expresia feței pentru a debloca telefonul sau pentru a gestiona contul bancar de pe telefon, urmează probabil în viitor să fie folosită chiar pentru a deschide ușa casei și a porni mașina. Dar suntem cu adevărat pregătiți să oferim toate trăsăturile biometrice unice în schimbul unei promisiuni pentru o securitate mai bună?
Capacitatea de a confirma identitatea folosind amprenta sau chipul este deja o obișnuință. Cel mai adesea este asociată cu dispozitivele mobile: telefoanele sunt capabile să recunoască nu numai trăsăturile feței și amprentele, dar și vocile, și pot monitoriza modelele de somn și frecvența cardiacă și respiratorie. În zilele noastre pot reprezenta chiar și confirmarea pentru permisul de îmbarcare pentru o călătorie cu avionul sau cheia de deblocare a telefonului.
Cele mai populare metode de autentificare biometrică
Iată principalele metode de autentificare biometrică folosite la nivel global:
- Recunoașterea amprentei – De-a lungul anilor, această tehnologie care a fost inițial legată de butonul de pornire al iPhone-ului fizic, s-a dezvoltat. La început, senzorul capacitiv integrat putea mapa degetul utilizatorului și îl putea recunoaște. Mai recent, însă, senzorii de amprentă au înregistrat o evoluție rapidă pe telefoanele Android (senzori optici de sub ecran care folosesc lumina pentru a crea imagini pe amprentă sau senzori cu ultrasunete care trimit un puls de sunet, inaudibil, către deget pentru a crea o imagine 3D complexă).
- Recunoașterea facială – Ceea ce părea science-fiction nu cu mult timp în urmă este astăzi o altă metodă comună de verificare a identității. Caracteristicile noastre faciale sunt acum suficiente pentru a deschide ușile, a ne debloca smartphone-urile, a valida plățile și a accesa toate datele de conectare stocate în aplicațiile noastre de gestionare a parolelor. Recunoașterea facială poate funcționa în diferite moduri: comparație simplă de imagini, secvențe video, date tridimensionale sau compoziție de imagini cu mai multe camere.
- Recunoașterea vocii – „Hey Google” sau „Hey Siri” sunt comenzi simple pe care le puteți folosi pentru a interacționa cu asistentul vocal al telefonului dvs. De fapt, acestea sunt sisteme de recunoaștere a vocii, care răspund doar la comenzile dvs. vocale specifice. Cu cât utilizați mai mult un asistent virtual, cum ar fi Google, Siri sau Alexa, cu atât mai mult acesta va fi capabil să vă recunoască tiparele vocale.
Specialiștii ESET atrag atenția că deși autentificarea biometrică este convenabilă, aduce și noi provocări pentru confidențialitatea și siguranța noastră. În timp ce aceasta poate înlocui parolele lungi și greu de reținut, poate reprezenta, de asemenea, o modalitate de a divulga datele dvs. biometrice personale, pe care hackerii le pot accesa și apoi vinde unor personaje rău intenționate.
Chiar dacă aceste tehnologii par încă desprinse dintr-un viitor SF, utilizarea lor necesită o abordare complexă și protocoale atent compuse asupra dezvoltărilor tehnologice, a securității și a confidențialității. Protecția progresului tehnologic trebuie să țină cont mereu de respectarea drepturilor utilizatorilor la discreție și intimitate. Dacă doriți să descoperiți toate sfaturile pe care le recomandă ESET pentru a folosi în siguranță autentificarea cu date biometrice, vă invit să accesați articolul de pe blogul ESET.
Pentru sfaturi de securitate IT permanente vă puteți abona la newslettere cu conținut educațional ale ESET. Intrați astfel automat, în fiecare lună, în tombola dedicată abonaților la blog-ul ESET.
Concurs
Răspunde în comentariu la acest articol la întrebarea:
– Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri) și pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Concursul este deschis până pe 4 decembrie, ora 23:59. Ne regăsim aici pe 5 decembrie pentru tragerea la sorți.
Premiul acestui concurs este un ceas smart Samsung Galaxy Watch 4.
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da, mi se pare că se întâmplă acest lucru.
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: folosesc exclusiv amprenta, pe telefonul mobil. Am testat și scanarea feței, uneori dădea rateuri.
In principiu doar amprenta, dar consider ca cea mai buna metoda ar fi un pin pe care logic sa il stii doar tu
Da, mi se pare că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil.
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica ușurează si securizeaza foarte mult dispozitivele pe care le folosim. Personal, folosesc autentificarea cu amprenta si recunoaștere faciala pentru telefon si diferite aplicații de pe acesta (cel mai des, cele de banking).
Da .autentificarea biometrica este buna pentru a accesa securizat aplicațiile și dispozitivele.folosesc autentificare cu amprenta la foarte multe aplicații,autentificare faciala pentru telefon.etc
Da mi se pare că metodele de autentificare biometrica ușurează semnificativ accesul securizat la dispozitive și aplicații
Da, consider că sunt foarte utile și securizate metodele de autentificare biometrica. Menționez că eu personal folosesc ca metoda de autentificare: amprenta- pe telefon.
In principal, da, dar ica se mai poate lucra la ele, anumite telefoane low cost nu au rafinamentul celor mid range sau flagship urile.
Da, folosesc deblocare ecran telefon cu amprenta sau identificarea facială.
Folosesc amprenta la telefonul mobil ,dar am încercat și cu scanarea feței în alte aplicatii dar mia dat eroare .Un lucru excelent autentificarea cu amprentă .
Amprenta dar un cod PIN este mai sigur!
Folosesc exclusiv amprenta pe telefon.Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Da, amprenta digitala!
Nu folosesc metodele de autentificare biometrica pentru ca dadeau erori, mai ales recunoașterea faciala. Voi mai încerca pe viitor, ideea este bună.
Da, mai mult amprenta pe telefon. Ador tehnologia!
Da! Este nevoie de monitorizare biometrică.
Da, utilizez mai mult amprenta digitală pe tel.
Îmi place foarte mult tehnologia și cât de repede evoluează!
3/11/2022
Autentificare biometrică ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc PIN.
Da, folosesc amprenta pe telefon.
Cu siguranță, metodele de autentificare biometrica reprezinta un mijloc eficient și usor de a securiza dispozitivele si aplicațiile utilizate zi de zi. În primul rand, aceste metode de autentificare sunt mult mai greu de „spart”, ca atare securitatea este sporita, iar timpul necesar pentru deblocarea dispozitivelor sau aplicațiilor este mai scurt fata de alte metode de autentificare. Autentificarea biometrica tinde sa devina din ce în ce mai utilizata pe măsură ce tehnologia avansează, însă rămâne (cel puțin momentan) un issue în ceea ce privește protecția datelor personale. Eu folosesc autentificarea prin amprenta pe telefon și tableta.
Folosesc amprenta pentru deblocare
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Eu folosesc cel mai des recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil.
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Eu folosesc cel msi des recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil.
Metodele biometrice usureaza accesul in detrimentul parolelor. Deobicei folosesc amprenta sau pin-ul la telefon si laptop. In comparatie cu o parola/pin, metodele sunt mai rapide si nu este problema cu uitatul lor.
Da, utilizez în special amprenta, dar câteodată senzorul mai dă rateuri
Da consider ca este ok metoda
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica usureaza semnificativ accesul securizat la aplica;ii ;i dispozitive. Folosesc recunoasterea faciala pe telefon.
Acces cu date biometrice in functie de disponibilitatea fiecarui dispozitiv in parte, sau cod pin un combinatia de cifre si litere.
Datele biometrice sunt ok dar pentru o siguranță mai bune ar trebui să fie combinate cu alt sistem de siguranță, gen parola, model.
