Vreau să vă povestesc pe larg despre o tehnologie specială care poate nu este cunoscută utilizatorilor HUAWEI, mai precis despre funcția Huawei Share. Mai precis cum funcționează Huawei Share pe un P40 Pro și laptop sau tabletă și care sunt beneficiile ei.

huawei share

Ce este Huawei Share

Așa cum îi spune și numele, Huawei Share este o tehnologie care elimină grija utilizării cablurilor sau aplicațiilor terțe pentru a transfera fișiere între dispozitive (între telefon și laptop sau telefon și tabletă). Ea a fost gândită de companie pentru a asigura un grad mai mare de interconectivitate între dispozitivele pe care le folosesc și pentru a evita parcurgerea unor procese greoaie pentru a transfera date din telefon în laptop sau tabletă.

Această funcție este disponibilă pe dispozitivele vârf de gamă lansate în anul 2020: smartphone-ul Huawei P40 Pro, tableta Huawei MatePad Pro și notebook-ul Huawei MateBook X Pro, dar și pe modelele anterioare de laptop-uri, precum Huawei MateBook D 14, Huawei MateBook D 15 sau Huawei MateBook 13.

ads

huawei share

Care este cea mai utilă funcție oferită de Huawei Share?

Una dintre cele mai interesante funcții a Huawei Share este Multi-screen Collaboration, care nu numai că permite transferul de fișiere între Huawei P40 Pro și laptop sau tabletă, ci și o colaborare perfectă între smartphone și celălalt dispozitiv. În același timp, accesoriile pentru laptop, cum ar fi tastatura și mouse-ul, pot fi acum utilizate ca periferice ale smartphone-ului, oferind o experiență de utilizare mai confortabilă.

Cum se activează Multi-Screen Collaboration?

Multi-screen Collaboration realizează o colaborare perfectă între sistemul Android și Windows, ceea ce permite smartphone-ului Huawei P40 Pro și laptop-ului să se conecteze rapid oriunde și oricând, în câțiva pași simpli.

  1. Atingeți pentru conectare: Activați NFC și Wi-Fi pe Huawei P40 Pro, atingeți zona de detectare NFC de pe spatele telefonului de iconița Huawei Share de pe laptop. Apoi, confirmați pur și simplu împerecherea pe ambele dispozitive. Nu sunt necesare cabluri și conexiuni la rețea, așa că nu există niciun motiv să vă faceți griji cu privire la securitate.
  2. Găsițio conexiune: Activați Wi-Fi și Bluetooth pe telefon, deschideți PC Manager pe laptop și accesați Telefonul meu > Conectare. Apoi, trebuie doar să așezați telefonul aproape de tastatură, iar laptopul va detecta și conecta automat telefonul.
  3. Scanațipentru a vă conecta: Activați Wi-Fi și asigurați-vă că telefonul are o conexiune de rețea adecvată. Deschideți PC Manager pe Huawei MateBook, deschideți PC Manager, accesați Telefonul meu > Conectare și faceți clic pe „Scanare” pentru a vă conecta prin codul QR. Scanați codul prin browserul HUAWEI pentru a conecta ambele dispozitive.

Cross Device Photo Gallery: Un sistem de fișiere distribuit care permite dispozitivelor să partajeze fișiere media între ele
Sistemul de operare EMUI 10.1, pe care rulează Huawei P40 Series introduce și Cross Device Photo Gallery, care permite vizualizarea și partajarea de fișiere media, indiferent unde sunt salvate. Tehnologia distribuită HUAWEI le permite utilizatorilor să vizualizeze toate fișierele media salvate, dacă dispozitivele sunt conectate la același Wi-Fi și au un ID HUAWEI activ comun. O imagine salvată pe un alt smartphone, pe laptop sau pe tabletă va putea fi localizată, căutată și descărcată pe smartphone-ul Huawei P40 Pro.

Deși utilizatorii pot vedea fișierele media din celelalte dispozitivele HUAWEI pe ecranul Huawei P40 Series, acestea nu ocupă spațiu de stocare suplimentar pe smartphone. Astfel, cu Cross Device Photo Gallery, pot fi descărcate imagini de pe alte dispozitive și salvate local, fără grija unei memorii suprasolicitate.

În plus, platforma ordonează fișierele media, astfel încât utilizatorul poate vedea exact unde au fost salvate și în ce format. Acesta poate introduce cuvinte cheie sau etichete pentru a le căuta rapid. De exemplu, dacă introduce termenul „flori”, Cross Device Photo Gallery va căuta toate imaginile cu flori, le va afișa, iar utilizatorul le va putea distribui cu ușurință prietenilor sau le poate descărca pe telefonul Huawei P40 Series.