Am văzut astăzi un robot umanoid printat 3D și a cărui arhitectură este complet open-source, așa încât poate fi reprodus de oricine. El va fi expus de vineri, de la ora 12, până duminică, ora 18, în Piața George Enescu de lângă Ateneu, la standul Raiffeisen Bank.

Robotul este realizat de designerul francez Gaël Langevin și este doar una dintre atracțiile principale de la Bucharest Technology Week, eveniment susținut de Raiffeisen. “Încercăm să le oferim clienților cea mai bună experiență de banking și de aceea investim în tehnologie, să fim prezenți omnichanel, fie pe mobil, pe laptop, fie că e în agenție sau dispozitive self-service”, a spus Bogdan Popa, vicepreședinte al diviziei Operațiuni & IT, Raiffeisen Bank România. Au investit de asemenea în schimbarea platformei ebanking.

Robotul a fost botezat InMoov și este realizat din componente de plastic printate cu o imprimantă 3D plus dispozitive smart care pot fi achiziționate online – motoare, camere video, senzor de tip Kinect și are la bază tot Arduino. Platforma software se numește MyRobot Lab și poate fi îmbunătățită prin programare Python. Pentru realizarea lui ai nevoie de imprimanta 3D capabilă să printeze obiecte de 12x12x12 centimetri. Costurile pentru partea superioară sunt estimate la 1.500 de euro, iar picioarele costă probabil un pic mai puțin. Unele versiuni ale robotului dezvoltate de entuziaști sunt deja la un nivel superior. Poate fi trecut pe platformă de Inteligență Artificială sau poate avea senzori pentru atingere și așa mai departe. Limita este creativitatea fiecăruia și bugetul. Am adăugat și un video:


Evenimentul anual Bucharest Technology Week reunește pe profesioniștii și amatorii de tehnologie în două locații principale. Pentru început sunt conferințe business, care reunesc profesioniști din companii precum eMag, Philips, Acer, IBM sau Iquos, iar de vineri se va deschide expoziția publică. De marți până vineri la Hotelul Athénée Palace Hilton, 58 de speakeri internaționali și români, se reunesc în conferințe împărțite în 5 teme de actualitate: Innovation, HR, Sales, PHP și Java. De vineri, de la ora 12, până duminică, ora 18, în Piața George Enescu de lângă Ateneu, se va deschide expoziția în aer liber Bucharest Technology Week, unde sunt așteptați peste 15.000 de vizitatori să testeze soluții tech de ultimă generație, să vadă și să interacționeze cu roboți, mașini electrice și hibrid, drone și gadgeturi, imprimante 3D. Accesul este gratuit dat trebuie să vă înregistrați pe site-ul lor.