Ușurează mult deblocarea dispozitivelor dar ca și siguranță mai trebuie ceva
Vechile metode sunt mai bune când sunt schimbate des. Dar datele biometrice sunt ok dar risc de furt de date personale pt hackeri…
Ne-am obișnuit cu tehnologia nou dar vine vremea când hackeri se obișnuiesc să fure date personale. Prefer un upgrade date biometrice și alt tip de blocare a dispozitivelor
Da, consider că autentificarea biometrica este cea mai utilă.
Recunoașterea faciala și amprenta mi se par geniale!Amprenta o folosesc momentan doar la deblocarea telefonului (nu știucă banca la care încasez eu salariul sa aibă și a această posibilitate in schimb în aplicația bancară pot folosi recunoașterea faciala in loc de parolă ceea ce mi se pare super)
Da, consider că sunt foarte utile și sigure, atât amprenta cât și recunoașterea faciala.
Folosesc recunoașterea faciala și amprenta la deblocarea telefonului, dar și în aplicații bancare de exemplu.
Cred ca autentificarea biometrica este cea mai practica si sigura chiar. Folosesc doar autentificarea cu amprenta.
Da,mi se pare ca metodele de autentificare biometrice ușurează semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive.Da folosesc autentificarea cu amprenta pentru telefon.
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica usureaza mult accesul la aplicatii si la dispozitive.
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica ușurează si securizeaza foarte mult dispozitivele pe care le folosim.. Eu personal, folosesc autentificarea cu amprenta si recunoaștere faciala pentru telefon .
Da , consider că metodele biometrice ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Amprenta o folosesc foarte des.
Da, ajuta, usureaza aceasta metoda.
– Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri) și pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri). Folosesc acest mod de autentificare la telefon și tabletă, dar l-aș folosi, daacă aș dispune de echipamente, și la accesul în locuință, la ceas și orice alt gadget/produs/echipament cu această opțiune. În plus această metodă poate fi combinată cu celelalte (pin, parolă, amprentă) și nu poate decât să aducă un plus de siguranță privind datele personale stocate pe dispozirivele dotate cu aceste opțiuni.
Autentificarea biometrica a ușurat cu mult deblocarea sau menținerea device-urilor în siguranță deoarece un pin este mai ușor de spart decât o amprenta după părerea mea , da cred ca mai sunt locuri de îmbunătățiri dar sincer mie unul îmi place mai mult când scot telefonul doar sa îmi pun degetul pe senzor și sa se deblocheze la asta folosesc și cel mai mult autentificarea biometrica , este o economie de timp pentru noi și un plus de siguranță .
Autentificarea biometrica e foarte facila, in special prin amprenta. Cu cat e senzorul mai precis, cu atat putem fi siguri ca este mai eficienta aceasta metoda de securitate. Prefer pentru majoritatea aplicatiilor varianta cu autentificarea biometrica, in detrimentul PIN-ului
Da consider ca metodele de autentificare BIOMETRICA sunt cele mai bune.
Metodele de autentificare Biometrica sunt mai securizate fata de celelalte metode.
Metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc amprenta si alternativ un cod PIN.
Sunt momente in care nu pot folosi amprenta deoarece nu mi-o recunoaste din anumite motive si folosesc codul PIN,pentru deblocarea telefonului.
Consider că metodele de autentificare biometriceă ușurează, ceea ce și este necesar in timpul nostru când totul se mișcă pe repede înainte.Folosec pe telefon și este practică.
Da, mi se pare că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive. Eu folosesc recunoasterea faciala la deblocarea telefonului meu si recunoasterea amprentei pentru deblocarea anumitor aplicatii.
Da , Autentificare biometrică este cea mai sigura. Folosesc des pe telefon recunoasterea ampretei . Ca metoda secundara folosesc pattern
Metodele biometrice de autentificare oferă un grad sporit de securitate comparativ cu parolele și oricum ușor ușor vor dispărea parolele de tip statice.
Rapiditatea accesului prin metodele biometrice este un alt punct forte important.
Metodele folosite de mine sunt :face id și amprenta
Da,folosesc autentificarea cu amprentă și scanarea irisului pentru auto-completarea parolelor .
Da! Este fapt clar și demonstrat că metodele de autentificare biometrica sunt în beneficiul utilizatorului final. Toate metodele au fost privite la început cu reticență și în scurt timp au ajuns standard pe toate dispozitivele. Totul tine de implementarea lor încât să ofere un răspuns cât mai rapid și să securizeze dispozitivul. Personal folosesc pe telefonul personal senzorul de amprentă în ecran și recunoaștere facială și sunt extrem de mulțumit.
In mare parte folosesc doar amprenta si cred ca este cea mai buna pentru ca nineni nu iti poate copia amprenta. Folosesc mai la toate aplicatile
Da, mi se pare foarte util, eu utilizez amprenta pentru deblocare telefon și anumite aplicații.
Eu personal, consider ca autentificarea biometrica usureaza in mod semnificativ accesul in diverse aplicatii si ofera si o securitate mai buna fata de clasicele parole.
Folosesc autentificarea prin amprenta.
Da, categoric sunt în siguranță dispozitivele. Despre aplicații si informatiile pe care le contin dispozitivele , ce sa zic, este mai puțin safe, având în vedere ca tehnologia avansată vine la pachet cu o groaza de hackeri pricepuți. De aceea ma feresc sa dețin în telefon informații prea prețioase.
Metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Cel mai des folosesc autentificare prin amprenta.
Metodele de autentificare biometrica usureaza accesul securizat la aplicatii si dispozitive.Cel mai des folosesc recunoasterea faciala
Metodele de deblocare biometrice îmi ușurează mult accesul. Folosesc în special deblocarea sau confirmarea unor plați cu ajutorul amprentei. Consider aceasta metoda ca fiind cea mai rapidă dar și sigura totodată.
Da , consider ca metodele de autentificare biometrica ușurează si securizeaza foarte mult dispozitivele pe care le folosim. Personal, folosesc autentificarea cu amprenta si recunoaștere faciala pentru telefon si diferite aplicații de pe acesta (cel mai des, cele de banking).
Da, din punctul meu de vedere scanarea biometrica este cea mai relevanta și uzuala metoda de autentificare. Modul simplu de utilizare fără vreun efort manual sau facial sau de alta natura face ca aceasta scanare sa fie cea mai simpla și sigura în egala măsură, pentru folosirea sa de către orice categorie de utilizator, vârstă sau persoana.
Da,cel mai des recunoasterea faciala…..la mai toate…..plata card,deblocare tel ,schimbare parole,accesare agenda
autentificarea biometrica (faciala, amprenta,iris,etc) sunt cele mai sigure
Da, este o metoda mai sigura.
Da. Utilizez aceste metode chiar si plata cu mijloace de mobilitatea mare precum ceasul.
Cu siguranta, folosesc amprenta digitala si identificare faciala.
Eu folosesc des amprenta pt plati dar lucrand cu lipiciuri dese ori imi ramane mizerie pe deget iar citirea nu poate fii autentificata, utilizind pattern-ul ca alternativa.
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica sunt mult mai accesibile decat Pin/Pattern/Parole , dar nefiind atat de sigure eu personal nu le prefer. Insa folosesc autentificare cu amprenta la foarte multe aplicatii.
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive. Folosesc recunoașterea faciala care nu da greș niciodata ( chiar si machiata sau nemachiata 😁 ), Siri sau google voice care dau rateuri si Răspund la alte voci .
Da, foarte mult.
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc recunoastere faciala sau amprenta pe toate dispozitivele.
Daaaa, buna recunoașterea faciala
Sunt bune, folosesc cu amprenta
1. Da. Opinia mea este că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
2. Folosesc, deocamdată, exclusiv amprenta, pe telefonul mobil.
Eu folosesc doar amprenta pentru deblocarea telefonului și la aplicațiile de banking. Aceste metode de autentificare biometrică mi se par foarte utile, pentru că parola și modelul mi au fost mai mereu aflate, dar la amprenta este cel mai sigur.
