Caroli Foods au lansat o etichetă smart pentru produsele sensibile la temperatură, care vă avertizează atunci când salamul a stat prea mult timp afară din frigider. Apoi au rugat bloggerii să participe la un concurs de creație pentru sloganul lor, așa a apărut #MancareCuNotificare.
Ce înseamnă eticheta „calorimetru”
Pe scurt, eticheta a apărut datorită preocupării Caroli Foods pentru cumpărător și calitatea produselor consumate. Așa este, unele salamuri sau afumături nu au nevoie de frigider, dar altele trebuie ținute la rece. Iar oamenii fac un senviș, lasă salamul pe masă și se iau cu vorba și-l mai găsesc seara. Ei bine, perioadele lungi petrecute la temperatura camerei nu sunt tocmai benefice pentru mâncăruri, orice fel de mâncăruri ar fi.
Eticheta este „smart” din mai multe puncte de vedere. Întâi pentru acasă, să te anunțe când salamul a stat prea mult la aer. Apoi și pentru magazin – înainte de a cumpăra, vedeți dacă calorimetrul este verde, deci produsul a fost ținut la rece corespunzător. E bună pentru ieșiri la picnic și pentru multe alte ocazii. Mi se pare încă un exemplu de utilizare deșteaptă a tehnologiei.
Caroli monitorizează produsele sensibile pe tot parcursul lor, de la ambalre și pînă acasă la client, tocmai ca să ajungă în stare bună, la calitatea pe care și-o dorește cumpărătorul. Să fim înțeleși, nu are nimic dacă s-a îngălbenit eticheta, este doar un reminder că trebuie pus înapoi la rece. Apoi când revine la temperatura normală, sub 8 grade Celsius, eticheta redevine în timp verde.
Eticheta deșteaptă este acum pe Salamul Semenic, o recunoașteți după imaginea de mai sus. Atenție ! Eticheta verde nu asigură faptul că produsul este în termenul de garanție, acest lucru este trecut separat și trebuie verificat înainte de achiziție.
Povestea #MancareCuNotificare
O serie de bloggeri au fost invitați la un eveniment special, practic un concurs de creativitate. Am mai participat de cel puțin trei ori la astfel de competiții, am câștigat două dintre ele, iar două campanii s-au făcut după ideile care au ieșit acolo. Toți am fost informați despre competiție, despre premii, despre ce se întâmplă cu ideile respective.
Am făcut parte și din echipa care a propus ideea #MancareCuNotificare, am primit și premiul pentru asta. Nu e ideea mea, ea s-a născut din discuții, fiecare venind cu propuneri și în urma unui dialog, a unui brainstorming. Se știa și că e foarte posibil să se folosească în campanie, iar eu m-am bucurat că pînă la urmă chiar au utilizat-o. Restul sunt doar bârfe.
E buna ideea. Ar trebui implementata la toate produsele refrigerate. Dar presupun ca eticheta ‘functioneaza’ pe un set de valori de temperatura care nu se potriveste pentru toate alimentele.
 
Mi se pare o idee excelenta daca se raspandeste si la alte filme respectiv alte produse ar fi si mai ok.toate bune.
 
recunosc ca nu am auzit pana acum de aceasta eticheta smart… este o idee perfect „desteapta”, utila, care ar trebui adoptata si de alti producatori, nu doar de cei de la Carolli, la mai multe produse/toate eventual; felicitari pentru premiu!
 
Trebuia de mult implementata aceasta eticheta. NU știam de ea, am aflat acum.
 
Este o idee foarte buna si ar trebui aplicate mai multor produse. Potentialul este urias. De ex. ar putea include avertizari cu privire la continut, alergeni sau termen de valabilitate utilizand tehnologie NFC.
 
imi place aceasta idee si mai ales pentru faptul ca atunci cand vrem sa cumoaram produsul putem observa cu usurinta daca este tinut la temperatura potrivita
 
Ideea este super faina din toate punctele de vedere , pentru a te atentiona in privinta produselor sensibile la temperatura .
Nu stiam de #MancareCuNotificare pana acum , dar este deosebita aceasta notificare .
 
foarte tare aceasta idee!!!
 
