Am participat online la un nou eveniment Samsung din seria Life Unstoppable. De data asta au făcut o demonstrație în forță a noului ecosistem. Oficialii companiei au prezentat pe rând gadgeturile care pot fi conectate într-o casă inteligentă de ultimă generație.

Samsung Life Unstoppable -009

Samsung include dispozitivele inteligente interconectabile în conceptul său de viitor: Smarter Living. Cu alte cuvinte, vrea îmbunătățirea vieții utilizatorilor prin oferirea de produse inteligente, care se conectează în ecosistem și pot fi controlate din aceeași aplicație. De la frigidere și aspiratoare, până la televizoare și purificatoare de aer, mașini de spălat și uscătoare, dar și tablete sau telefoane, toate sunt la îndemână pentru a face viața utilizatorului mai plăcută.

Toate electrocasnicele Samsung sunt controlabile din aplicația Smart Things.

Conceptul casei inteligente

Deja am depășit era IoT când dispozitivele era doar conectate și controlate din aplicație. Acum, fiecare dispozitiv este controlat și gestionat de Inteligența Artificială, care poate optimiza diverse setări și programe, pentru o funcționare cât mai bună. De asemenea, dispozitivele electronice au mai multe scenarii de funcționare, care pot fi adaptate automat.

Un exemplu interesant este legat de un aspirator inteligent pe care sper să-l testez. Jet Bot AI+ poate lucra singur. Are senzori care mapează tot spațiul de curățat și senzor 3D care recunoaște obstacolele. AI recunoaște automat obiectele și le ocolește. Stabilește automat cel mai scurt traseu posibil. Are o stație de curățare care golește recipientul automat. Iar tot acolo se și încarcă. Nu trebuie să intervii deloc, iar el își face treaba și dacă nu este nimeni acasă. Prin aplicația Smart Things poți vedea inclusiv imagini de acasă, în timp ce robotul face treaba. Poți să vezi ce face animalul favorit de companie atunci când nu ești acasă. Și de asemenea poți vedea dacă este vreo problemă acasă. Mai multe exemple găsiți pe pagina Smart Home.

“Casele noastre au devenit totul pentru noi în ultimele 18 luni – transformându-se în școli, birouri, săli de sport și spații de divertisment. În cea de-a doua ediție a seriei Life Unstoppable, ne-am propus să arătăm interpretarea noastră asupra acestor schimbări ale stilului de viață, într-o experiență digitală interactivă. Am arătat totul: de la modularitatea și culorile uimitoare ale frigiderului Bespoke, la versatilitatea aspiratoarelor Samsung Bespoke Jet™ Stick și Robot și utilitatea uimitoare a șifonierului inteligent Bespoke AirDresser, de la nopțile magice de film oferite de The Premiere – proiectorul Samsung și sistemul de sunet Q800, la uluitorul monitor de jocuri Odyssey Neo G9, de la imaginea perfectă a televizorului Neo QLED la telefonul mobil de ultimă generație Galaxy Z Flip3. Dar, probabil, mai uimitor decât produsele în sine este că toate pot fi interconectate și controlate de fiecare dintre noi într-un ecosistem cuprinzător. Aceasta este viziunea noastră de a trăi azi viitorul, “Viața de Neoprit” – acum pe piața din România”, a spus Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics Samsung Electronics România și Bulgaria.

Aplicația Smart Things

Dispozitivele sunt controlate din aplicația Smart Things. Poți vedea acolo toate aparatele și poți modifica toate setările fără să atingi vreun buton. Exemple sunt multiple.

Aplicația primește informații în timp real de la senzorii aparatelor. Temperatura din frigider este prea mare. A fost dectat praf în aer. Consumul de energie a crescut. Te poate notifica pe telefon sau poate lua decizii în funcție de setările tale.

SmartThings Energy monitorizează și gestionează aparatele electrocasnice pentru a verifica nivelul de utilizare a energiei. Îl pote compara cu datele de la alți utilizatori și folosește funcțiile de economisire pentru a reduce factura de curent.

