Am ajuns sâmbătă la un eveniment organizat de Bobby Voicu și susținut de Romtelecom. Coder Dojo își propune să ofere copiilor interesați spații pentru a învăța programare. Să le zicem cluburi ale pasionaților. Participarea este gratuită dar trebuie să aduci copilului computer. Dacă la prima ediție au fost 25 de copii, sâmbătă au fost peste 40.

Bobby Voicu & Bill Liao - Coder Dojo Romania
Bobby Voicu & Bill Liao – Coder Dojo Romania

Bill Liao este unul dintre investitorii cunoscuți, a fondat SOS Ventures și a fondat Coder Dojo în Irlanda. Este o mișcare internațională, gratuită, non-profit, care vrea doar să ajute dezvoltarea unei culturi a programării. Cei mai talentați programatori din lume s-au apucat din tinerețe. Cei din US câștigă salarii de 150.000 de dolari pe an. Dar ideea este că știind programare ești bine venit oriunde în lume.  Bill spune că programarea este ca învățarea unei limbi străine, de-aia juniorii se descurcă foarte ușor, natural. Au deja copii care produc aplicații iTunes sau Android, ba chiar unii care au devenit milionari.

Sesiunea la care am înscris-o pe fi-mea a fost despre HTML. Deja nu se mai dezlipește de computer și a schimbat de cinci ori pagina începută la eveniment. Cu siguranță o să mai mergem la următoarele ediții.