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da, este o metoda mult mai singura decât clasica parola. Aceasta poate fi văzută sau sa fie pur și simplu furata.
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: Cel mai des folosesc amprenta, însă am activata și recunoașterea faciala.
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da, sunt metode mult mai singure decât PIN-ul sau parola. Acestea putând fi vazute de către altcineva sau furate.
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: Cel mai des folosesc amprenta, însă am activată și recunoașterea facială.
Da, este foarte utilă, mai ales în perioada aceasta, Tehnologia a evoluat foarte mult pana în prezent, consider ca ne ajuta aceste metode
Metodele de autentificare biometrica contribuie la accesarea facila si rapida a aplicatiilor. Cele mai multe dispozitive sau aplicatii iti vor scana fata intr-o secunda, daca ai permis acest lucru anterior, iar atingerea amprentei a devenit aproape un instinct. Recunoasterea vocii este mai rar intalnita, iar eu evit sa o folosesc.
Da dar cu riscurile destul de mari descrise în articol, deși telefonul folosit are senzor pentru amprentă folosesc în continuare pin-ul pentru acces…
Da e super
Cu siguranță, metodele de autentificare biometrică ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Cel mai des folosesc recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil și plățile online dar pentru deblocarea telefonul folosesc uneori și recunoașterea facială.
Folosesc recunoașterea faciala la toate aplicațiile care permit acest lucru, inclusiv pe laptop
Cu siguranta ajuta. La telefon, cea mai utila mi se pare recunoasterea faciala
Da, consider metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc aceste metode in fiecare zi, cea mai buna metoda mi se pare ca e recunoasterea amprentei.
Cred ca amprenta va rămâne Sfânta mereu
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica ușurează si securizeaza foarte mult dispozitivele pe care le folosim. EU FOLOSESC AMPRENTA PE TELEFON.
Autentificarea biometrica este buna pentru a accesa securizat aplicațiile și dispozitivele.(in acelasi timp e mult mai facil acest acces). Folosesc autentificare faciala la deblocarea telefonului si autentificare cu amprenta la apicatiile bancare.
Pentru a raspunde strict la intrebare – da si recunoastere faciala pe telefon. Acum , ca nu mai purtam masca asa des. Inainte, amprenta.Dar daca as fi paranoic as folosi PIN sau pattern. Sau un token, mi se par mai sigure. Imagineaza-ti scenariul in care ai informatii sensibile in telefon, esti rapit si pentru a debloca telefonul rapitorul ti-l pune in fata si gata, l-a deblocat. sau iti forteaza degetul pe cititorul de amprente. Sau „rapeste” doar degetele! In SUA parca a fost un scandal in care au deblocat iPhone-ul unui suspect punandu-il in fata pentru acces la informatii si avocatul acestuia a contestat probele astfel obtinute (alta tara, alte reguli).
Da, consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri). Din pacate, pana in prezent, nu folosesc nici una din aceste metode de autentificare… poate pe viitor…
Da, autentificarea biometrica faciliteaza semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive intrucat nu mai e nevoie sa compunem/retinem/introducem parole complexe in scopul cresterii nivelului de securitate. Folosesc autentificarea faciala si cu amprenta pe telefonul mobil si cea cu amprenta pe laptopul de la serviciu si pot spune ca imi e mult mai usor chiar si decat atunci cand foloseam banalul PIN din 4 cifre.
Medoda biometrica este super.
Folosesc foarte des amprenta.
Este foarte benefica pt ca ma protejeaza mai bine si ma autentific mai usor in aplicatii
Da, cu siguranță metodele de autentificare biometrică ușurează accesul la aplicații și dispozitive. În prezent folosesc amprentă și recunoaștere facială în funcție de dispozitivul folosit.
Salut! Consider ca e mult mai rapid si sigur prin biometric, personal folosesc amprenta de pe ambele maini, in functie de situatie, dar si cand sunt ud pe maini, folosesc pin-ul.
1.Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?Da și Nu toate au plusurile și minusurile lor 2.Eu folosesc token.cei de la revolut mi-au impus amprenta facială.
Nu vad rostul acestor metode de autentificare care iti complica inutil viata.O sa ajungem sa traim intr-un glob de sticla , ca de imaginatie nu ducem lipsa . Apar tot felul de inventii prostesti ,care culmea cica iti usureaza viata.
1.Da
2.Recunoașterea amprentei: folosesc exclusiv amprenta, pt. deblocarea telef. smart
Da, facilitează. Inițial foloseam amprenta, acum recunoașterea faciala este mai comoda, pe telefon.
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc recunoastere faciala sau amprenta pe toate dispozitivele.
1.Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri)
R: DA
2. pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume? Amprenta are prioritate iar unde nu se poate folosi amprenta recurg la parole si PIN-uri.
Da, condiser ca usureaza accesul securizat la dispozitive…. folosesc recunoasterea amprentei la telefon.
Da, autentificarea biometrica usureaza mult lucrul cu dispozitivele smart. Folosesc amprenta pe telefon si vocea pe telefon si boxele Google de acasa. Recunoasterea faciala nu am incercat-o.
Buna ziua, da consider ca faciliteaza accesul. Momentan folosesc amprenta la telefon.
Da!
Folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului , momentan dar cred ca voi folosi in curând si recunoașterea faciala!
Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul la aplicații și dispozitive dar uneori pot da rateuri, de ex autentificarea faciala poate da rateuri, nu sunt sigure 100%,.Eu folosesc pin sau amprenta .
Cu stima
Usureaza accesul la dispozitive/aplicatii doar daca sunt de calitate (citiorul, softul, dispozitivul per total etc.), este mult mai rapid, aproape instant sa scanezi amprenta, fata de introducerea unui PIN sau a unui pattern cu adevar sigur (nu doar 3 miscari). Insa, daca ai un senzor mai slab sau cu soft neoptimizat, mai rau de incurca si poate dura mai mult multitudinea de incercari esuate de citire a amprentei.
Pe langa rapiditate, pe partea de securitate, mi se pare mult mai sigur sa folosesti autentificarea cu amprenta decat PIN-ul sau patternul, aceastea din urma putand fi la un moment dat de neatentie/graba, memorate de cei aflati in jurul tau si folosite atunci cand nu esti langa telefon..pe cand o amprenta nu o pot replica atat de simplu in lipsa ta.
Folosesc amprenta la telefoane o consider de bun augur.
Faciala parca nu îmi dă încredere.
Metodele de autentificare biometrica sunt sigure unice si personale.
Ma bazez pe ele pt a-mi usura accesul la informatii zi de zi
Folosesc face ID
Da, autentificarea biometrică mi se pare o metodă mai sigură. O folosesc momentan doar la telefon.
– Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri) și pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Da. Consider ca metodele de autentificare biometrica usureaza semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive . Dintre acestea cel des utilizez autentificarea prin amprenta.
Da este mult mai comodă folosirea metodei biometrice DAR eu am mai multă încredere în cea din doi pași și o folosesc cel mai des.
Da este utila metoda biometrica usureaza mult timpi de logare
Da, este o varianta mult mai practica si la indemana pentru mine. Prin metoda biometrica imi pot facilita mult mai repede mult mai usor autentificarea, la cea faciala inca sunt sceptica asa ca momentan nu o folosesc.
Da. Eu folosesc autentificarea prin amprenta. Sincer îmi e cel mai ușor. Asa parolele le uit trebuie sa le notez . Folosesc amprenta la aplicație de card salariu și card de bonuri.
Consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri) pentru că nu te mai lasă acum să pui parole ușor de reținut. E din ce în ce mai complicat să îți alegi o parolă sau dacă se întâmplă să o uiți și o resetezi nu te mai lasă să îți alegi una asemănătoare.
Autentificarea facială este cea pe care o folosesc cel mai des la mai toate aplicațiile instalate inclusiv cele de Banking.
