Cinema 4DX oferă o experiență unică pentru filmele de acțiune și sunt sigur că și pentru filmele pentru copii. Am fost în seara asta și experiența este interesantă, merită un drum. Dacă vă plac filmele de acțiune, cu siguranță merită, Mad Max a fost citat ca fiind cel mai bun. Mie personal nu-mi place filmul, dar ca experiență nouă, merită. Cred că după două ore pleci de acolo rupt, ca după o cursă offroad.

Cinema 4DX Mega Mall (3)

Am văzut trailere pentru partu filme, toate au fost interesante. Cred că Jurassic World va fi un hit, eu sigur vreau să-l văd. Apoi vor veni tot mai multe filme optimizate pentru cinema 4DX. Nu prea sunt multe filme acum, tehnologia cinema 4DX este făcută de coreeni, dar au sprijinul celor de la Hollywood. Scaunele mi s-au părut destul de comode și mari, nu ca în sălile mai austere.

Cinema 4DX este realizat prin introducerea unor tehnologii noi, atât în sala de proiecție, cât și la realizarea filmului. Odată cu fișierul de film propriu-zis, cinematograful primește și un soft special realizat pentru sală. Trecând dincolo de tehnologia ecranului curbat argintiu, proiectorul DLP foarte avansat și sistemul de sunet Dolby pe 7 canale, scaunele sunt motorizate. Sunt banchete de câte 4 locuri, care se mișcă în timpul acțiunii. Iese fum când e cazul, miroase a cauciuc ars, te stropește, suflă vântul atunci când scena o cere. Se aude șuieratul în spatele tău, are o chestie care te prinde de picioare în momentele de tensiune… Cel puțin filmele de groază vor fi chiar de groază. Evident există și filme 3D, cu efectele de rigoare.

Experiența a fost foarte ok, iar biletul costă între 37,5 lei și 45 de lei, deci nu este cu mult mai scump decât cinema-ul 3D normal sau iMax.
Pe final de an vor veni trei mega-filme, dar nu cred că niciunul nu e optimizat pentru 4DX: Star Wars în decembrie, un nou episod James Bond în noiembrie și ultimul episod din Jocurile Foamei. La capitolul 4DX cred că urmează

Compania Cinema City a investit 7 milioane de euro la Mega Mall. Costurile au fost în parteneriat cu dezvoltatorul Mall-ului, dar este unul dintre cele mai importante proiecte. Anul acesta vor fi alte proiecte în România de 20 de milioane de euro. Cinema 4DX vine la Constanța și Timișoara anul acesta.

Cinema City a venit în România în 2007, pe vremea aia în România se vindeau 2 milioane de bilete pe an. În 2014 s-au vândut 10 milioane de bilete. Ei spun că diferența a făcut-o experiența oferită, care aduce oamenii înapoi la cinematograf. Piața va crește și în anii următori. Fiecare Cinema City nou costă între 2-3 și 7 milioane de euro. Vor deschide încă 14 cinematografe în următorii trei ani. Cifra investițiilor va merge la peste 100 de milioane de euro.

Dacă aveți chef de filme, este mult mai fain in Băneasa , iar daca aveți chef de Mall este mult mai fain în AFI. Serios.