De la începutul Campionatului European am căutat soluții online sau aplicații prin care să puteți vedea meciurile zilei. V-am scris zilele trecute despre aplicația Dolce Sport, abia lansată, la timp pentru Euro 2016. Nu trebuie să uităm că doar Telekom Romania transmite toate meciurile de la Campionatul European, iar acum am aflat mai multe informații despre aplicația disponibilă atât pe mobil, cât și în varianta de desktop.
dreamstime_s_63960390-compressor

Dezvoltarea aplicației a durat circa trei luni și jumătate, iar la codarea efectivă au lucrat 20 de oameni coordonați de 2 manageri de proiect seniori: Mihai Popescu-Anghel și Cristian Ionescu. Timp de o lună au realizat partea de proiectare, iar două luni și jumătate s-a lucrat la implementarea ei. Aplicația Dolce Sport este gândită pentru utilizatorii care nu sunt clienți ai operatorului (clienții existenți ai Telekom TV au la dispoziție TelekomTV  Web & Mobile). Astfel , aplicația Dolce Sport este un serviciu separat, gândit și creat special pentru a putea fi utilizat independent de achiziția serviciilor Telekom Romania.

Pe parcursul dezvoltării aplicației, fiind vorba despre o platformă extrem de complexă, specialiștii au întâmpinat atât provocări de ordin tehnic, cât și de coordonare logistică. Din punct de vedere tehnic, identificarea unei soluții rapide și a unui furnizor care să poată livra tot ceea ce ne doream de la această aplicație a reprezentat bună parte din eforturile lor.

Aplicația Dolce Sport poate susține simultan peste 80.000 de utilizatori care ar dori să vadă un meci de fotbal sau orice alt tip de eveniment sportiv. De asemenea, “știe” să adapteze automat calitatea transmisiei la conexiunea la internet folosită. Astfel, nu veți avea probleme de încărcare sau de blocarea streamului, cum se mai întâmplă de obicei cu soluțiile alternative în timpul meciurilor României.

„Fiind un operator care livrează servicii personalizate și soluții, Telekom Romania este pregătită pentru acomodarea unor proiecte digitale de amploare, precum este aplicația Dolce Sport. Pentru a susține simultan 80.000 de utilizatori s-a apelat la o configurație de servere de conținut și de baze de date, dar și de infrastructura de comunicare platforma-utilizatori”, spune Cristian Ionescu, Senior Project Manager. „Pe lângă toate acestea, merită menționată rețeaua de video delivery (CDN) flexibilă, care adaptează capacitățile în funcție de consum, și evident, platforma de optimizare (load balancer) care să nu încarce infrastructura atunci când nu este cazul”, explică Mihai Popescu-Anghel, Senior Project Manager Telekom Romania.

dolce-sport-aplicatie-compressor

Cum vedeți online meciurile favorite

Așa cum site-ul este concretizarea brandului Dolce Sport în mediul online, așa și aplicația reprezintă o extensie a website-ului. Telekom Romania crede în mobilitate, în faptul că utilizatorii români sunt fani ai “second screen”-ului atunci când vor să se bucure de conținut. Aplicația este dedicată consumului de video, dar include și informații și știri din site-ul DolceSport.ro.

Meciurile se pot urmări deci și online live.dolcesport.ro, precum și în aplicația mobilă prezentă toate market-urile de aplicații.
 

Dincolo de Euro 2016, aplicația include acces la competiții din: fotbal ( UEFA Champions League, UEFA Europa League, Liga 1, Premiere League, La Liga, Bundesliga, FA Cup), tenis (ATP 500, Cupa Davis, FED Cup), handbal (cele mai importante competiti internationale), Formula 1, NBA, NFL, rugby, volei. Se poate viziona și conținut din arhive, dacă nu ați prins meciurile sau concursurile live.

Pentru acces la livestreaming-ul video al competiţiilor difuzate de Dolce Sport TV, utilizatorii au la dispoziție abonamente lunare de 6 euro/ lună + TVA – iar în primele luni preţul promoțional este de 5 euro/ lună + TVA. Cei interesați pot achita online (direct prin aplicație, plată lunară recurentă), prin SMS sau voucher.

Voi ați încercat aplicația Dolce Sport?