Clar! Este mult mai practic, mai rapid și mai ales mai sigur să îți protejezi datele folosind amprenta. Așa că nu ezit să o folosesc pentru orice, mai ales pentru accesul la aplicațiile bancare.
1.Da. Consider ca metodele de autentificare biometrica usureaza semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive
2.Cel mai des utilizez autentificarea prin amprenta.
Consider că metodele de autentificare biometrice sunt mai rapide si mai sigure facilitând accesul la diferite aplicatii. Personal folosesc amprenta pentru deblocarea telefonul în primul rând dar și pt diferite aplicatii printre care aplicația de la internet banking.
1). Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul la dispozitiv.
2.) Cel mai des folosesc autentificarea prin amprentă și cod PIN.
Da, consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive si cred ca folosirea amprentei e mai sigura si mai exacta decat cea faciala – parere personala. Momentan nu folosesc nici o autentificare biometrica.
Consider ca metodele de autentificare biometrica usureaza semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive. Eu folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului
Da metodele de autentificare biometrice sunt mai rapide si mai sigure. Utilizez autentificarea prin amprenta dar si cea faciala.
Consider că autentificarea biometrica ușurează accesul , folosesc autentificarea faciala , cu amprenta dar și cod pin
Da, consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive dar eu nu le folosesc deocamdată.
Folosesc exclusiv amprenta pe telefon.Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive
Nu folosesc aceste metode de autentificare , chiar daca sunt eficiente !
1.Da. Consider ca metodele de autentificare biometrica usureaza semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive
2.Cel mai des utilizez autentificarea prin amprenta.
Metodele de autentificare biometrică ușurează cu siguranta accesul securizat la aplicații și dispozitive insa nu cred ca sunt mult mai sigure fata de cele clasice. Folosesc doar senzorul de amprenta pentru deblocarea telefonului insa pentru toate celelalte folosesc metode de autentificare in doi pasi folosind autentificatoare sau sms. Cred ca in mainile unui „specialist”, nicio metoda de securitate nu este prea sigura.
Autentificarea biometrică ne dă acces mai rapid la telefon/ aplicații.
Folosesc amprenta pentru deschiderea telefonului și accesarea unor aplicații de internet banking (telefonul meu nu e cu recunoaștere facială). Îmi place totuși că telefonul are și pin pe care mi-l cere la câteva zile ca să nu-l uit. Dar nu cred că mi-aș pune intrarea în locuință pe amprentă.
Metodele de autentificare biometrice mi se par mai rapide si mai sigure. Momentan le folosesc pentru blocarea/ deblocarea telefonului și logarea în aplicațiile bancare.
Da, metodele de autentificare biometrica sunt mai rapide, nu neaparat mai sigure. Eu folosesc recunoasterea faciala si recunoasterea amprentei.
Folosesc amprenta, consider ca metodele de autentificare biometrica sunt mai rapide și mai sigure
Da!
Folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului , momentan dar cred ca voi folosi in curând si recunoașterea faciala!
Da, cu siguranță metodele de autentificare biometrică ușurează accesul la aplicații și dispozitive. În prezent folosesc amprentă și recunoaștere facială în funcție de dispozitivul folosit
În prezent folosesc parola și autentificare faciala pentru telefon, un token ptr aplicația bankara și verificarea printr-o aplicație pe telefon la deschiderea laptopului de munca.
Autentificarea biometrica pare mai ușoară și mai sigura
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica ușurează si securizeaza foarte mult dispozitivele pe care le folosim. Personal, folosesc autentificarea cu amprenta pentru telefon.
Da este mai sigura
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica ușurează si securizeaza foarte mult dispozitivele pe care le folosim. Pentru inceput folosec doar autentificarea facială si ma simt mai in siguranta cand fac tranzactii bancare
Da
Da,sigur consider ca metodele de autentificare biometrica ușureaza semnificativ accesul securizat la aplicatii și dispozitive.Eu folosesc recunoasterea amprentei la smartphone.
Da, usureaza semnificativ accesul securizat.
Amprenta pebtru deblocarea telefonului si vocea pentru „Hi Bixby”.
Consider că autentificarea biometrica ușurează accesul la aplicatii
Fără doar și poate ușurează accesul securizat la dispozitivele pe care le folosim.Dintre ele ,cea pe care o folosesc eu acum este amprenta pentru deblocarea telefonului .
Da, le consider semnificativ mai bune pentru ca ai acces mai rapid decât la cele clasice cu parole și coduri pin ai acces mai facil de exemplu la conturi bancare samd eu folosesc amprenta, recunoașterea vocii la google nest hub max dar și recunoașterea faciala .
Da, ușurează accesul securizat.
Folosesc recunoașterea amprentei.
Folosesc exclusiv amprenta pe telefon.Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive, dar nu sunt convinsa ca este cea mai sigura forma de securitate.
Eu folosesc autentificarea prin amprenta
Este mai sigur si mai rapid
Folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului si a tabletei.
Este rapid si sigur. Mi se pare cel mai sigur mod de a-mi securiza datele
– ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitiv
– nu am la ce sa folosesc in acest moment
Folosesc amprenta pentru telefon, este mai ușor de folosit
Da, usureaza semnificativ accesul securizat la aplicatii si pe telefon. Eu folosesc amprenta pentru deblocare telefon -pt ca mi se pare cea mai sigura metoda
Da sunt eficiente . Folosesc amprenta
Toate modalitățile prezentare de mai sus sunt utile ,și ca orice aplicație mai are erori,dar isi arata eficacitatea din plin
Metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc amprenta
Folosesc cod pin pentru cartela, cod pin pentru telefon și amprenta. Tot mai bun este codul pin.. Telefonul la pornire cere cod pin…hihi a fost ziua mea de naștere în data de 11.11.2022 :p
Succes tuturor
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da, usureaza semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: folosesc scanarea fetei pentru deblocarea telefonului si pentru platile cu cardul
Toate metodele prezentate sunt bune și sigure, eu folosesc amprenta!
Eu personal consider metodele de autentificare biometrică foarte utile. Cel mai des folosesc amprenta, recunoașterea facială, și vocea. Mai sunt și celelalte domenii cum ar fi cel bancar unde ai nevoie de pin sau spital unde ai semnătură digitală. Toate acestea au ajuns să ne ușureze foarte mult viața.
Da,amprenta este cea mai rapida si sigura,pentru deblocarea telefonului mobil.
Desi evident simplifica mult „viata de utilizator”, nu folosesc sistemele biometrice in incercarea de a evita „capcana comoditatii”: cheltuielile nesabuite, neconstientizarea unor riscuri, lipsa concentrarii….
Consider că metodele de verificare biometrice sunt viitorul …indiferent că e vorba de iris, deget sau conformația fetei
Da, sunt foarte utile metodele de verificare biometrica, si eu folosesc amprenta penteu deblocarea telefonului, acesta este viitorul si trebuie sa ne adaptam.
Da,mi se par mai ușor de folosit. Folosesc amprenta digitala pt deblocare telefon si aplicatii dar alternativ cu pin uri.
Da, metodele de verificare biometrice ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive. Totusi, semnificativ este un termen destul de subiectiv, pana la urma este vorba in cel mai bun caz de o economie de timp de cateva secunde. De altfel, mai sunt si alte riscuri inerente acestor metode de verificare biometrica, precum protectia datelor personale/genetice.
Utilizez recunoasterea amprentei pentru deblocarea telefonului, dar nu tot timpul.
Da, folosesc mult amprenta pentru autentificare, desi mai da gres cateodata.
1.Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?Da, doar daca vine iar plandemia si nu ne punem masca pe bot ca sa ne ferim de prostie!
2.Folsesc si identificarea faciala, dar mai mult pinul sau desenul punctelor, cum so chema astea.
aveti nr aici ca sa ma instiintati cand am castigat. puneti 0040 in fata ca ma duc in Germania si nu o sa mearga. 764280603
Folosesc amprenta pentru deblocare,securitate si usor de deblocat.