Mi se pare geniala ideea, ar trebui sa avem asta pe toate produsele perisabile in plus mi-ar placea si un scan al ingredientelor.
Din pct meu de vedere asta e evolutie
 
Ideea cu eticheta e foarte buna. Stiam de ea de la TV. Ar fi bun de implementat la toate produsele.
 
Auzisem eu ceva ceva, insa nu am cautat detalii; voi cauta produsele in magazine, sa testez smecheria 🙂
 
Ideea unei etichete smart este chiar foarte buna si trebuia implementata de mult timp. Nu stiam de ea pana sa citesc acest articol.
 
E prima oară când aud de o astfel de etichetă smart și mi se pare foarte tare ideea. Sunt curioasă cum funcționează tehnologia. Este foarte utilă, în special că vine vara și mezelurile se perisează mult mai repede. Chiar ar fi nevoie la toate produsele, la lactate îndeosebi.
 
mi se pare o idee foarte buna asa ar treabui procedat cu toate alimentele
 
Asa cum s-inventat pt bere senzorul de rece cred ca e super ok sa avem si la alimente mai ales ca ele se pot altera usor. Totusi ar trebui sa se inventeze una csre atunci cand un produs sta foarte mult la o temperatura nepotrivita, eticheta sa nu mai poata sa mai vireze iar la culoarea normala
 
Multumim pt noutate, eu una nu stiam de ea pana acum. Imi place aceasta idee cu eticheta smart si cred ca toti producatorii ar trebui sa o aplice.
 
Ideea unei etichete care sa te atentioneze cand iti uiti mancarea la cald este superba! De cate ori nu mi s-au stricat carnatii pana si in frigider… Asa as stii ce sa fac pentru a-mi savura mancarea. Am auzit de ideea asta si este un real progres pentru industria alimentara. Primul lucru care spune:”Imi pasa de tine” printre atatea mesaje de :”Mananca E-uri ca nu o sa patesti nimic!”.
 
Sunt de parere ca toate alimentele care necesita refrigerare ar trebui sa aiba aceasta eticheta smart.
Consider ca este foarte utila
Pana acum nu am mai auzit de aceasta eticheta.
 
Foarte buna ideea. Ar trebui implementata la o gama mai larga de produse.
 
Este o ideea noua, dar revolutionara. Mi se pare foarte utila. Nu am nicio nedumerire, am inteles cum sta treaba. Cum am zis si la inceput nu stiam de asa ceva.
 
O idee geniala, bine ca a fost pusa in aplicare, ne ajuta mult pe noi, consumatorii. Nu mai auzisem pana acum de aceasta idee.
 
O idee excelenta desigur. Citisem despre asta acum putin timp si ma gandeam ca este foarte bine ca exista in sfarsit asa ceva. E necesar parca asa putem spune ca intram in normalitate.
 
Ideea cu eticheta e foarte buna. Nu am stiut de ea dar imi place foarte mult ideea.
 
Super tare. Nu stiam de ea si chiar am cumparat salam Semenic de la Caroli dar nu l-am analizat. 😀 Oare chiar ofera informatii reale?
 
Mi se pare o ideie excelenta
 
Vazut, cumparat, testat… „Carolimetrul” functioneaza destul de ok, cu o precizie mai buna decat ma asteptam, desi nu e chiar perfecta. Ideea mi se pare buna si ar trebui aplicata la toate produsele perisabile, insa nu este nici pe departe o rezolvare a problemei din simplul motiv ca masoara temperatura pe perioade relativ mici de timp. Adica este foarte bine ca vedem daca salamul este tinut in conditii bune in magazin, insa inainte de asta putea foarte bine sa stea printr-un depozit si la 30 de grade mult timp, sau transportat in conditii nu foarte bune, etc. Principiul de functionare este destul de simplu insa eficient, chiar ma mir ca nu a fost implementat de mai mult timp (sau cel putin eu nu am auzit)
 
Ingenioasă idee. Am văzut pe facebook la Cristian Floarea si implicarea voastră. Bravo! De acum căutăm eticheta inteligenta 😉