Parteneriate pentru casa inteligentă

Samsung a anunțat un parteneriat cu Google, adăugând portofoliul de produse Nest al companiei în serviciul SmartThings, unul dintre cele mai mari ecosisteme IoT. Dispozitivele Google Nest, precum termostatele, camerele video și soneriile, au primit certificarea de „Compatibile cu SmartThings” (WWST – Works with SmartThings). Utilizatorii vor putea să-și controleze fără probleme casele inteligente prin serviciul SmartThings.

Samsung a adăugat în această colaborare multe nume mari din domeniu, precum Philips, Sonos, Fibaro, Yale, Honeywell sau Bose.

Gadgeturi pentru bucătărie

Prezentarea bucătăriei a început cu frigiderele Bespoke. Sunt modulare, astfel că oricând puteți adăuga capacitate. Se poate adăuga un modul one-door care devine fie fridiger, fie congelator, în funcție de nevoi.

Tot la acest capitol, oficialii companiei au prezentat purificatorul de apă Bespoke. Poate fi folosit doar la apă rece, dar există și opțiunea de folosi două module, de asemenea pentru apă caldă. Instalația este sub chiuvetă, nu la vedere, doar robinetele sunt vizibile. Culorile se asortează cu celelalte dispozitive din gamă. Performanțele de purificare a apei sunt certificatede NSF International. Dispozitivul are o funcție AI de autocurățare. Usucă și curăță instalația, astfel încât să beneficiați de cea mai curată apă.

Pentru controlul inteligent al dispozitivelor, dar și pentru găsirea de rețete interesante, Samsung recomandă tableta Galaxy Tab S7 FE. Aceasta are un display mai mare, Quad HD de 12.4 inch. Însă este pusă în valoare de noul S Pen inclus. Pe ea poți vedea mai ușor rețetele favorite în bucătărie, iar cu S Pen poți lua notițe.

Sistemul dezvoltat de Samsung permite transferul instant de conținut de pe telefon pe tabletă. Puteți deschide site-urile, clipurile Youtube, textul poate fi copiat pe telefon și reprodus pe tabletă.

Inovații pentru curățenie

Prezentarea s-a mutat apoi spre living și zona de aspiratoare inteligente. Primul prezentat a fost Samsung Bespoke Jet. Am testat un aspirator din serie și ceea ce mi se pare genial la el este modul de curățare. Doar pui aspiratorul într-o stație specială și ea curăță tot. Praful și mizeria intră într-un sac care poate fi aruncat lejer. Fără mizerie căzută pe jos.

Noua generație Jet permite și golirea, dar și reîncărcarea aspiratorului în aceeași stație. Nu mai este necesar încă un modul suplimentar. Termini treaba, îl pui pe stație, acolo este golit și reîncărcat. Și când mai vrei să faci curat, este pregătit. Deocamdată este disponibil doar în trei variante de culoare, pentru a fi asortat și el cu restul casei.

Life Unstopabble a continuat cu sistemul format din mașina de spălat și uscător AI Ecobubble. Tehnologia OptimalDry folosește senzorii de umezeală și temperatură pentru a identifica timpul perfect de uscare. Astfel, hainele preferate sunt protejate mai mult timp. Ambele dispozitive au un consum redus de energie.

Inovații pentru divertisment

Au trecut la zona de divertisment, televizoare, monitoare și alte dispozitive inteligente. Una dintre vedete prezentării a fost The Frame.

Este un model considerat o adevărată operă de artă prin prisma ramei care îl transformă în tablou. Seria din 2021 aduce modele cu 46% mai subțiri decât cea anterioară. Include o tehnologei AI care recomandă opere de artă în funcție de preferințele fiecăruia. Are spațiu de stocare de 6 GB pentru găzdui până la 1500 de opere de artă la calitate UHD. Acestea rulează pe ecran atunci când televizorul nu este folosit.

Seria The Frame are tehnologie QLED cu uscalling 4K AI, precum și soluția SpaceFit Sound care optimizează automat setările de sunet după analizarea camerei. Televizoarele vin în diagonale de 34, 43, 55 și 65 inch. Este unul dintre cele mai spectaculoase modele pe care le-am văzut. Desigur, alături de noile The Sero și The Terrace.

Televizorul este acompaniat de un soundbar special, denumit Samsung S61 Soundbar. Are un design special, acoperit cu materiale premium. Se conectează wireless și nu are nevoie de cabluri.