Folosesc ca metoda de blocare amprenta si codul pin. Cea mai ok metoda mi se oare amprenta. Sau cea faciala.
Folosesc amprenta, consider ca metodele de autentificare biometrica sunt mai rapide și mai sigure
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da, mi se pare că se întâmplă acest lucru.
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: folosesc exclusiv amprenta, pe telefonul mobil.
1 Da , autentificarea biometrica usureaza accesul la dispozitive.
2 Folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului.
Raspunsul este clar DA. Deocamdata avand un telefon nou incerc recunoașterea facială pentru deblocarea lui, ulterior dupa ce am mai multe informatii incerc si alte variante
Da, mi se pare foarte utila.
Spre exemplu folosesc amprenta pentru card, parole, nu este necesar sa mai pun aceasi parola peste tot, sa nu uit, acum pot avea parole diferite fără sa mai fie nevoie sa le țin minte.
Da, eu consider ca metodele de autentificare biometrică ușurează foarte mult accesul securizat la aplicații și dispozitive. Momentan folosesc doar amprenta digitala pentru deblocarea telefonului mobil.
Da, folosesc amprenta digitala
Da, consider că metodele de autentificare biometrică ușurează foarte mult accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc amprenta digitala pentru deblocarea telefonului mobil.
Da, sunt de părere că metodele de autentificare biometrică ușurează mult accesul securizat la aplicații și dispozitive.
In prezent folosesc amprenta digitala pentru deblocarea telefonului mobil.
Da consider ca metodele de autentificare biometrică ușurează foarte mult accesul securizat la aplicații și dispozitive. Acum folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului.
Da, folosesc deblocare prin amprenta și cod pin…
Succes tuturor
Da, consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive. Folosesc amprenta digitală pentru deblocarea smartphonu-lui și pentru toate aplicațiile care au această opțiune, în special cele bancare, deoarece accesul se face instant față de parole, pin-uri sau pattern-uri. Cel mai usor imi este atunci cand platesc cu telefonul si imi cere pin-ul si pun repede amprenta. Sincer nu plec fara telefon de acasa si stau fara griji, deoarece pot plati cu el.
E mai ușor cu amprenta dar mai sigur cu parola
Da, consider că sunt foarte utile și securizate metodele de autentificare biometrica
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da, cu siguranta usureaza accesul
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului, la laptop folosesc parola
Metodele de autentificare biometrică ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive, deoarece nu mai pierzi timp bagarea parolei etc. Folosesc exclusiv recunoasterea amprentei, deoarece mi se pare mai nesigura autentificarea faciala
Folosesc amprenta pe telefon și pin-ul. Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Da, consider că metodele de autentificare biometrică ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive dar eu nu le folosesc deocamdată.
Folosesc amprenta pe telefon.Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
consider ca metodele de autentificare biometrica ușurează si securizeaza foarte mult dispozitivele pe care le folosim. Pentru inceput folosec doar autentificarea facială
Da,cred că metodele de autentificare biometrice sunt mai sigure,dar încă nu le folosesc!!!
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive. Folosesc des autentificare biometrică.
Autentificarea biometrica simplifica accesul rapid oriunde poate fi folosita.Am rezerve in folosirea generalizata,universala.Acum folosesc amprenta pentru accesul protejat la telefon si unele conturi si aplicatii.
Mi se pare cea mai buna autentificarea prin amprenta, pe aceasta o folosesc pentru deblocare, pentru banking , mi se pare foarte folositoare deoarece este foarte rapida, noi aflându-ne în secolul vitezei , unde fiecare secunda contează!
La fel de utila mi se pare și recunoastera faciala , foarte rapida metoda !
Toate metodele scutesc timp pe care îl putem folosi în alt scop.Sunt și foarte sigure, de-asemenea, și mult mai sigure decât cele mai ,, învechite,, (ex PIN-ul)
Foarte de ajutor!
Metodele de autentificare biometrica ajuta la un acces al aplicatiilor mai rapid si mai sigur. Fata de parole cel putin, merg fara nicio ezitare pe o astfel de autentificare. Am un notepad plin de parole si sunt satul sa le tot schimb. Nu pot sa le tin minte pe toate, mai ales ca nu este indicat sa folosesti o parola pe mai multe conturi. Pentru conectarea in conturile aplicatiilor folosesc amprenta tot timpul, acolo unde am aceasta optiune. Mi se pare cea mai sigura si facila. As prefera sa pot folosi amprenta pentru toate conturile existente si cand imi fac un cont nou pe un site sau aplicatie sa pot folosi doar email si amprenta.
Metodele de autentificare biometrică sunt mai eficiente- părerea mea.
Recunoașterea facială mai dă rateuri pe telefon.
Altceva nu folosesc.
Da. metodele de autentificare biometrica mi se par destul de sigure.
Le folosesc destul de des ,zilnic , la deblocare telefon.
Da, mi se pare că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului este cea folosită de mine.
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica ușurează si securizeaza foarte mult dispozitivele pe care le folosim. Personal, folosesc autentificarea cu amprenta pentru telefon si diferite aplicații de pe acesta (cel mai des, cele de banking).
Da, metodele de autentificare biometrice mi se par cele mai sigure.
Consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive, daca sunt implementate corect. Deocamdata nu folosesc astfel de metode.
Da.. Metoda de recunoaștere prin amprenta este foarte ok, facila, si sigura. Recunoașterea faciala este mai greoaie, eu am încercat pe mai multe dispozitive si de foarte multe ori nu functioneaza corespunzător.
Da, metodele de autentificare biometrică ne ușurează accesul la aplicatii si dispozitive.
Deocamdata folosesc doar amprenta pentru deblocarea telefonului.
Metodele de autentificare biometrica usureaza semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive, pentru ca totul se intampla mai rapid decat daca ti-ai scrie parola si totul e mai simplu pentru ca nu mai trebuie sa retii atatea parole pentru toate aplicatiile. Folosesc recunoasterea faciala de pe iOS pentru deblocarea telefonului, dar si pentru aplicatii – cum ar fi banking.
Consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitivere. Cel mai des folosesc recunoașterea amprentei la telefon.
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da, este o metodă foarte securizată
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: Folosesc amprenta la telefon și recunoașterea facială
Sunt de acord că metodele de autentificare biimetrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispizitive. Cel mai des folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului mobil și aplicații bancare.
Am setat autentificarea prin amprenta, dar folosec mai mult pinul. Nu cred ca autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Da sunt de acord cu aceasta.
Categoric DA! Avand un terminal care imi ofera posibilitatea securizarii accesului astfel, imi e de folos mai ales cand cel mic, profitand ca tati e la dus, sterpeleste device-ul si navigheaza pe site-uri nu tocmai potrivite pentru el. Sa-i fi vazut fata cand l-am anuntat ca nu mai are acces doar cu un simplu pin 🙂
Nu cred ca functioneaza. Un hacker destept poate trece de ele oricum. Eu nu le folosesc. Cred ca tehnologia nu e evoluata asa cum ar trebui sa fie si ca tehnologia mai mult complica lucrurile decat sa te ajute.
Ca raspuns la: „Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri) și pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?”, pot spune ca autentificarea biometrica nu usureaza accesul la orice, de la palti, pana la accesul unei notite, sunt mai sigure decat parolele/pin-urile, pattern-urile nu mi s-au parut deloc utile pentru ca sunt ca si atunci cand ti-ai baga parola pe un browser cu zoom de 200%, pe calculatorul conectat la proiectorul facultatii, in sala de clasa cu 200 de studenti si parola pe SHOW.
