Iulian Stanciu, președintele eMAG, a anunțat azi noi investiții pentru dezvoltarea afacerii. Este primul lor eveniment cu prezență fizică după pandemie.

 

Cifrele eMAG

Ponderea online în vânzările de alimente rămâne sub 10%. Perspectivele de creștere sunt foarte bune.

eMAG a anunțat deja planul de a investi 3.2 miliarde de lei în dezvoltare. Din aceștia 1.04 miliarde au fost investiți în 2021. Cea mai mare parte, 493 de milioane de lei, au fost investiți în logistică.

Impactul eMAG în economia românească este de 4.8 miliarde de lei, conform studiului realizat de Roland Berger. Cam 0.5% din PIB. Au creat 53.871 de locuri de muncă, directe și indirecte, prin parteneri.

Peste 5 milioane de aplicații active instalate, can de 3 ori comparat cu 2019. Sunt peste 342.000 de utilizatori Genius. Acum au aproape 5 milioane de produse disponibile în oferta Genius.

Sunt instalate acum 2836 de Easybox în România. Livrarea ajunge mai repede. Cam 52% dintre comenzi merg acum la Easybox, iar returul este 31% la cutie.

Numărul de parteneri Marketplace a trecut de 42.000. Peste 2600 au început să vândă și peste hotare. Media de produse comandate per client a trecut de 15. Au depășit zona de electronice, ci 70% din vânzări sunt pe alte categorii.

eMAG Ventures

Investesc în companii start-up, precum a fost Flip. Fondatorii rămân la conducere și eMAG ajută la creștere și extindere.

Investiții mari făcute și în Tazz, Freshful și Sameday.

eMAG a finalizat integrarea cu Extreme Digital în Ungaria. Locul unu pe zona de e-commerce. O poziție similară și în Bulgaria.

Cifra de afaceri eMAG în 2021 de 5.682 miliarde lei. Cifra Dante care include și țările vecine 7.346 miliarde lei. Grupul eMAG a trecut de 9 miliarde de lei venituri.

Planurile eMAG

Vor să crească gama de produse. Gama disponibilă pentru clienți Genius. Vor fi instalate peste 1.500 de noi Easybox.

Depozitul va fi automatizat mai puternic. Tehnologia robotică de la Knapp, va crește capacitatea de procesare de la 250.000 de unități pe zi la 500.000.

Genius va fi extins la Tazz, Freshful și Fashion Days. Va rămâne la același preț.

eMAG nu putea ignora zona de mediu și a realizat o platformă pentru a informa privind trecerea la energie regenerabilă și inițiativele de reducere a emisiilor de carbon. Pregătirea pentru reglementările europene în direcția protecției mediului.

De asemenea, susțin în continuare programele de responsabilitate prin fundația Nouă Ne Pasă.