Dormitorul inteligent

La capitolul dormitor nu putea lipsi celebrul Air Dresser, o soluție de sunet, iar gadgetul recomandat a fost Galaxy Flip 3.

Sistemul pentru „aerisit” hainele este și el inclus în seria Bespoke. Are culori personalizabile, dar și funcții noi, precum dezinfectarea hainelor. Conform certificărilor, Air Dresser elimină până la 99,99% dintre viruși. Distruge 100% acarienii de praf. Elimină de asemenea cutele hainelor, astfel încât acestea să fie pregătite de plecare. Are pentru prima dată senzor de umiditate pentru a permite uscarea dacă este cazul.

Shoe Dresser este un sistem similar, dar pentru pantofi. Detectează umezeala și usucă pantofii. Sistemul UV filtrează și elimină virusurile și bacteriile. Nu dăunează materialelor, nici măcar celor sensibile.

Samsung Sound Tower poate reda muzica favorită, dar poate fi folosit și la petrecere. Are 1.500W putere și lumini colorate LED. Are inclusiv mod karaoke pentru distracție maximă.

Monitoare de gaming

Pentru zona de divertisment, Samsung propune monitorul Odyssey Geo G9. Dar are și un Smart Monitor, pe stilul clasic. Noul model curbat de gaming folosește tehnologia mini-LED și aduce o rată de refresh de 240 Hz.

Are o diagonală generoasă, de 49 inch, cu aspect 32:9. Rezoluţia este de 5120 x 1440 pixeli şi curbura este 1000R. Luminozitatea a crescut de 2 ori şi ajunge la 2000 de nits conform testelor. Rata de contrast static este de 1.000.000:1 şi totul e controlat cu tehnologie 12 bit. Timpul de răspuns este de 1 milisecundă.

La fel de interesant este Samsung Smart Monitor, care transformă dormitorul într-un adevărat birou de lucru. Este și pentru muncă, dar și pentru joacă, pentru streaming de filme și așa mai departe. Ai toate aplicațiile preferate de pe Samsung Smart TV direct pe monitor, are telecomandă smart și boxe încorporate.

Divertisment și control

La capitolul distracție, au prezentat de asemenea primul proiector ultra-short-throw certificat HDR10+: The Premiere LSP9. Are nevoie doar de un perete drept pe care poate proiecta imagini cu diagonala de 130 de inch (3 metri 30). Distanța de zid trebuie să fie doar de 24 de centimetri. Dacă nu aveți un perete atât de mare, se poate ajusta la spațiul disponibil.

Include trei proiectoare laser care pot realiza imagini la rezoluție 4K UHD. Are integrată platforma smart de la Samsung, care include aplicațiile de streaming cele mai populare. Evident, poți face streaming de pe telefon direct. Există pentru el și soundbar special, precum Samsung Q800.

Special pentru camera de divertisment, au prezentat purificatorul de aer Bespoke Cube Air Purifier. Elimină praful, bacteriile și polenul, ca să vă bucurați de o experiență completă.

Evident, pentru living se poate dovedi mai potrivit un televizor. Au prezentat aici Super Neo QLD 8K, modelele noi. Au diagonale de la 65 până la 85 de inch. Există și rezoluții 4K, aici puteți alege diagonale de la 43” tocmai până la 98 de inch. Folosesc tehnolgia Quantum Mini LED oferă contrast și luminozitate, Quantum Dot oferă culori fără rival, iar Quantum Matrix Technology Pro mărește contrastul pentru a evidenția fiecare detaliu. Noul procesor Neo Quantum Processor 8K permite redarea oricărui conținut utilizând tehnologia AI pentru a îmbunătăți rezoluția.

Pentru o experiență cinematografică Samsung recomandă un Soundbar Q950, care are difuzoare create special. Este certificat Dolby Atmos și DTS:X. Tehnologia Q-Symphony permite combinarea sunetului de la TV cu Soundbar pentru o experiență completă.

Controlul tuturor dispozitivelor inteligente se poate face prin aplicația SmartThings. Pentru ea, cel mai potrivit device este Samsung Galaxy Flip 3. Un dispozitiv de lifestyle, care îți permite și să pui pauză activităților, dar să fii și productiv la birou.