Pe telefon folosesc 99% amprenta, iar parola doar atunci cand mai face probleme din cauza degetelor prea uscate, prea umede sau zbarcite dar si atunci cand repornesc dispozitivele. In trecut, pe un S8 plus, aveam autentificarea cu iris-ul, care era THE BEST, finctiona in bezna totala, in lumina puternica si chiar si cu ochelari de vedere/protectie, dar pacat ca tehnologia avanseaza, iar cu avansul acesta elimina niste functii pe care unii si le-ar dori in continuare. Pacat ca nu putem sa ne configuram telefoanele asa cum ne configuram si autoturismele, pentru echiparea dorita.
Da, mi se pare că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil
In principiu doar amprenta
Da, consider ca metodele de autentificare biometrica usureaza semnificativ accesul la aplicatii si dispozitive, dar nu stiu cat de sigur garanteaza si accesul securizat in fata unui profesionist, cum se precizeaza si in articol un hacker poate fura datele biometrice.
Folosesc recunoasterea amprentei si pin-ul (daca ai acesare biometrica, obligatoriu ai si o autentificare prin pin, model sau parola), o perioada am folosit si deblocarea automata in preajma ceasului, dar am renuntat la ea.
Folosesc exclusiv amprenta pentru deblocarea telefonului si a laptopului.
Este cea mai rapidă și sigură metodă. Mi se pare cel mai sigur mod de a-mi securiza datele, iar dacă din orice cauză nu funcționează, am ca solutie de backup, parola setată/pinul setat inițial.
Consider ca autentificarea biometrica usureaza intradevar prin faptul ca nu mai trebuie sa introduci parole; de asemenea este foarte securizata oferindu-ti o garantie in a avea certitudinea ca doar tu vei avea access (atat timp cat parola nu este cunoscuta altora).
Folosesc recunoasterea faciala si intradevar este utila, mai ales cand vrei sa faci plati si nu dureaza mult
Da autentificarea biometrica faciliteaza semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive ș folosesc numai amprenta pentru telefon si aplicatii.
Da, consider ca autentificare biometrica este mult mai ușor de folosit, si chiar mai sigura decât parolele simple.
Folosesc atat amprenta cât și recunoașterea faciala, care însă mai da rateuri.
da, e super util….folosesc amprenata la orice aplicatie de pe telefon
da, usureaza viata decat sa introduci minim 4 caractere si sa le mai tii si minte….folosesc amprenta la orice
clar e mai usor asa….folosesc amprenta la orice compatibil.
e mai usor, mai rapid, mai bine. folosesc amprenta peste tot
Pentru clasa “muncitoare” si ma refer la cei care sparg semintele cu degetele necesare amprentei, nu functioneaza. Am vazut o batatura care nu mai permite acces la telefon 😀
In legatura cu scanarea fetei, si eu si sotul ne-am pierdut accesul la un cont bancar strain ca nu ne-au recunoscut in nici o ipostaza ….prefer parola!
Eu folosesc atat la telefon cat si la conectarea la laptop autentificarea biometrica. Pe langa usurinta, mi se pare cea mai sigura metoda de conectare pe dispozitiv deoarece ofera incredere si siguranta, iar in zilele noastre atat telefonul cat si lapturile(in mod special) sunt doate cu senzor biometric.
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Eu folosesc cel mai des recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil., cit si pentru a accesa laptopul la munca
Da, folosesc amprenta si recunoasterea faciala!
Da, pinuri.
Consider ca metodele de autentificare biometrica au usurat si usureaza semnificativ accesul securizat la aplicatii si dispozitive. Eu folosesc amprenta pentru a accesa anumite aplicatii bancare. Nu cred ca este un motiv de teama deoarece un hacker iti poate accesa modul de logare daca nu esti atent.
Da, consider că sunt foarte utile și securizate metodele de autentificare biometrica. Menționez că eu personal folosesc ca metoda de autentificare: amprenta – pe telefon.
Da, consider că sunt foarte utile și securizate metodele de autentificare biometrica.Eu personal folosesc ca metoda amprenta și recunoașterea facială.
In principiu doar amprenta
Da metodele de autentificare biometrice sunt mai rapide si sigure. Utilizez autentificarea prin amprenta dar si cea faciala.
Bineînțeles că ne ajuta, și folosesc amprenta la telefon, mi se pare foarte utila
Am amprenta pe aplicatiile de banking si imi usureaza viata zi de zi. Mai multe aplicatii ar trebui sa implementeze optiunea asta de logare
Da, sunt foarte utile și securizate aceste metode de autentificare biometrică. Ca metodă de autentificare eu folosesc pe telefon amprenta.
Da,autentificarea biometrica pare mai siguraDeocamdata nu folosesc.
Usureaza, dar nu e neaparat cel mai sigur deoarece algoritmul poate da rateuri din cauza unor factori externi (ex. arsura pe deget). Biometrica ar trebui combinata si cu alt tip de autentificare. Multi Factor Authentication ar fi de dorit.
Consider ca amprenta digitală este cea mai buna pe care o folosesc eu.
Consider ca metodele de autentificare biometrice sunt chiar foarte utile, aproape imposibil de spart si usureaza accesul utilizatorilor pentru accesarea informațiilor dorite.Eu folosesc amprenta si recunoașterea faciala.
Da. Detin doua telefoane marca iPhone si folosesc toate cele trei functii.
Sunt mult mai sigure și rapide.
Folosesc amprenta.
Depinzand de device-ul folosit, da. Cel mai des folosesc recunoasterea amprentei + PIN.
Da, este utila, eu o folosesc doar pentru acces la telefon mobil
Folosesc datele biometrice, combinate cu pin atunci când este necesar. Ușurează autentificarea și este mai rapid.
Autentificarea biometrica este mai simpla si mai rapida decat autentificarea prin metodele clasice. Introducerea de parole ramane insa ceva foarte frecvent in operatiile pe care le fac zilnic: logari, introducere date in diverse platforme, delogari,etc.
Da, folosesc tehnologia și consider că e evoluat extraordinar! La telefon folosesc amprenta cât și recunoașterea faciala. Pe telefoanele low cost e recomandat un pin, da rateuri amprenta și faciala.
Utilizez recunoasterea amprentei pentru deblocarea telefonului, respectiv accesarea aplicatiilor de internet banking si mi se pare foarte utila.
De usurat, usureaza, dar nu sunt adeptul folosirii acestui mod de autentificare pe device-uri.
Da, folosesc autenticarea biometrica prin amprenta dar cel mai mult folosesc google authenticator (la conturile la care se poate) pentru mai multa siguranta
Folosesc amprenta,mi se pare foarte sigura
Da, cred intradevar ca metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Eu folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului mobil, iar daca nu functioneaza utilizez codul PIN. Am incercat scanarea fetei insa actioneaza aleatoriu.
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează si securizează dispozitivele pe care le folosim. Eu folosesc autentificarea cu amprenta si recunoaștere faciala pentru smartphone si pentru mai multe aplicații de pe acesta (de exemplu banking).
Folosesc exclusiv amprenta pe telefon.Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc exclusiv amprenta pe telefon.Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Consider că metodele de autentificare biometrică sunt un miracol, cine știa că vom ajunge să econimisim timp să scriem un șir de numere sau să desenăm un model, doar atingând un senzor. Mie mi se pare genial, utilizând amprenta pentru a-mi debloca telefonul. În plus, nu trebuie să te mai întorci sau să îți ascunzi ecranul când pui parola pentru ca cei din jur să nu o afle.
Mai mult, folosesc recunoașterea vocala cu Alexa, care de asemenea este un ajutor în casă, în special când uit sa închid becul și o face ea pentru mine.
Da, metodele de autentificare biometrică fac mult mai facil accesul securizat la aplicații și dispozitive. Cel mai mult folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului si pentru diverse aplicatii de pe acesta.
Da. Sunt eficiente, facile, rapide. Nu folosesc pentru că nu am nevoie.
Folosesc autentificare bimetrica oriunde este posibil. Da, mi se pare ca usureaza accesul semnificativ!
Folosesc amprenta. Mi se pare mult mai ușor și mai rapid.
