Nuance Communications va lansa în curând în România Dragon Dictation, o aplicație de iOS/iPhone care recunoaște limba română și transpune în text ceea ce dictezi. Am testat-o împreună cu George Buhnici și apoi cu Răzvan Baciu și a funcționat. Scrie cu diactricie, destul de corect. Are probleme cu numele personale, cu romgleza.
Nuance este compania care a inventat sistemul de introducere a textului T9, o firmă cu venituri anuale de peste 1 miliard de dolari.

Nunace Communications

Compania are 7000 de angajați, sediul central în US. Nuance a cumpărat și Swipe anul trecut pentru 100 de milioane de dolari. Există și Dragon Search, cauți pe net doar din voce, fără să mai scrii pe telefon.

Tehnologia Nuance este prezentă și în telefoane mobile clasice, dar și în cele smartphone. De asemenea, GPS-urile Garmin au tehnologie text-to-speech de la Nuance, în limba română.

ads

Nuance are tehnologie voice-recognition pentru mașinile premium, pentru Smart TV și tablete, compania crede că pe viitor tehnologia voice recognition va înlocui face recognition ca metodă de autentificare a utilizatorului.

George Buhnici prezită Dragon Dictation

Dragon Dictation

Compania a lansat în 2009 Dragon pentru engleză în US, apoi au intrat în Europa. În doar trei ani au ajuns la versiunea în limba română. Aplicația în română va fi și pe Android, dar mai durează. Dezvoltatorii români pot folosi tehnologia Nuance pentru soluțiile lor, în iOs, Android, Windows Phone.

Aplicația permite imediat editarea textului,apare tastatura și poți face diverse corecturi. Genial este că învață din corecturi și permite folosirea textului instant ca SMS, pentru Facebook și Twitter. Sau îl poți copia și folosi în altă aplicație, notă, blog, document… Aplicația va fi gratuită.

Atenție, nu este Siri, nu răspunde și nu face acțiuni, doar transpune textul.

Aplicația Dragon Dictation nu este acum în App Store, dar suntem asigurați că va fi în curând. Eu am să testez aplicația în următoarea perioadă și am să vă povestesc dacă și cum funcționează per-total. Prima impresie a fost excelentă.