Din conferința anuală eMAG privind dezvoltarea companiei și planurile de viitor am extras aici ideile principale. Iulian Stanciu a prezentat azi toate noutățile.

Fuziunea cu Extreme Digital din Ungaria a fost decisă pentru a continua creșterea vânzărilor în România și Ungaria. Vor folosi tehnologie eMAG și expertiza fondatorilor edigital pentru a crește în celelalte țări unde sunt prezenți. Rămâne însă o companie românească, rămâne brandul autohton, sediul central în România, tehnologia românească.

“Trebuie să înțelegem conceptul de multinațională românească”, spune CEO-ul eMAG. România devine un hub regional de ecommerce. Sunt zeci de mii de firme angrenate în ecosistemul creat de eMAG.

Circa 2 milioane de euro pe an sunt investiți pentru dezvoltarea angajaților eMAG. Grupul are acum 4.860 de angajați. Circa 76 de milioane de euro au fost investiți în logistică, depozite. Alti 33 de milioane de euro au fost investiți în extinderea regională pe alte piețe.

Urmează investiții de 150 de milioane de euro în tehnologie, pe următorii 5 ani. Pentru creșterea afacerii și a profitabilității.

Datorită Marketplace, eMAG oferă acum 5.7 milioane de produse în magazinul online. Spre comparație, un retailer francez are in baza de date 65 de milioane de produse, deci există loc de creștere. Sunt acum 16.000 de parteneri în Marketplace, iar creșterea continuă.

eMAG susține partenerii din Marketplace în primele luni de activitate cu expertiză privind comerțul electronic și dezvoltarea afacerii, inclusiv materiale video. De asemenea, call center dedicat partenerilor, și întâlniri pentru a rezolva problemele semnalate. Pe viitor, partenerii vor putea cumpăra reclame pe eMAG, prin sistem de licitație.

Sistemul Marketplace este dezvoltat și în țările vecine unde eMAG își dezvoltă afacerile. Oficialii companiei vorbesc și despre o creștere a comenzilor din zona rurală.

eMAG are acum 9.4 milioane de clienți în toate țările în care activează. Traficul pe site-ul eMAG a crescut puternic în 2018 comparat cu anul anterior. Crește mult pe mobile și crește aplicația , circa 1.7 milioane de români folosesc direct aplicație, 1.2 milioane sunt pe Android.

In ultimul an a scăzut timpul mediu de livrare a produselor și de asemenea a crescut numărul de utilizatori care au cardul salvat în cont și fac plata cu un click (600.000). Cardul de credit eMAG- Raiffeisen a crescut mult , sunt 33.000 de carduri active.

Fast Refund permite returnarea banilor în 1-2 zile dacă are cardul salvat în cont.

eMAG a ajuns în România la afaceri de 3.17 miliarde de lei, cu o creștere de 23%, Dante (+Ungaria și Bulgaria) a avut afaceri de 4.24 miliarde de lei, creștere de 28%, iar per-total, grupul a avut la nivel european afaceri de 4.77 miliarde de lei, cu o creștere de 18 procente.