Da,folosesc autentificarea cu amprentă și scanarea irisului pentru auto-completarea parolelor .
Da, clar metoda cu amprenta este cea mai sigura insa eu folosesc parolele combinate pe care cu greu le descifreaza cineva
Da, folosesc deblocare ecran telefon cu amprenta sau identificarea facială.
Deblocarea cu amprenta mult superioara codului pin si model.
Metodele de autentificare biometrica reprezinta un mijloc sigur de protectie.
Sunt mult mai greu de spart deci securitatea este sporita.
Da! Folosesc des amprenta pentru logare in aplicatii,autorizare plati online,folosesc si patternul,dar mai putin. Deblocarea faciala nu prea o folosesc,recunosc
Da..autentificarea biometrica mie îmi ușurează semnificativ viața . Sunt genul acela de om care are aceeași parola la majoritatea conturilor/aplicatiilor(TOTAL NERECOMANDAT!!!!) …tocmai pentru a nu uita parola .
Folosesc face ID la tot ce se poate.
Cred că nu sunt mai utile sau mai bune, cu doar mai ușor și mai repede de utilizat. Consider că datele biometrice sunt informații mult mai delicate decât un pin ce nu ar trebui instructaje oricărui dispozitiv.
Da, este adevarat ca metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Personal, utilizez cel mai des autentificarea cu amprenta.
Acestea reprezinta viitorul.
Le utilizez la smartphoneul meu!
Utilizez una dintre metodele de autentificare biometrica si anume recunoasterea amprentei la deschiderea telefonului,aceasta ptr ca ma ajuta sa l deschid rapid si fara a memora coduri peste coduri
Categoric, accesez imediat dispozitivul cu ele.
Folosesc exclusiv amprenta si recunoaserea faciala daca nu-mi pot folosi degetele, pe telefonul mobil. Alte dispozitive cu n-am, dar as folosi amprenta la orice dispozitiv.
Amprenta digitala
Da! Folosesc amprenta pt deblocarea telefonului.
Folosesc atat recunoasterea faciala pe dispozitivul mobil cat si recunoasterea vocala. Cu toate ca intr-adevar aceste metode ajuta mult in viata de zi cu zi (nu mai stai sa introduci parole, coduri, etc) pot sa fie si vulnerabilitati care sa duca pana la furtul de identitate. Este totusi datoria noastra sa avem grija ce informatii partajam si cu cine
Da, consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive ,față de parole, pin-uri .Utilizez recunoasterea amprentei pentru deblocarea telefonului.
Folosesc amprenta deoarece este mult mai rapid
Da, consider metodele biometrice foarte utile, mie imi usureaza munca. La majoritate aplicatiilor folosesc amprenta, si gasesc foarte util si recunoașterea vocii, pe care o utilez frecvent.
da, folosesc metota de autentificare biometrică pentru ca imi usureaza munca, cateodata prea multe coduri/pinuri pot fi uitate, desi sunt bune si ele.
Da, metodele de autentificare biometrica usureaza accesul securizat la aplicatii si dispozitive.
Personal folosesc amprenta pentru acces la telefon si la aplicatiile importante de pe telefon (banca, cumparaturi, etc) si parola pentru acces la calculator (plus un manager de parole).
Folosesc exclusiv amprenta pe telefon.Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Sigur ca este mult mai ușor si mai rapid sa folosești autentificarea biometrica in loc de parole, pin-uri . Eu folosesc recunoașterea faciala pe telefon atât la deblocare, cat si pentru autentificare in orice aplicație care îmi permite acest lucru.
Metodele biometrice usureaza accesul in detrimentul parolelor.Eu folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului mobil, iar daca nu functioneaza utilizez codul PIN.
Da!
Folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului , momentan dar cred ca voi folosi in curând si recunoașterea faciala!
folosesc amprenta la telefon, mi se pare foarte utila
Autentificarea biometrica simplifica conectarea,emoțional e divin ,ca rapiditate e sublim ….dar ca siguranță accept metodele clasice
In principiu doar amprenta
Sunt mult mai sigure și rapide.
Folosesc amprenta.
Folosesc amprenta la telefoane o consider de bun augur.
Folosesc amprenta.Da, metodele de autentificare biometrică ușurează si securizează dispozitivele pe care le folosim.
la vârsta mea, sunt senior, autentificarea biometrica e senzatională dar nu inspiră incredere…. așa ca prefer ceva mai sigur , mai palpabil.
Sunt impotriva utilizarii autentificarii biometrice. Consider ca este o privare a intimitatii noastre.
Da, este utila, eu o folosesc doar pentru acces la telefon mobil
DA,metodele de autentificare biometrică ușurează si securizează dispozitivele pe care le folosim. Eu folosesc autentificarea cu amprenta si recunoaștere faciala pentru smartphone si pentru mai multe aplicații de pe acesta.
Da, autentificarea biometrica usueaza foarte mult accesul securizat la aplicatii, pornind de la deblocarea telefonului cu amprenta sau recunosterea faciala, pina la accesarea aplicatiilor bancare si confirmarea tranzactiilor.
Utilizez recunoasterea amprentei pentru deblocarea telefonului, respectiv accesarea aplicatiilor de internet banking si mi se pare foarte utila.
Da autentificarea biometrica, usureaza utilizarea dispozitivelor. O folosesc pe telefon.
Da!
Folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului , momentan dar cred ca voi folosi in curând si recunoașterea faciala!
Deocamdata folosesc doar amprenta pentru deblocarea telefonului.
Da, usureaza foarte mult. Eu utilizez autentificarea biometrica in combinatie cu un Google Auth
Da, consider ca usureaza mult accesul. Cel mai des folosesc amprenta, pentru toate aplicatiile care permit autentificarea prin acest lucru.
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da, cu siguranta usureaza accesul
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului
Consider ca metodele de autentificare biometrice sunt chiar foarte utile. Cel mai des folosesc amprenta pentru a debloca telefonul.
Folosesc exclusiv amprenta pe telefon.Metodele de autentificare biometrica ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Consider ca metodele de autentificare biometrice sunt chiar foarte utile, aproape imposibil de spart si usureaza accesul utilizatorilor pentru accesarea informațiilor dorite.Eu folosesc amprenta.
Consider aceste metode de autentificare biometrice destul de sigure, ne usureaza accesul utilizatorilor, dar ca orice inventie , nu e 100% infailibila, hacherii creaza des solutii pentru a depasi aceste bariere.
Metodele de autentificare biometrica sunt foarte utile deoarece conferă un grad înalt de securitate și sunt mai rapide decât introducerea parolei sau a PIN-ului. Eu personal folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului.
Da, folosesc deblocare ecran telefon cu identificarea facială.
Consider ca metodele de autentificare biometrica sunt foarte utile ,deoarece confera un grad inalt de securitate si sunt mai rapide.Eu folosesc amprenta pentru deblocarea telefonului
Autentificarea biometrica chiar usureaza accesul utilizatorului, insa eu personal nu o folosesc din cauza accesului aparatelor elctronice sau a aplicatiilor la informatiile mele personale precum amprenta, recunoasterea fetei sau vocii deoarece pot fi hack-uite iar aceste informatii pot fi folosite in alte scopuri decat cele personale.
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da,consider ca usureaza foarte mult,totul este mult mai simplu asa.
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: folosesc amprenta si scanarea fetei
Da este corect
Eu folosesc recunoasterea faciala pe telefon + parola,dar cred ca o sa adaug si amprenta,pare mai sigur,recunoasterea faciala nu functioneaza mereu..
Da, cred ca metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
De obicei folosesc amprenta pt deblocarea telefonului mobil, insa daca nu functioneaza folosesc codul PIN.
Da ajuta. Folosesc si amprenta ficiala si digitala
amprenta digitala la telefon
Ajuta foarte mult atat amprenta faciala cat si cea digitala la telefon
Consideri că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive?
