Am fost astăzi la prima ediţie Connections, powered by Telekom, un eveniment care și-a propus să surprindă fenomenul social media atât la nivel internațional, cât și local. În deschiderea conferinţei, Andreas Elsner, Chief Commercial Officer Telekom Romania, a prezentat o serie de date statistice despre universul social media şi a sugerat câteva tendinţe şi perspective pentru întreaga societate, ca urmare a adoptării noii tehnologii 5G.

Veți găsi foarte multe date interesante în galeria foto de mai jos. Tema acestei sesiuni a fost etica în era digitală şi modul în care influenţatorii pot contribui la crearea unui mediu digital sigur.

„Toate platformele de social media şi comportamentul consumatorilor se vor schimba atunci când 5G va ajunge la maturitate. În 20 de ani vom vorbi despre de o mie de ori mai multe dispozitive conectate şi o acoperire crescută pentru conceptul maşină-maşină. Va exista un răspuns ultra-rapid în maximum o milisecundă ca latenţă în această comunicare de la maşină la maşină, şi multe altele. Atunci probabil că vom realiza că acum suntem la acelaşi nivel la care era publicația Universul cu 100 de ani în urmă”,

– a spus Andreas Elsner pe scena Connections, în cadrul sesiunii „Living in the digital era”.

La rândul său, Ed Gillespie, comunicator și antreprenor britanic care a dezvoltat programe și campanii în domeniul sustenabilităţii, globalizării şi schimbărilor climatice, a adus o perspectivă nouă asupra modului în care se schimbă comunicarea în era tehnologiei. „Brandurile care vor avea succes în social media sunt cele care se vor evidenţia prin sustenabilitatea activităţilor lor”, a spus Ed Gillespie.

Sesiunea a doua

În partea a doua au discutat despre etica în social media Victor Kapra, Petrișor Obae, Alexandru Negrea, Vlad Eftenie, Marian Ionescu, Octavian Palade, Bogdan Nicolai şi Adrian Popescu. În cea de-a treia sesiune a zilei, „Digital Artisans”, vorbitorii au creat aproape o academie de social media şi comunicate digitală, cu teme inspirate şi recomandări folositoare.

În finalul evenimentului au fost și workshop-uri specializate pe teme de digital, SEO, Fake News, video sau fotografie. Abia așetp ediția din 2019.

Connections, powered by Telekom a avut loc la Palatul Universul din București, o clădire plină de istorie, care a fost sediul unuia dintre cele mai citite ziare din prima jumătate a secolului trecut. Acum, ca şi atunci, Palatul Universul a găzduit influenţatori şi creatori de conţinut, numai că în prezent, aceştia lucrează online în mediul digital. Conferinţa reprezintă prima contribuţie directă şi nemijlocită a Telekom Romania la universul social media din ţara noastră, companie care s-a făcut remarcată prin iniţiative fără precedent în comunicare, prin proiecte care au implicat nume importante din muzică şi online, precum Deliric, Mikey Haş şi nu numai, şi care au promovat ceea ce nimeni nu a crezut că va fi posibil vreodată: internet mobil 4G nelimitat, pe abonament de la 5 euro lunar.