Am ajuns la lansarea Samsung Galaxy SIII după circuitul de 7 zile prin România cu Siemens, complet epuizat. Rămân la părerea mea, telefonul nu e rău, dar au greșit două chestii. Erau obligați, cred, să răspundă criticilor și să facă efortul să renunțe la plastic și de asemenea trebuiau să păstreze design-ul dreptunghiular. Telefonul arată la fel ca principalul competitor, plus că rotunjimea nu-l avantajează. La detalii tehnice iar bate orice alt terminal smartphone de pe piață. Dacă puneau și cameră de 12 megapixeli se termina jocul.

Samsung Galaxy Note versus Galaxy SIII
Samsung Galaxy Note versus Galaxy SIII

Cel alb seamănă și mai tare cu One X. Dar să trecem peste asta. Am spus partea negativă, să vedem și avantajele, pentru că există.

Coreenii n-au lucrat la design pentru că s-au bazat pe detaliile tehnice (și românii cumpără des după specs) și de asemenea s-au bazat pe funcțiile noi adăugate. Camera foto are niște funcții care nu există decât la aparatele profesioniste (câteva detalii la Radu). Ecranul rămâne activ atâta timp cât te uiți la el – chestie care nu există la niciun alt telefon. Funcția de transfer de fișiere care bate orice concurență. Știu că fanii Samsung nu le au neapărat cu tehnologia și partea de software chiar nu era un atuu pentru ei, dar aici cred că Samsung au vrut să demonstreze că inovează, că oferă ceva în plus, tocmai ca să câștige public. Nu pe cei care vor cumpăra S3 oricum.

Am remarcat faptul că băieții de la techzone.ro au stat cel puțin o oră testând diverse aplicații și urmărind fiecare detaliu, sper că vor scrie și un review pe măsură 🙂

Da, cred că trebuie testat în detaliu, înainte să dai un verdict. La ora asta eu aș prefera un Galaxy Note cu Android 4, datorită bateriei mai mari și datorită ecranului. Este o mini-tabletă, mereu la îndemână, mai comodă decât o tabletă de 7 sau 10 inchi.

Samsung Galaxy S3 are avantajul tehnologiei de ultimă generație și a noilor funcții – sunt mai multe decât am menționat eu. Dar nu are nimeni răbdarea să le detalieze 🙂 Nici ei, nici noi 😛

Prețul este foarte mare, Samsung Galaxy S3 este 2.699 lei la eMAG. Dar pe de altă parte, HTC One X costă 2.649 lei. Nu e mare diferența.

Evenimentul de lansare a adus la un loc cam 100 de ziariști și bloggeri, fiind cel mai mare eveniment de acest gen din zona de IT.

Galerie foto

[nggallery id=368]

Video cu S3