Am aflat astăzi povestea lui Marius, un tânăr din Transilvania, care a fost susținut financiar să meargă la școală tocmai atunci când avea nevoie mai mare. Și care și-a descoperit pasiunea pentru tehnologie, computere și informatică, ajungând acum student la Facultatea de Inginerie, Calculatoare și Tehnologia Informației din Sibiu.

Este adevărat, foarte mulți copii din România nu își permit să meargă la școală, chiar dacă învățământul în țara noastră este teoretic gratuit. Știm cu toții cât de gratuit este de fapt, iar în zonele rurale copiii sunt obligați să muncească pentru a susține familia. De-asta mă bucur atunci când aflu despre proiecte care susțin educația, pentru că este singura șansă pentru un viitor mai bun.

Marius a primit o nouă șansă prin programul “Vreau în clasa a noua” al World Vision România. Iar voi aveți șansa să susțineți și voi acest program cu sprijinul KFC și Pizza Hut România. Timp de o lună, între 1 și 31 octombrie 2017, oricine trece pragul restaurantelor KFC și Pizza Hut poate dona pentru copiii înscriși în programul World Vision în urnele special amenajate special și nu este obligatorie achiziția vreunui produs.

Copiii selectați pentru programul ,,Vreau în clasa a noua’’ provin din familii cu o situație materiala dificilă. În criteriile de selecție pentru program se regăsesc atât rezultatele școlare anterioare, cât și dorința lor de a-și continua studiile. Anul acesta este a zecea ediție a programului, iar conceptul este “Eroi de nota 10” – veți citi și veți auzi despre realizările a zece elevi performanți care au fost susținuți de KFC și Pizza Hut, care au terminat liceul si au intrat la facultate cu note apropiate de 10.

De-a lungul celor 10 ani de parteneriat s-au strâns fonduri în valoare de peste 519.000 de euro, iar mai mult de 1.000 de elevi au reușit să-și continue studiile la liceu. Peste 200 dintre aceștia au devenit studenți, rata de promovabilitate fiind ridicată, de 72%.

Iată ce-mi povestea Marius:

“sunt în proiectul “Vreau în clasa a noua” de patru ani. Vreau să vă spun că simt cum am evoluat de la o persoana timidă și neîncrezatoare într-o persoană foarte comunicativă și energică. În acest proiect, prin diversele activități lunare și taberele de vară, mi-am descoperit anumite calități pe care chiar nu știam că le am: creativitatea, spiritul de învingător și plăcerea de a-i ajuta pe ceilalți . Trebuie să vă spun că îmi place foarte mult să aflu lucruri noi, să creez, să învăț despre orice interesant, îmi place să aflu cât mai multe despre tehnologie și în special despre calculatoare.

Trebuie să adaug că sunt o fire curioasă, mă fascinează invențiile în special domeniul tehnologiei și informaticii. Mă interesază cum funcționează lucrurile din jurul meu, de aceea imi place foarte mult programarea și partea de software. În viitor aș vrea să devin un inginer renumit care să schimbe în bine lumea și să creeze soluții noi. Tocmai de aceea m-am îndreptat către Facultatea de Inginerie, Calculatoare și Tehnologia informației din Sibiu”.

Marius a primit această șansă la un viitor mai bun. Sunt convins că va reuși în viață, dar în același timp sunt conștient că mulți alți copii au nevoie de toată susținerea noastră. Eu sunt alături de World Vision și am să merg special să donez în restaurantele KFC și la Pizza Hut. Și vă îndemn și pe voi să faceți asta.