Răspuns: Da,consider ca usureaza foarte mult,totul este mult mai simplu asa.
Pe care dintre acestea le folosiți cel mai des și unde anume?
Răspuns: folosesc amprenta si PIN
Metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri) însă eu folosesc cel mai des pin – ul format din 6 caractere.
Metodele de autentificare biometrica usureaza mult procesul autentificarii si confera un grad mai inalt de siguranta si protectie. Momentan folosesc doar amprenta digitala pentru deblocarea telefonului.
Daca ar trebui sa ma refer doar la perioada in care este frig, cea mai buna si mai rapida metoda de a accesa telefonul este codul PIN, avand in vedere ca manusile sunt necesare, iar amprenta este ceva ce nu poate fi folosita pentru a debloca telefonul.
In restul anului, cand temperaturile sunt potrivite, amprenta e ceea ce prefer.
SALUT,
Eu folosesc identificare biometrica faciala si amprenta pentru telefon .
Cred ca este o tehnologie de viitor
Da, consider că metodele de autentificate biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive. Folosesc amprenta digitală la telefon și PIN.
Metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive (față de parole, pin-uri sau pattern-uri) însă eu folosesc cel mai des pin – ul format din 6 caractere.
Autentificarea biometrica ușurează foarte mult accesul la aplicații.
Folosesc autentificarea biometrica, pe baza de amprenta
Da, autentificarea biometrica ușurează logarea in aplicații.
Folosesc amprenta.
Autentificarea biometrica ușurează logarea in aplicații și accesul la telefon.
Folosesc autentificarea biometrica pe baza de amprenta și recunoașterea faciala
1. da, consider că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive
2. folosesc autentificarea cu amprentă pe telefon
Amprenta digitala
Clar amprenta usureaza incredibil de mult deblocarea atat a telefonului, cat si altor device-uri precum laptopul.
Folosesc in proportie de 95% deblocarea biometrica, iar in rest folosesc un pattern pe telefon sau un pin pe laptop pentru momentele in care am ceva pe deget.
Da, consider ca acest mod de autentificare, biometrica, este foarte util, mai ales celor,, uituci,,!
Autentificarea cu amprenta mi se pare cea mai eficienta si non-invaziva metoda de autentificare si pe care o folosesc pe toate dispozitivele ce au un senzor de amprenta.
Da, consider că este mult mai facil accesul cu datele biometrice.
Da, consider că sunt foarte utile și securizate metodele de autentificare biometrica. Menționez că eu personal folosesc ca metoda de autentificare recunoașterea amprentei.
da
Da ,consider că Sint foarte utile metodele de autentificare biometrica ,și eu folosesc mai mult autentificarea cu amprenta !
Da, ușurează accesul securizat la aplicații și dispozitive. Recunoasterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil.
Da, foarte utila securizarea biometrica, rapida si sigura. O folosesc in special la telefon, prin amprenta.
Cred ca foarte greu poate fi reprodusa aceasta metoda, ar fi prea multa bataie de cap.
Da, metodele de autentificare biometrica sunt mult mai rapide (si mai sigure).
Folosesc amprenta pentru accesul la telefon si la unele aplicatii si parola pentru accesul la calculator.
Consider că da, sunt foarte utile și cred ca sunt suficient de securizate metodele de autentificare biometrica mai ales ca nu ai cum sa tii minte atatea parole.
Eu personal folosesc ca metoda de autentificare recunoașterea amprentei deoarece nu am un telefon scump si nu stiu cat de rapida este recunoasterea faciala.
Da, consider că metodele de autentificate biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive. Folosesc amprenta digitală la telefon și PIN.
Deocamdată nu am folosit recunoasterea vocii sau a fetei dar e adevarat ca metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Eu folosesc cel mai des recunoașterea amprentei ca să deblochez telefonul mobil.
Da, consider că metodele de autentificate biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive
Folosesc amprenta cel mai des ca mijloc de identificare biometrica si da, consider ca aceste metode biometrice imbunatatesc accesul securizat la aplicatii si dispozitive, poate mai mult decat alte metode clasice. Pentru acum dar si pentru viitorul apropiat, ideala ar fi dupa parerea mea, o metoda hibrida, gen amprenta biometrica + un PIN sau amprenta + factor de autentificare unic (trimis printr-un dispozitiv sau aplicatie).
Metodele de autentificare biometrica sunt mult mai rapide. Eu folosesc amprenta pentru telefon si parola pentru calculator.
Metodele biometrice sunt mult mai rapide si mai sigure, de exemplu parola o poti uita sau poate cineva o sparge, sau pur si simplu ai noat-o undeva si altcineva a gasit-o. Cu datele biometrice nu se poate intampla asta. Eu personal le folosesc cel mai des pe cele biometrice pe telefon, in special in aplicatiile importante.
Da. E foarte usor de folosit, si merge destul de bine. E mult mai rapid decat sa scriem minim 3 ori pinul la o plata cu cardul 😅
Da, din punctul meu de vedere ușurează destul de mult procesul de autentificare, având în vedere faptul că parolele pot fi ușor de uitat! Folosesc amprenta la telefon și am folosit și recunoașterea facială, însă nu foarte des.
Cât despre riscuri, există în toate situațiile…
Da, ușurează. Folosesc identificare cu amprenta
Consider că autentificarea biometrică poate fi utilă și folosesc acest tip de autentificare pe toate aplicațiile care permit.
Tot amprenta o folosesc cel mai des insa consider ca daca ar fi implementat un sistem care sa coroboreze amprenta cu un pin si cu scanarea retinei ar rezulta un sistem cu adevarat imbatabil.
Da, mi se pare că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil.
Da, ușurează cu siguranță. Folosesc cel mai des deblocarea cu amprenta
Da,sunt mai sigure și autentificarea e mai ușoară.Folosesc autentificare cu amprenta pe un telefon și autentificare facială pe altul.
Da, mi se pare că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Folosesc recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil și deschiderea aplicațiilor.
Da, mi se pare că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil.
Nu folosesc amprenta digitala, nu consider ca dureaza mult sa imi accesez laptop ul sau telefonul folosind un cod sau un pattern.
Da, si mie mi se pare că metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Eu folosesc recunoașterea amprentei impreuna cu recunoasterea fetei pentru deblocarea telefonului mobil. Iar o data la 3 zile, introducerea unei parole fara de care telefonul nu se deblocheaza.
Metodele de autentificare biometrica sunt rapide si sigure. De cand mi-am luat telefon cu identificarea amprentei, deschid intr-o secunda telefonul in siguranta. Mai folosesc amprenta si la unele aplicatii de banking sau care necesita introducerea unui card bancar. Nu ma vad trecand inapoi la autentificarea cu pin sau parola.
Da. Folosesc deja amprenta digitala. Mi se pare cool si celelalte metode de autentificare biometrica. Am încredere in ele.
Da consider ca audentificarea biometrica este un lucru bun . Cel mai rapid este amprenta digitală pentru deschiderea telefonului .
Eu consider că metodele de autentificare biometrice ușurează foarte mult accesul la aplicații și dispozitive. Eu folosesc senzorul de amprentă.
1. Da consider ca metodele de autentificare biometrice sunt foarte folositoare pt ca usureaza accesul la aplicatii
2. Folosesc senzorul de amprenta
1. Metodele de autentificare biometrice mi se par eficiente cand doresti o accesare mai rapida a aplicatiilor.
2. Nu folosesc parole sau altceva pentru autentificare/accesare.
Consider ca metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
De regula utilizez amprenta pentru deblocarea telefonului mobil sau uneori codul PIN daca nu functioneaza amprenta. Rapid si eficient.
Da, metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive. Folosesc foarte des amprenta și recunoașterea facială pe telefon.
Metodele de autentificare biometrică ușurează semnificativ accesul securizat la aplicații și dispozitive.
Eu folosesc recunoașterea amprentei pentru deblocarea telefonului mobil.