Noile modele Samsung Galaxy A au fost prezentat astăzi în România, de data asta am și poze și video de la eveniment 🙂 Deocamdată doar Galaxy A5 și Galaxy A3, nu am văzut azi A7.
Modelul mai performant este Galaxy A5, iar cel mai accesibil este Galaxy A3. Am fotografiat ambele terminale și am pus de asemenea două clipuri să le vedeți mai bine cum arată, la final.

Mi-a plăcut design-ul, finisajele sunt ok, iar terminalele sunt foarte ușoare. Pe de altă parte nu cred că au autonomie solidă și nici performanțe hardware nemaipomenite.

 

Lansarea Samsung Galaxy A in Romania
Lansarea Samsung Galaxy A in Romania

 

Pentru publicul tânăr

Mi-a plăcut formularea celor de la Samsung: aceste modele sunt exclusiv pentru generația tânără. Acum, se numește „generația A”. Modelele arată bine, au design-ul și interfața de la Galaxy Alpha, dar dotări diferite. Sunt ultrasubțiri, metalice, cu camere foto speciale și funcții noi pentru fotografiile selfie.

Telefoanele arată ok și au detalii tehnice bune, dar prețurile sunt destul de măricele. Cel mai interesant, Galaxy A5, are un preț de 1.999 lei, cu siguranță nu va face vânzări foarte mari. Un procesor mai bun ar fi salvat situația, dar așa nu cred. Modelul compact și accesibil, Galaxy A3, are pe piața locală un preț de 1.499 lei. La banii ăștia oamenii vor prefera să cumpere modele mai vechi, dar considerate de top, precum S4 sau Note 3.

Desigur, seria Alpha are deja fanii săi. Am văzut multe comentarii pozitive și despre Galaxy Alpha, care era și mai scump, fără să aibă dotările de top la care te-ai aștepta. Dar să vedem pe scurt cele două modele noi.

Samsung Galaxy A5
Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5

Procesorul Galaxy A5 este quad-core, dar unul la 1,2GHz, economic. Dispune de 2GB de memorie RAM, iar stocarea este de 16GB, plus sloturi de card de până la 64GB. Terminalul este 4G și are cameră foto de 13 megapixeli, plus o cameră pentru selfie de 5 megapixeli. Ecranul de 5 inch este Super AMOLED, dar cu rezoluție 720p, nu Full HD, ca și primul Alpha.

Video Galaxy A5

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 este o variantă mai compactă și mai ieftină, are ecranul de doar 4,5 inch, cu reozluția standard qHD (540×960 pixeli), procesor quad-core, doar 1 GB de RAM, camera foto de 8 megapixeli, plus frontala de 5 mpx.

Video Galaxy A3